The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

AftensmadVegetar

Lækre linsebøffer

af Ditte Ingemann 14. august 2013

linsedeller

Hjemme hos mig er menuen ofte vegetarisk – jeg vil skyde på, at jeg spiser kød halvdelen af ugens dage og de resterende dage vegetarisk. Forleden dag lavede jeg disse små, lækre linsebøffer og udover at de smager skønt, er de nemme og billige at lave. Bøfferne kan sagtens fryses eller lunes dagen efter.  

Sprøde linsedeller

Hvis du mangler inspiration til flere grønne retter, så kan jeg varmt anbefale min bog VEGETAR, som består af 140 vegetariske opskrifter (og en stor del veganske ) – der er noget for enhver smag og til enhver lejlighed – vigtigst af alt er at retterne er nemme, velsmagende og du bliver mæt af dem. Du kan købe bogen på Saxo.com eller i din lokale boghandler.

{ Linsebøffer }
7 stk

2 dl kogte, røde linser – jeg brugte en dåse med kogte linser
2 stængler forårsløg
1 fed hvidløg
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt chili
1 tsk paprika – jeg brugte en røget variant
1 æg
5 spsk havregryn
salt og peber
1-2 spsk sesamfrø
olie til stegning

Kom linserne i en skål og bland dem sammen med finthakkede forårsløg, hvidløg, krydderier, æg og havregryn. Rør farsen grundigt sammen og krydr med salt og peber. Farsen skal have konsistens som en frikadellefars – du skal kunne forme bøffer eller deller af den. Hvis den er for tør eller våd, så tilsæt mere væske eller flere havregryn.
Form bøffer eller deller af farsen og drys med sesamfrø – steg dem på en varm pande i olie indtil de er gyldne og sprøde på begge sider.

Jeg serverede mine linsebøffer med en rigtig god quinoa/blomkålssalat, og opskriften kommer snart på bloggen.

linsedeller med spidskommen

Lækre linsebøffer was last modified: juli 16th, 2017 by Ditte Ingemann
18 kommentarer
15
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Ny kogebog på vej ♥ et sødt indslag
næste
Madblog hos Alt for damerne

Mere af det samme

Kend dit græskar!

21. september 2018

Sommersalat med grillede æbler & syltede rødløg

18. juni 2017

Blomkål & Asparges

4. august 2013

Ostemadder med ged

20. oktober 2011

Hverdagsmad med fisk

1. marts 2015

Nem hummus på tre måder / Salatsnedker

25. august 2018

Kartoffeltid!

17. september 2012

Sommerpizza med pesto

14. august 2012

Dagens salat

7. maj 2013

Påskepizza

3. april 2012

18 kommentarer

Anne Haugaard Boldsen 14. august 2013 at 10:06

De ser lækre ud, tror du man kan bruge grønne linser også?

Svar
Ditte 14. august 2013 at 10:14

Sagtens! De smager virkelig godt, også til madpakken eller i f.eks. burgere ;-) Go for it!

Svar
Stine 14. august 2013 at 11:39

Orh.. de ser vildt gode ud! Dem må jeg prøve at lave :) Tak for inspiration!

Svar
Ditte 14. august 2013 at 12:43

Tak – kan klart anbefale at prøve dem :-)

Svar
Linda / Mit livs kogebog 14. august 2013 at 11:48

De ser fantastisk lækre ud… Går rent ind og varmer om mit vegetarhjerte ♥ ..og smuk illustration som altid :)

Svar
Ditte 14. august 2013 at 12:42

Tusind tak, Linda :-)

Svar
Sysleren 14. august 2013 at 23:24

De ser godt nok indbydende ud. Det er lige sådan en ret, som selv min vegtar-skyende kærste vil sætte pris på.

Svar
Ditte 15. august 2013 at 09:26

De er super gode og jeg håber de falder i din kærestes smag ;-)

Svar
ellen 15. august 2013 at 18:01

Ser lækkert ud, hvor har du købt kogte linser, jeg har problemer med at finde dem :)

Svar
Ditte 15. august 2013 at 18:48

Dem har jeg købt i Irma :-)

Svar
Sally 22. august 2013 at 21:47

Synes ikke at det ligner røde linser på billedet. Mine linsedeller blev en helt anden farve end dine…

Svar
Ditte 22. august 2013 at 22:06

Som jeg skriver brugte jeg en dåse med forkogte linser til denne portion… Du kan lave dem med alle slags linser eller bønner.

Svar
Sine Overgaard Jensen 6. januar 2014 at 19:50

Wow, de her blev virkelig lækre – Det var en dejlig smagsoverraskelse! :)

Svar
Ditte 6. januar 2014 at 19:53

Dejligt :-)

Svar
Maria 18. oktober 2014 at 21:24

Super lækre linsebøffer! Men jeg kan godt nok ikke få dem til at ligne dine selvom jeg har øvet mig (meget).
Tip: man kan købe kogte linser på dåse i Sverige hvis man kommer derover. Og de er billigere end i Irma.

Svar
Jens 10. august 2017 at 17:20

Mine bliver meget bløde og ingen skorpe… Hvad gør jeg forkert?

Svar
Julie 22. september 2017 at 16:54

Kan man eventuelt med fordel lave farsen dagen forinden, og så først forme og stege dagen derpå?

Svar
Ditte Ingemann 24. september 2017 at 11:07

Det tror jeg bestemt du kan :-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen