The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Aftensmad

Kyllingedimser med chili & kokos

af Ditte Ingemann 16. marts 2012

Disse små kyllinge-dimser/fætre/hapsere/stænger/fingre eller hvad jeg nu ellers har kaldt dem, kom til verden på grund af en rest kedelig kylling, som skulle bruges til aftensmad. Det var søndag og jeg havde lidt lyst til sofamad og zombieserie, og disse dimser passede perfekt ind i det koncept.

Kyllingefileter skæres ud i tynde lange strimler, som vendes i en smule hvedemel. Derefter vendes strimlerne i appelsinsaft og til sidst i en blanding af rasp, kokos, chili, salt, peber, oregano og et lille drys spidskommen. Stykkerne placeres på et stykke bagepapir og der hældes lidt olie og salt henover, hvorefter de bages i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter. De må endelig ikke få for meget og blive tørre, så tjek undervejs, for bagetiden afhænger af størrelsen på kyllingen.

Kyllingestykkerne kan spises med alverdens tilbehør eller kolde på madpakken næste dag. Jeg spiste salat og kartofler til… og en ordentlig omgang sweet chili sauce!

Kyllingedimser med chili & kokos was last modified: juli 11th, 2013 by Ditte Ingemann
35 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Små pandekager med boghvede
næste
Havtorn, hindbær & hvid chokolade

Mere af det samme

Snacks & tapanade

1. december 2010

5 efterårsopskrifter med græskar

15. oktober 2018

Spis dig sund

22. juni 2014

Tilbage til fortiden!

27. januar 2014

Low Carb Grønt

8. april 2015

Hyldest til hvidkålen

21. januar 2012

Sommersvin

23. april 2014

White Pizza!

16. april 2011

Græskarsuppe & nøddebrød

17. oktober 2014

Wok amok

4. december 2011

35 kommentarer

Christine 16. marts 2012 at 07:07

De skal prøves inden længe: Nøj, de ser lækre ud!

Svar
Ditte 16. marts 2012 at 10:00

De kan klart anbefales :-)

Svar
nuria 16. marts 2012 at 07:40

Tror jeg vil lave dem i aften! har lige tager kylling op af fryseren! gud, hvor ser de lækre ud.

http://lyseroedtliv.blogspot.com/

Svar
Ditte 18. marts 2012 at 13:09

Håber de blev gode :-)

Svar
Amalie 16. marts 2012 at 09:27

Nam nam nam, det tror jeg nok liiiige skal være en god omgang søndagsmad herhjemme. :)
Lidt junk-food agtigt, men ikke usundt. I like it! :)

Svar
Ditte 16. marts 2012 at 10:02

Lige præcis – sund junk!

Svar
Vevika 16. marts 2012 at 09:42

De ser lækre ud! Og jeg tænker totalt børnevenligt, hvis jeg bare spare lidt på chilien.

Svar
Ditte 16. marts 2012 at 10:03

Tror de vil falde i god jord hos børn og de er nok ligeså gode uden chili :-)

Svar
Camilla 16. marts 2012 at 10:17

Det lyder bare lækkeret, det skal bestemt prøves.

Svar
Ditte 16. marts 2012 at 22:56

:-)

Svar
Mette 16. marts 2012 at 10:43

Så er menuen klar til min søndags-sofa-snack!

Svar
Ditte 16. marts 2012 at 12:09

Det er nemlig god og nem søndagsmad!

Svar
Birgit Mathiesen 16. marts 2012 at 12:06

Her bliver det til fredags mad, tænk jeg har lige købt kylling, chili og appelsiner, fantastisk heldigt :)
Resten har jeg på lager.. Lyder nemlig som guf, guf og perfekt fredagsmad :)
Rigtig god weekend

Svar
Ditte 16. marts 2012 at 12:10

Meget heldigt.. Du kan jo tilføje ekstra chili til retten :-) God fornøjelse og god weekend.

Svar
Pernille 16. marts 2012 at 16:59

Uha det glæder jeg mig også til at prøve. Har ideer/opskrifter til frække kartoffel varianter?

Svar
Ditte 16. marts 2012 at 22:49

Mht. kartofler er jeg tilhænger af en god gammeldags braset kartoffel, og hvis det skal være ekstra frækt ryger de en tur i ovnen med krydderier :-)

Svar
Line 16. marts 2012 at 19:09

Har lige lavet disse til aftensmad og nøj hvor var de gode!! De kan godt gå hen og blive hverdagsklassikere herhjemme. Det er ikke så længe siden, jeg opdagede din blog, men har allerede afprøvet mange af dine opskrifter. Tusind tak for masser af inspiration – som tilmed bliver præsenteret så indbydende:-)

Svar
Ditte 16. marts 2012 at 22:50

Tusind tak for din kommentar. Dejligt du har opdaget min blog og fedt kyllingedimserne blev gode :-)

Svar
Stride 19. marts 2012 at 17:38

Lavede min egen version – nøej, hvor smager de godt;)

Svar
Ditte 19. marts 2012 at 21:14

Sejt ;-)

Svar
Maria 20. marts 2012 at 11:18

ej hvor lyder det bare lækkert! (:

Svar
Ditte 20. marts 2012 at 16:28

Du kan roligt kaste dig ud i dem – de var nemlig lækre!

Svar
Mette 20. marts 2012 at 15:51

Jeg synes ikke, der er noget som helst galt i at gøre det til en tirsdags snack……!

De ser skønne ud, var du selv tilfreds med resultatet?

Svar
Ditte 20. marts 2012 at 16:29

Du har ret – de kan spises alle ugens dage… De blev rigtig gode og meget tiltrængt på en søndag :-)

Svar
PandekagePiraten 20. marts 2012 at 16:12

Haha :D Hvor er det bare et sødt navn. Kyllingedimser :3 hehe

Svar
Ditte 20. marts 2012 at 16:30

Svært at finde et passende navn til de lange dimser :-)

Svar
Cecilie Davidsen 26. marts 2012 at 20:28

Hej! Virkelig virkelig fin blog, du har dig – Jeg er hel klart fast læser.

Kan disse “kyllingedimser” også steges på panden med lidt olie, så de måske bliver lidt brunere?

Svar
Ditte 26. marts 2012 at 21:15

Mange tak Cecilie.. Dimserne kan sagtens steges i olie på en pande og det bliver de bestemt ikke dårligere af!

Svar
Ninette 12. juni 2012 at 07:18

Hej Ditte
Tak for en fed blog med skønne opskrifter og ikke mindst billeder!!!
Kunne tænke mig at spørge hvad du ville skifte appelsinen ud med, hvis den ikke duede for dig ? Jeg er nemlig bange for mine unger står lidt af på netop den tvist i smagen. Kunne man bruge evt. bare lidt æg til at binde kokos og rasp osv.
Mange hilsner
Ninette

Svar
Ditte 12. juni 2012 at 12:30

Dejligt du kan lide min blog – tak for de søde ord. Du kan sagtens skifte appelsinsaften ud med f.eks. æg :-)

Svar
Marika 30. juli 2012 at 17:40

Har netop indtaget et skønt måltid – kyllingedimser, nye kartofler, og en salat af spinatblade, iceberg, soltørrede tomater i olie, lynstegte cougette i strimler….og ikke mindst en gang god sweet chilisauce til:-). Hvor var de dog skønne de kyllingedimser…Tak for skønne opskrifter på din blog- du har fået dig en fast læser her på siden i mig:-).

Svar
Ditte 30. juli 2012 at 19:23

Tak for de søde ord – dejligt du kan lide min blog og mine kyllingedimser :-)

Svar
Marika 30. juli 2012 at 17:41

Ps. 2 gode portioner til mig….kostede kun 1509 kj:-)

Svar
betina rasmussen 5. januar 2013 at 17:20

Faldt ved et tilfælde over din blog, og efter et hurtigt kik i opskrifterne, faldt jeg over de her kyllinge dipper. De skulle afprøves, selvom dagens indkøb godt nok stod på et helt kalkunbryst. Men det smagte bare helt fantastisk, og er blevet en af familiens favoritter.
Vi lavede en pastasalat dertil og serverede en god klat sød chilisauce til.
MUMS!

Svar
Ditte 6. januar 2013 at 15:42

Ihh, hvor dejligt Betina- håber du bliver hængende her på bloggen. God søndag til dig.

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen