Sommeren er på vej og det betyder én ting; grillsæsonen er i gang. Vi danskere er utrolig glade for at grille – faktisk er vi det land i verden som griller mest pr. indbygger. Jeg har i samarbejde med Kosan Gas udviklet nogle nemme og lækre grillopskrifter lavet på gasgrill, og jeg vil dele to af mine favoritter med jer.
Jeg elsker at grille og spise udenfor, men jeg må være ærlig og tilstå, at jeg ofte ender med at lade min mand tænde op i grillen mens jeg står i køkkenet og forbereder tilbehør – total klassisk setup. Efter mit samarbejde med Kosan Gas er jeg dog blevet vældig glad for at grille, fordi det er så nemt med gas, og det betyder faktisk, at jeg nu selv tænder grillen for at grille alverdens ting, lige fra salater og pizzaer til hele fisk og desserter.
{ Grillet fisk med knuste kartofler }
4 personer
Én af mine favoritter på grillen er fisk – det er både nemt, dekorativt og lækkert at servere en hel fisk for sine gæster. Du kan sagtens bruge andre typer af hvid fisk eller fx. grille en hel lakse- eller ørredside.
2-4 hele fisk, f.eks. dorader
2 spsk olivenolie
Salt og peber
Skal fra 2 økologiske citroner
Mos:
3 store søde kartofler
6-8 spsk olivenolie
Salt og peber
Skal fra 1 citron
125 g pecorino
1 håndfuld ærteskud
2 dl ærter, gerne optøede
1 bundt radiser
Rengør fiskene, rids fiskeskindet med en skarp kniv og gnid fiskene med olie, salt, peber og citronskal. Læg fiskene på en varm grill (brug evt. et grillnet) og grill fiskene ca. 6 min. på hver side (alt efter størrelse).
Skræl kartoflerne og skær dem ud i tern. Kog kartoffelternene i usaltet vand i ca. 20 min. eller til de er møre. Dræn kartoflerne og mos dem med en gaffel sammen med olivenolie, salt, peber og citronskal. Smag mosen til. Riv pecorino på toppen og pynt med ærteskud, ærter og skiver af radiser.
Tip: Pecorino er en tør fåreost, der minder om parmesan, men er mildere i smagen. Pecorino er velegnet til retter med fisk, men du kan også bruge parmesan.
{ Grillede nektariner med mascarponecreme }
4 personer
Denne dessert er super nem at lave, og den smager simpelthen så godt. Hvis du ikke kan skaffe nektariner, så kan du bruge friske abrikoser, blommer eller ferskner i stedet.
Grillede nektariner:
6 nektariner
Creme:
250 g mascarpone
3 spsk ahornsirup
1 tsk orangeblomstvand
Korn fra 1 vaniljestang
Pynt:
4 spsk usaltede pistacienødder
Halvér nektarinerne, og fjern stenene. Fordel dem på en varm grill med skæresiden nedad, og grill dem i ca. 5-6 minutter, indtil de er blevet bløde og har fået flotte grillstriber. Rør mascarpone godt sammen med sirup, orangeblomstvand og vaniljekorn og smag cremen til. Hak pistacienødderne groft.
Anret de afkølede nektariner med creme og hakkede pistacienødder.
Hvis du mangler inspiration til anderledes og nemme grillopskrifter til hverdagen, så kig med hos Kosan Gas, hvor du finder mine og mange andre grill-lækkerier.
Dette indlæg er lavet i samarbejde med Kosan Gas og er et sponsoreret indlæg.