The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

AftensmadDessert

Grillmad på gas

af Ditte Ingemann 19. maj 2016

grillet-dessert-1

Sommeren er på vej og det betyder én ting; grillsæsonen er i gang. Vi danskere er utrolig glade for at grille – faktisk er vi det land i verden som griller mest pr. indbygger. Jeg har i samarbejde med Kosan Gas udviklet nogle nemme og lækre grillopskrifter lavet på gasgrill, og jeg vil dele to af mine favoritter med jer. 

Jeg elsker at grille og spise udenfor, men jeg må være ærlig og tilstå, at jeg ofte ender med at lade min mand tænde op i grillen mens jeg står i køkkenet og forbereder tilbehør – total klassisk setup. Efter mit samarbejde med Kosan Gas er jeg dog blevet vældig glad for at grille, fordi det er så nemt med gas, og det betyder faktisk, at jeg nu selv tænder grillen for at grille alverdens ting, lige fra salater og pizzaer til hele fisk og desserter.

grillet-dorade

grillet-fisk

{ Grillet fisk med knuste kartofler }
4 personer

Én af mine favoritter på grillen er fisk – det er både nemt, dekorativt og lækkert at servere en hel fisk for sine gæster. Du kan sagtens bruge andre typer af hvid fisk eller fx. grille en hel lakse- eller ørredside.

2-4 hele fisk, f.eks. dorader
2 spsk olivenolie
Salt og peber
Skal fra 2 økologiske citroner

Mos:
3 store søde kartofler
6-8 spsk olivenolie
Salt og peber
Skal fra 1 citron
125 g pecorino
1 håndfuld ærteskud
2 dl ærter, gerne optøede
1 bundt radiser

Rengør fiskene, rids fiskeskindet med en skarp kniv og gnid fiskene med olie, salt, peber og citronskal. Læg fiskene på en varm grill (brug evt. et grillnet) og grill fiskene ca. 6 min. på hver side (alt efter størrelse).
Skræl kartoflerne og skær dem ud i tern. Kog kartoffelternene i usaltet vand i ca. 20 min. eller til de er møre. Dræn kartoflerne og mos dem med en gaffel sammen med olivenolie, salt, peber og citronskal. Smag mosen til. Riv pecorino på toppen og pynt med ærteskud, ærter og skiver af radiser.

Tip: Pecorino er en tør fåreost, der minder om parmesan, men er mildere i smagen. Pecorino er velegnet til retter med fisk, men du kan også bruge parmesan.

grillet-dessert

{ Grillede nektariner med mascarponecreme }
4 personer

Denne dessert er super nem at lave, og den smager simpelthen så godt. Hvis du ikke kan skaffe nektariner, så kan du bruge friske abrikoser, blommer eller ferskner i stedet. 

Grillede nektariner:
6 nektariner

Creme:
250 g mascarpone
3 spsk ahornsirup
1 tsk orangeblomstvand
Korn fra 1 vaniljestang

Pynt:
4 spsk usaltede pistacienødder

Halvér nektarinerne, og fjern stenene. Fordel dem på en varm grill med skæresiden nedad, og grill dem i ca. 5-6 minutter, indtil de er blevet bløde og har fået flotte grillstriber. Rør mascarpone godt sammen med sirup, orangeblomstvand og vaniljekorn og smag cremen til. Hak pistacienødderne groft.
Anret de afkølede nektariner med creme og hakkede pistacienødder.

Hvis du mangler inspiration til anderledes og nemme grillopskrifter til hverdagen, så kig med hos Kosan Gas, hvor du finder mine og mange andre grill-lækkerier.

Dette indlæg er lavet i samarbejde med Kosan Gas og er et sponsoreret indlæg. 

Grillmad på gas was last modified: maj 25th, 2017 by Ditte Ingemann
0 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
5 farverige salater
næste
Vegetariske tacos

Mere af det samme

Hyldest til hvidkålen

21. januar 2012

Påskepizza

3. april 2012

“Spaghetti” Carbonara

21. oktober 2014

Laksefarvet mad

21. september 2013

Fantastiske Falafel

2. januar 2012

Mit moderne madbrød

1. november 2011

Electrolux Grand Cuisine

8. november 2015

Tarteletter med hvide asparges

28. maj 2015

Raw brownies

8. september 2014

Curry & Cous-Cous

24. juni 2012

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen