The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Vegetar

Vegetariske tacos

af Ditte Ingemann 21. maj 2016

tacos

I disse befinder jeg mig i Mexico – jeg er sammen med min mand på en 3 ugers rundrejse gennem Yucatan og indtil videre har turen været fantastisk. Jeg laver helt sikkert en Mexicoguide når jeg er hjemme, men indtil da kan I kigge med på Instagram, hvor jeg deler billeder fra vores ferie.

Vi har spist masser af god mad her i Mexico og naturligvis masser af tacos. Jeg har altid været stor fan af det Mexikanske køkken, især tacos og tequila. I min kogebog Mit Grønne Køkken har jeg en opskrift på vegetariske tacos, som jeg passende kan dele mens jeg nyder Mexico.

Og mens vi taler om Mit Grønne Køkken, så vil jeg naturligvis opfordre til at tage et ekstra kig på bogen, hvis du gerne vil spise flere grøntsager og måske have et par kødfrie dage om ugen. Bogen er fyldt med nemme, sunde og mættende opskrifter og der er både morgenmad, salater, supper og aftensmad – så der er faktisk ingen undskyldning for ikke at optimere på grøntsagsfronten.

Og nu er det blevet taco-tid!

{ Bløde majstacos med koriandersalsa }
ca. 4 personer

Jeg har et svagt punkt for det mexikanske køkken, og jeg er vild med farverne og smagene. Det er sjovt at lave sine egne tacos og du kan variere fyldet alt efter sæson og smag – har du en rest salat tilbage eller fx. chili sin/con carne, så passer det perfekt som fyld i dine tacos. Jeg laver disse majstortillas ved hjælp af en tortilla-presser, men de kan med lidt god vilje rulles ultra tyndt ud med en kagerulle.

Tortillas, 16-20 stk:
4 dl majsmel (masa harina)
3,5 dl kogende vand

Fyld:
1 squash
¼ blomkål
1 peberfrugt
3 spsk olivenolie
2 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt kanel
1-2 tsk chipotle
salt

Koriandersalsa:
1 bdt koriander
4 forårsløg
saft fra 1 lime
salt

Rør majsmel og kogende vand sammen, og så snart du kan røre ved dejen, æltes den sammen til en kugle – dejen skal være en smule fugtig. Stil dejen til side og lad den hvile i ca. 30 minutter.

Form dejen til små boller, ca. 16 stk, alt efter hvor store/små du ønsker dine tacos. Læg et stykke plastic (evt. en plasticpose) invendigt på både under- og oversiden af presseren, læg en bolle ind og pres til. Kom hver taco på en meget varm pande og steg dem indtil de tager en smule farve.

Skær squash, blomkål og peberfrugt ud i små tern, og steg det på den pande i olie med krydderier – steg det helt mørt i ca. 20-30 minutter. Smag til.

Hak koriander og forårsløg fint og bland det med limesaft og smag til med salt, og evt. mere limesaft.

Kom fyld på dine tacos og top evt. med en smule chilisauce. Serveres sammen med en kold øl og evt. et shot tequila.

tacos-1

Vegetariske tacos was last modified: maj 25th, 2017 by Ditte Ingemann
8 kommentarer
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Grillmad på gas
næste
Ispinde med peanutbutter & havsalt

Mere af det samme

Mulligatawny suppe

18. december 2010

Ostemadder med ged

20. oktober 2011

Ærtesuppe & Hverdagsmad fra River Cottage

8. september 2012

Grøn Mandag / Greenie

15. august 2016

Græskarsuppe & nøddebrød

17. oktober 2014

Rødbedesuppe med dukkah

19. september 2012

Vegetarisk smørrebrød

20. marts 2018

Spicy gulerodssuppe med sprøde kikærter

13. september 2017

Mos af tre slags bønner

29. november 2011

Kikærtegryde med aubergine & spinat

11. april 2018

8 kommentarer

Malene P 21. maj 2016 at 08:53

Åh Yucatan er altså så fantastisk. Må jeg anbefale en tur til Valladolid (hvis det ikke er dræbende varmt), en masse cenotes og især til Laguna Bacalar som ligger et stykke syd på (mod Belize), men som er turen værd. Der er fantastisk smukt og helt vildt skøn mad.

Nyd det!

Svar
Ditte Ingemann 22. maj 2016 at 00:58

Ja, her er fantastisk – vi har besøgt Valladolid og sikke en hyggelig by :-)

Svar
Jens 21. maj 2016 at 09:42

Hvad er “presseren” for en dims?
Det skal jeg prøve. :-)

Svar
Ditte Ingemann 22. maj 2016 at 01:00

Du kan se dimsen her: http://mexibox.dk/shop/tortilla-presser-308p.html

Svar
Mormormedstiletter.dk 21. maj 2016 at 14:29

Ha’ en fortsat helt igennem fantastisk tur rundt i Mexico – troede faktisk ikke at det er er land, man bær rejse rundt i pga kriminalitet, men hvad ved jeg:-)

Svar
Ditte Ingemann 22. maj 2016 at 00:59

Der er helt sikkert en del kriminalitet i Mexico, da der bor ca. 120 millioner, men jeg har aldrig følt mig så sikker på en rejse – alle er så søde, hjælpsomme og en virkelig dejlig stemning.

Svar
Anne 22. maj 2016 at 16:40

Hej Ditte, tak for dine skønne opskrifter og din Bog Mit Grønne Køkken, som næsten er blevet min bibel.
Er selv lige nu i Mexico, kommer ofte hertil, da min mand arbejder her, og jeg kan kun give dig ret! Mexikansk mad og tequila er “muy padre”!
Tager til Merida på fredag og glædelig til det yucatanske køkken!
Fortsat god tur!
Anne

Svar
Ditte Ingemann 24. maj 2016 at 01:49

Dejligt at høre, at du er glad for min bog. Rigtig god tur til dig – jeg ville så gerne besøge Merida, men det når vi desværre ikke denne gang :-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen