I disse befinder jeg mig i Mexico – jeg er sammen med min mand på en 3 ugers rundrejse gennem Yucatan og indtil videre har turen været fantastisk. Jeg laver helt sikkert en Mexicoguide når jeg er hjemme, men indtil da kan I kigge med på Instagram, hvor jeg deler billeder fra vores ferie.
Vi har spist masser af god mad her i Mexico og naturligvis masser af tacos. Jeg har altid været stor fan af det Mexikanske køkken, især tacos og tequila. I min kogebog Mit Grønne Køkken har jeg en opskrift på vegetariske tacos, som jeg passende kan dele mens jeg nyder Mexico.
Og mens vi taler om Mit Grønne Køkken, så vil jeg naturligvis opfordre til at tage et ekstra kig på bogen, hvis du gerne vil spise flere grøntsager og måske have et par kødfrie dage om ugen. Bogen er fyldt med nemme, sunde og mættende opskrifter og der er både morgenmad, salater, supper og aftensmad – så der er faktisk ingen undskyldning for ikke at optimere på grøntsagsfronten.
Og nu er det blevet taco-tid!
{ Bløde majstacos med koriandersalsa }
ca. 4 personer
Jeg har et svagt punkt for det mexikanske køkken, og jeg er vild med farverne og smagene. Det er sjovt at lave sine egne tacos og du kan variere fyldet alt efter sæson og smag – har du en rest salat tilbage eller fx. chili sin/con carne, så passer det perfekt som fyld i dine tacos. Jeg laver disse majstortillas ved hjælp af en tortilla-presser, men de kan med lidt god vilje rulles ultra tyndt ud med en kagerulle.
Tortillas, 16-20 stk:
4 dl majsmel (masa harina)
3,5 dl kogende vand
Fyld:
1 squash
¼ blomkål
1 peberfrugt
3 spsk olivenolie
2 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt kanel
1-2 tsk chipotle
salt
Koriandersalsa:
1 bdt koriander
4 forårsløg
saft fra 1 lime
salt
Rør majsmel og kogende vand sammen, og så snart du kan røre ved dejen, æltes den sammen til en kugle – dejen skal være en smule fugtig. Stil dejen til side og lad den hvile i ca. 30 minutter.
Form dejen til små boller, ca. 16 stk, alt efter hvor store/små du ønsker dine tacos. Læg et stykke plastic (evt. en plasticpose) invendigt på både under- og oversiden af presseren, læg en bolle ind og pres til. Kom hver taco på en meget varm pande og steg dem indtil de tager en smule farve.
Skær squash, blomkål og peberfrugt ud i små tern, og steg det på den pande i olie med krydderier – steg det helt mørt i ca. 20-30 minutter. Smag til.
Hak koriander og forårsløg fint og bland det med limesaft og smag til med salt, og evt. mere limesaft.
Kom fyld på dine tacos og top evt. med en smule chilisauce. Serveres sammen med en kold øl og evt. et shot tequila.
8 kommentarer
Åh Yucatan er altså så fantastisk. Må jeg anbefale en tur til Valladolid (hvis det ikke er dræbende varmt), en masse cenotes og især til Laguna Bacalar som ligger et stykke syd på (mod Belize), men som er turen værd. Der er fantastisk smukt og helt vildt skøn mad.
Nyd det!
Ja, her er fantastisk – vi har besøgt Valladolid og sikke en hyggelig by :-)
Hvad er “presseren” for en dims?
Det skal jeg prøve. :-)
Du kan se dimsen her: http://mexibox.dk/shop/tortilla-presser-308p.html
Ha’ en fortsat helt igennem fantastisk tur rundt i Mexico – troede faktisk ikke at det er er land, man bær rejse rundt i pga kriminalitet, men hvad ved jeg:-)
Der er helt sikkert en del kriminalitet i Mexico, da der bor ca. 120 millioner, men jeg har aldrig følt mig så sikker på en rejse – alle er så søde, hjælpsomme og en virkelig dejlig stemning.
Hej Ditte, tak for dine skønne opskrifter og din Bog Mit Grønne Køkken, som næsten er blevet min bibel.
Er selv lige nu i Mexico, kommer ofte hertil, da min mand arbejder her, og jeg kan kun give dig ret! Mexikansk mad og tequila er “muy padre”!
Tager til Merida på fredag og glædelig til det yucatanske køkken!
Fortsat god tur!
Anne
Dejligt at høre, at du er glad for min bog. Rigtig god tur til dig – jeg ville så gerne besøge Merida, men det når vi desværre ikke denne gang :-)