KONKURRENCEN ER SLUT OG MAIL SENDT AFSTED TIL VINDERNE. Jeg er vild med spicy mad, og har nok lidt en dårlig vane med at komme chilisauce på rigtig meget af min mad. Ved siden af mit komfur har jeg en hel del forskellige chilisaucer stående, så jeg altid kan pifte min mad op – ofte bruger jeg chilisaucer i forbindelse med gryderetter, røræg, dressinger, supper og marinader. En af mine favoritdressinger er med masser af frisk ingefær og chilisauce, da den kan bruges til rigtig mange forskellige salater; især er jeg vild med kombination af bagt blomkål, søde æbletern og spicy dressing.
{ Lun blomkålssalat med chili/ingefær-dressing & sprøde kikærter }
tilbehør til 4 personer
500 g blomkål
4-5 spsk olivenolie
2 tsk stødt spidskommen
1 spsk Tabasco,Chipotle Pepper Sauce
salt
75 g babyspinat
1 avocado, i tern
1 æble, i tern
Chili/ingefær-dressing:
10 g ingefær
1 spsk Tabasco, Original Pepper Sauce
4 spsk olivenolie
salt
evt. limesaft
Andet:
75 g sprøde kikærter ( find min opskrift på sprøde kikærter her)
Rens blomkålen og skær den ud i små buketter. Kom dem i en skål. Tilsæt olie, spidskommen, Tabasco og salt, og vend det hele godt rundt. Fordel blandingen på en bageplade med bagepapir og bag det i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 20-25 minutter. Lad blandingen køle lidt af og vend derefter med rengjort spinat, æbletern og avocadotern.
Skræl ingefæren og kom den i en minihakker eller blender sammen med Tabasco, olie og salt. Blend det hele godt sammen til en dressing og smag den til, evt. med en smule limesaft.
Vend dressingen godt rundt i salaten og smag den til. Inden servering toppes den lune salat med sprøde kikærter.
Hvis du ligesom mig elsker spicy mad, og godt kunne tænke dig at lege med nogle lækre chilisaucer hjemme i køkkenet, så læs med her. I samarbejde med TABASCO kan 5 af jer vinde et Tabasco sæt med TABASCO® Original Pepper Sauce, TABASCO® Green Pepper Sauce og TABASCO® Chipotle Pepper Sauce.
Sådan deltager du i konkurrencen:
Skriv en kommentar i kommentarfeltet nedenfor og fortæl hvilken ret med chili der er din favorit. Jeg trækker 5 vilkårlige vindere på onsdag d. 14. juni kl. 20.00. Vinderne får direkte besked. Du kan kun deltage én gang og kun med postadresse i Danmark.
Dette indlæg er lavet i samarbejde med TABASCO® og er et sponsoreret indlæg.
41 kommentarer
Elsker chili con carne
Krydser fingre
Wokret med kylling og chili
Åhh det er sku lige en præmie for mig – jeg er en af de typer der elsker chili hvorvidt det er i dessert eller hovedretter. Jeg smagte en gang en dessert som mindende om gammeldags æblekage men med et pift (crunch, chokolade med chili og flødeskum) mums vildt lækkert
Elsker chili con carne eller chili sin carne. Generelt er jeg dog stor fan af chipotle og bruger det alle steder jeg kan.
Jeg er nok den kedelig type, der siger chili con carne, men det holder altså bare! Dog kunne det være lækkert med disse saucer, så repertoiret kan blive udvidet lidt :-)
En falafelsalat med chilisauce er aldrig af vejen. Det er en af mine livretter.
Elsker papaya salat m frisk koriander, peanuts chilisauce og rå chili <3
Jeg er også til god stærk mad.
Elsker Chili con carne, lavet med gode råvarer og jeg elsker en Blody Mary (vist stavet forkert :-) )
Eller en hapsdog i meget stærk chilisauce.
Gode sommerdage ønskes!
Den thailandske ret panang (tror det staves sådan) med chili, koriander, ingefær og lime:-)
Jeg elsker chili con carne. Håber jeg er heldig.
chili sin carne med masser af spark i eller en græskarsupper med chili, mums
chili con carne
Åh jeg er tosset med mexicansk mad og tortillas med lækker vegetarisk fyld + MASSER af chili er helt sikkert en favorit
Durum med falafel og chilisauce
Vi har en wok ret med massere af chili og hvidløg jeg bare elsker!
Helst chili i små mængder, men så er det til gengæld fantastisk – i chokolade og kager f.eks.
Ville være endrøm at vinde de skønne krydderier som jeg ville dele med min chilielskende mand
Min favorit chiliret er chili con carne som desværre aldrig er krydret nok hvis man spiser den på restaurant i Danmark
Jeg elsker også spicy mad som jeg synes giver et lille kick, som en naturlig Red Bull! Alt mexikansk og vietnamesisk elsker jeg. Gode salater med kål, mynte, koriander, mango, rødløg og chilli og grillet fisk med lime, koriander, chilli med salsaer og avokado. Og en god spicy bloody Mary er også fantastisk, også i Virgin versionen!
Herhjemme er ret vilde med chili con carne :)
Hvor lækkert! Åh jeg har mange favoritter med chili, men jeg er især glad for Tabasco-sauce når jeg skal spice en hjemmelavet gyros op. Både som vigtig ingrediens i en spicy dressing, men også bare nogle gode stænk i sig selv til st toppe retten af med. Mums!
Chili con carne er altid en sikker vinder herhjemme :) Det er ikke altid den bliver mega stærk, da der jo også skal tages hensyn til sarte munde… hehe.. ;) Derfor ville det da være lækkert med lidt chilisauce, så man hver især kan dosere og skrue op for styrken. :)
Hjemmelavede mango-ispinde med en stribe af chilisovs ned af den ene side. Vi fik dem første gang i Merida, Mexico for et par år siden. Siden da har vi været afhængige.
Chili con carne er den bedste
Rejetærte med chili og grønt er lækkert.
Chili con carne
Chili con carne
En god grydefuld chili container Carney går man sjældent fejl af. Sidst fik vi den som en “bowl” for så er der både ekstra rå grøntsager og nacho chips til
Fantastiske autocorrect…. chili con carne ville jeg skrive
HAHAHAH! Tak for et godt grin, Dorthe G ! :D
Kylling marineret med chili :)
Det må være en godt krydret chili sin carne med hele udtrækket – masser af bønner, grøntsager og selvfølgelig behørigt krydret med bl.a. chili, chokolade og kaffe. :)
Jeg har en svaghed for at putte lidt chili sauce på mine spejlæg. Det er lige prikken over i’et
Chili er også bare genial til lige at give det der sidste ! Tænkte, om du måske ville lave en form for guide til brugen af chili (både de forskellige varianter, men især hvor det især er godt at anvende) ?
Det er jo lidt kedeligt at nævne Chili Con Carne, men altså: den ret er jo genial. I al fald lavet på den ‘rigtige’ måde – og her er hemmeligheden netop (foruden gode råvarer, TID og kærlighed) samspillet mellem chili og god mørk chokolade. De to ting, skaber bare noget helt eminent i samspil. Og apropos er jeg nok også derfor blevet ret vild med at købe de mørke chokolader som man nu kan få med chili i.
Af de mindre tidskrævende retter synes jeg virkelig chili og citron er geniale smagsgivere på mine avocado-madder !
Men faktisk, tror jeg endnu ikke jeg har smagt noget med chili som jeg ikke brød mig om. Det vigtige er blot, at man alt efter chiliens styrke ikke overdoserer, da jeg i så fald blot oplever at det kun er stærkt og dermed bliver smagsløst. Men anvendt rigtigt, er det jo bare lækkert !
Chili con carne
Chili con carne. Gør det muligt selv at justere styrken så de fleste kan være med
Lækre forårsruller dyppet i chilisauce og chili con carne :)
Jeg tror min yndlingsret over dem alle er chili con carne. Det er en virkelig lækker ret hvis den er lavet ordenligt med frisk chili så det lige kan mærkes på tungen.
Hvor er det bare helt fantastisk dejlig inspiration :)
Man kan komme chili på alt! (Næsten) Er vild med chili-mayonnaise, og så skal der massere chili i pita med Schwarma :0)
Ohhh.. at kunne dosere chili helt rigtigt..!! Har forsøgt i mange år, og det betyder altid hvilken chili man står med, og hvordan den er opvokset!! Men chili eller noget stærkt skal altid være med i helheden af et måltid – lige som noget sødt, bittert, salt umani og alt det andet – som det sprøde! Tror at jeg har været hele Scoville skalanen rundt Men er vild med Tabasco – på alting..!! Noget som jeg altid kommer Tabasco på er… Et blødkogt æg, en omgang røræg eller en Shakshouka.. Jeg kommer også chili i mine desserter – dog ikke i Tabasco. Og til alle der læser med; Prøv den danske mega hotte BOC – Bhut Jolokia Copenhagen.. Den har appelsin/citron noter i sig..
Mvh Anita.
Jeg er vild med spicy mexicansk mad :-)