The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Go'Morgen DanmarkVegetar

Kåltacos med sprøde kikærter

af Ditte Ingemann 9. september 2016

tacos-1
I går var en rigtig god dag på mange måder – jeg startede dagen med en tur i Go’Morgen DK, hvor jeg lavede vegetarmad fra min nye kogebog, VEGETAR. Da jeg kom hjem lå min bog nr. 5 på Bestsellerlisten hos Saxo – juhuuuuuuuu. Derudover har jeg fået rigtig mange søde og postive tilbagemeldinger omkring bogen, hvilket gør mig mere glad end I aner. Jeg vil dele en af de opskrifter jeg lavede i GO’Morgen DK med jer – det er en af mine favoritter, som jeg ofte har lavet, og som er godkendt af både veninder og mand :-)

tacos

Disse kåltacos er veganske og kan bruges til frokost eller som forret – jeg er især begejstret for valnøddefyldet, som smager super godt og kan bruges til meget andet end disse tacos. Fyldet er rigtig mættende, og minder en smule om kød i udseende og har en meget fyldig smag. Så hvis du kender en vegetar-skeptiker, så vil jeg anbefale at servere disse tacos for personen.

{ Lilla kåltacos med ristede harissakikærter }
4 personer

Kikærter:
2 ds kikærter
3 spsk olivenolie
2 spsk harissa (eller anden chilisauce)
1 tsk havsalt

Fyld:
2½ dl valnødder
½ rødløg
1 fed hvidløg
2 tsk røget paprika
2 tsk oregano
2 tsk spidskommen
2 tsk løgpulver
2 spsk tomatpuré
1 spsk ahornsirup
salt og peber

Salsa:
2 modne avocadoer
2 forårsløg
½ rød chili, uden kerner
1 fed hvidløg
1 æble
salt og peber
saft fra 1 lime

Andet:
8 lilla kålblade
valgfrit: 8 spsk kraut

Dræn og skyl kikærterne og lad dem dryppe af i en sigte. Kom dem i en skål og bland dem med olie, harissa og salt. Fordel dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 30-35 minutter – rør i dem undervejs. Tag kikærterne ud af ovnen og lad dem køle af i ca. 15 minutter. Sæt dem nu i ovnen igen og bag dem i yderligere 10 minutter – de bliver sprødere, hvis de bages to gange.

Kom valnødderne i en foodprocessor sammen med de øvrige ingredienser til fyldet og blend det, til det har en grov konsistens – smag det til.

Mos avocadoerne og bland dem med finthakket forårsløg og chili. Riv hvidløget i mosen og rør det hele godt sammen. Snit æblet i små tern og bland dem i – smag til med salt, peber og limesaft.

Fordel 8 små kålblade på et fad og kom en skefuld fyld på hver, top med salsa, krydrede kikærter og evt. kraut.

tacos-2

*****************
Min nye kogebog VEGETAR er netop udkommet, og i den forbindelse har jeg købt et lille parti bøger hjem som jeg sælger helt eksklusivt i min egen shop – hvis du vil have en signeret udgave af bogen, så skynd dig at bestille den nu. Læs mere lige her.

Kåltacos med sprøde kikærter was last modified: maj 25th, 2017 by Ditte Ingemann
3 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Grøn Mandag / Energibarer med havtorn
næste
Cookie kugler / smagen af rå kagedej

Mere af det samme

Vegetariske tacos

21. maj 2016

Blomkålspizza

12. december 2015

F for falafel

29. august 2013

Grillede salater

26. august 2016

gedegalettes med rødbede & ramsløg

12. august 2012

Inspiration til kødfri januar + lun broccolisalat

11. januar 2018

Grøn Mandag / Fyldte søde kartofler

29. august 2016

Kraut med æble, ingefær og fennikel

23. oktober 2015

Jeg elsker ost!

14. juli 2016

Vaffelburgere

28. april 2015

3 kommentarer

Katrine 10. september 2016 at 18:15

Kære Ditte,
Jeg har netop lavet disse tacos, og de smagte så godt, at jeg fluks købte din nye vegetarbog :-)
Især kikærterne var en favorit, de blev virkeligt ekstra sprøde af at komme ind to gange, og jeg vil klart lave dem som snacks til madpakken også! Derfor: har du nogle gode råd til, hvordan de skal opbevares, så de bliver ved med at være sprøde?
Vh.
Katrine

Svar
Ditte Ingemann 10. september 2016 at 18:35

Kære Katrine,
Dejligt du testede mine kåltacos og endnu mere dejligt at du har købt min nye bog!
Jeg plejer at opbevare kikærterne i en pose og derefter i en lukket beholder. De vil desværre miste en smule af deres sprødhed, og er derfor bedst når de lige er lavet :-) God weekend.

Svar
Lia 22. marts 2021 at 11:48

Hej Ditte
Hvor længe kan man opbevare de sprøde kikærter i en lukket beholder?
VH Lia

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen