The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Go'Morgen DanmarkVegetar

Kåltacos med sprøde kikærter

af Ditte Ingemann 9. september 2016

tacos-1
I går var en rigtig god dag på mange måder – jeg startede dagen med en tur i Go’Morgen DK, hvor jeg lavede vegetarmad fra min nye kogebog, VEGETAR. Da jeg kom hjem lå min bog nr. 5 på Bestsellerlisten hos Saxo – juhuuuuuuuu. Derudover har jeg fået rigtig mange søde og postive tilbagemeldinger omkring bogen, hvilket gør mig mere glad end I aner. Jeg vil dele en af de opskrifter jeg lavede i GO’Morgen DK med jer – det er en af mine favoritter, som jeg ofte har lavet, og som er godkendt af både veninder og mand :-)

tacos

Disse kåltacos er veganske og kan bruges til frokost eller som forret – jeg er især begejstret for valnøddefyldet, som smager super godt og kan bruges til meget andet end disse tacos. Fyldet er rigtig mættende, og minder en smule om kød i udseende og har en meget fyldig smag. Så hvis du kender en vegetar-skeptiker, så vil jeg anbefale at servere disse tacos for personen.

{ Lilla kåltacos med ristede harissakikærter }
4 personer

Kikærter:
2 ds kikærter
3 spsk olivenolie
2 spsk harissa (eller anden chilisauce)
1 tsk havsalt

Fyld:
2½ dl valnødder
½ rødløg
1 fed hvidløg
2 tsk røget paprika
2 tsk oregano
2 tsk spidskommen
2 tsk løgpulver
2 spsk tomatpuré
1 spsk ahornsirup
salt og peber

Salsa:
2 modne avocadoer
2 forårsløg
½ rød chili, uden kerner
1 fed hvidløg
1 æble
salt og peber
saft fra 1 lime

Andet:
8 lilla kålblade
valgfrit: 8 spsk kraut

Dræn og skyl kikærterne og lad dem dryppe af i en sigte. Kom dem i en skål og bland dem med olie, harissa og salt. Fordel dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 30-35 minutter – rør i dem undervejs. Tag kikærterne ud af ovnen og lad dem køle af i ca. 15 minutter. Sæt dem nu i ovnen igen og bag dem i yderligere 10 minutter – de bliver sprødere, hvis de bages to gange.

Kom valnødderne i en foodprocessor sammen med de øvrige ingredienser til fyldet og blend det, til det har en grov konsistens – smag det til.

Mos avocadoerne og bland dem med finthakket forårsløg og chili. Riv hvidløget i mosen og rør det hele godt sammen. Snit æblet i små tern og bland dem i – smag til med salt, peber og limesaft.

Fordel 8 små kålblade på et fad og kom en skefuld fyld på hver, top med salsa, krydrede kikærter og evt. kraut.

tacos-2

*****************
Min nye kogebog VEGETAR er netop udkommet, og i den forbindelse har jeg købt et lille parti bøger hjem som jeg sælger helt eksklusivt i min egen shop – hvis du vil have en signeret udgave af bogen, så skynd dig at bestille den nu. Læs mere lige her.

Kåltacos med sprøde kikærter was last modified: maj 25th, 2017 by Ditte Ingemann
3 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Grøn Mandag / Energibarer med havtorn
næste
Cookie kugler / smagen af rå kagedej

Mere af det samme

Grillede auberginer med tahindressing

2. december 2016

Mine salater

14. januar 2014

Grøn sommermad

31. juli 2014

Vinterlig curry med sød kartoffel og bønner

17. januar 2017

Sprøde squashfritter med avocaodcreme

18. september 2018

Rødbedesuppe med dukkah

19. september 2012

BBQ-blomkål med coleslaw

3. november 2016

Kartoffeltid!

17. september 2012

Ærtesuppe & Hverdagsmad fra River Cottage

8. september 2012

Tomatsuppe med røde linser

13. marts 2017

3 kommentarer

Katrine 10. september 2016 at 18:15

Kære Ditte,
Jeg har netop lavet disse tacos, og de smagte så godt, at jeg fluks købte din nye vegetarbog :-)
Især kikærterne var en favorit, de blev virkeligt ekstra sprøde af at komme ind to gange, og jeg vil klart lave dem som snacks til madpakken også! Derfor: har du nogle gode råd til, hvordan de skal opbevares, så de bliver ved med at være sprøde?
Vh.
Katrine

Svar
Ditte Ingemann 10. september 2016 at 18:35

Kære Katrine,
Dejligt du testede mine kåltacos og endnu mere dejligt at du har købt min nye bog!
Jeg plejer at opbevare kikærterne i en pose og derefter i en lukket beholder. De vil desværre miste en smule af deres sprødhed, og er derfor bedst når de lige er lavet :-) God weekend.

Svar
Lia 22. marts 2021 at 11:48

Hej Ditte
Hvor længe kan man opbevare de sprøde kikærter i en lukket beholder?
VH Lia

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen