The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

AftensmadVegetar

Verdens bedste falafler

af Ditte Ingemann 5. september 2018

Ja, jeg tør godt kalde denne opskrift for verdens bedste… For det er virkelig nogle af de bedste falafler jeg har lavet og smagt. Opskriften er blevet testet igen og igen, og serveret for venner og familier – og alle er bare vilde med mine falafler. Opskriften er fra min kogebog, VEGETAR, så hvis du ikke allerede har den bog, så kommer opskriften lige her.

Det er vigtigt at bruge tørrede kikærter til denne opskrift – og altså ikke kikærter fra dåse! Opskriften er super nem, billig, mættende og fantastisk velsmagende… Så jeg vil foreslå, at du allerede lægger kikærter i blød idag, så du kan spise falafler i morgen. Falaflerne kan spises sammen med melonsalaten, eller andre typer af salat, i fladbrød eller pitabrød.

{ Falafler med melonssalat, 4 personer }

200 g kikærter, tørrede
4 fed hvidløg
1 rødløg
1 spsk tahin
2 tsk spidskommen
2 tsk stødt koriander
saft fra ½ citron
2 tsk bagepulver
1 håndfuld bredbladet persille
salt og peber
evt. chili
olie til stegning, fx. kokosolie

Salat:
400 g vandmelon, ca. ½ melon
200 g cherrytomater
1 rødløg
1 håndfuld mynte
75 g feta
1 tsk nigellafrø/jomfru i det grønne

Creme:
2 spsk tahin
6 spsk yoghurt naturel
saft fra ½ citron
1 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
salt

Læg kikærterne i blød i rigeligt vand natten over, ca. 12-20 timer. Hæld vandet fra og skyl kikærterne godt i koldt vand. Kom dem i en foodprocessor sammen med de øvrige ingredienser til falaflerne og blend det hele godt sammen til en fars. Hvis blandingen virker for tør, så tilsæt 1-2 spsk vand. Kom rigeligt olie i en dyb pande og varm det godt op. Form små aflange frikadeller af farsen, ca. 18 stk. Steg falaflerne i den varme olie i ca. 2-3 minutter på hver side, indtil de er gyldne og sprøde.

Skær vandmelon ud i små tern eller lav kugler med et parisiennejern og kom dem i en skål. Halver cherrytomaterne og kom dem i skålen. Pil rødløget og hak det og mynte fint og vend det i salaten. Smuldr feta henover og drys til sidst med nigellafrø.

Rør tahin godt sammen med yoghurt, citronsaft, fintrevet hvidløg og olivenolie til en dressing og smag til med salt. Server de lune falafler med melonsalat og tahincreme.

Verdens bedste falafler was last modified: september 5th, 2018 by Ditte Ingemann
11 kommentarer
12
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Tilbud på mine bøger
næste
Tips til bedre madfotografi

Mere af det samme

Grøn pizza & fladbrød

2. juli 2015

Kartoffeltid!

17. september 2012

Kraut med æble, ingefær og fennikel

23. oktober 2015

Vegetariske boller i karry

1. november 2018

Mad mod forkølelse

20. januar 2013

Wok With Me

16. maj 2011

Min (næsten) perfekte pizza

4. januar 2012

Spis mere kål – spicy kålsalat!

14. januar 2013

Grøn Mandag / Auberginesalat

22. august 2016

Kyllingedimser med chili & kokos

16. marts 2012

11 kommentarer

Jens 5. september 2018 at 19:19

Hej Ditte
Det lyder godt. Jeg er lidt overrasket over at kikærterne ikke skal koges. Lektinen skal jo væk. Er det tilstrækkeligt ved stegningen. Hvad sker der hvis man koger og steger? Falder det så fra hinanden?

Vh Jens.

Svar
Ditte Ingemann 6. september 2018 at 09:36

Hej Jens, Jeg var også selv overrasket, men dette er den traditionelle måde at lave falafler på – de inderholder meget lidt lektin, men sørg for at udbløde dem rigtig længe. Hvis du bruger kogte kikærter eller kikærter fra dåse vil dine falafler ikke blive så faste og vil nemt falde fra hinanden. Jeg kan anbefale at prøve denne opskrift – de smager virkelig godt :-)
Mange hilsner Ditte

Svar
Pil 6. september 2018 at 10:27

Hej Ditte!

Jeg er allergisk over for spidskommen – har du noget godt alternativ til at bruge i falaflerne? Eller kan man måske bare lave dem uden? :-)

Svar
Ditte Ingemann 6. september 2018 at 10:31

Øv øv – du kan dog sagtens undlade det… Kan du tåle stødt koriander? Det er også lækkert i – evt sammen med lidt chili og kanel :-)

Svar
Nunu 30. januar 2019 at 18:36

Tak for lækre falafler! De var er hit hos hele familien :-) Kan de mon fryses? Og hvis ja, hvordan opvarmes de så bedst? Mvh, Nunu

Svar
Ditte Ingemann 10. marts 2019 at 14:45

De kan bestemt fryses og blot varmes op i ovnen :-)

Svar
Helle-Louise 28. maj 2019 at 08:32

Dette er UDEN tvivl den bedste falafelopskrift jeg nogensinde har lavet. Jeg har efterhånden lavet mange forskellige opskrifter, men denne her slår alle de andre med længder. Helt fantastisk. Tusind, tusind tak!! Hele familien elskede dem.

Svar
Malene Thulstrup 15. september 2019 at 19:46

Hej
Kan man mon lave miksen men lade den stå på køl et par dage inden man skal lave falafelerne? Skal nemlig lave dem i sommerhus men det ville være meget nemmere hvis jeg ikke behøvede at tage alle ingredienserne med men mikse dem på forhånd?
Mvh Malene

Svar
Fie 18. marts 2020 at 13:52

Kan de som alternativ til stegning, evt. pensles med olie og bages? 20-25 min. i ovnen?

Svar
Rikke 1. august 2021 at 22:40

Den her opskrift rykker virkelig. Jeg lavede den i sommerhuset i fredags, og det var en kæmpe succes. Stor ros til din blog ;-)

Svar
Casper HN 22. januar 2023 at 18:27

Det er en ommer. Blev opløst i olien som fiskefoder i akvariet. Darsena smager fantastisk men de holder ikke til at blive stegt i rigeligt olie.

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen