The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

AftensmadVegetar

Majs -fodbold- fritter

af Ditte Ingemann 17. juni 2012

Det er med en anelse træthed jeg skriver dette indlæg, både fordi jeg nok fik en gin-tonic for meget i aftes, og fordi regnen udenfor nærmest ligner slud! Det gør mig altså lidt træt når jeg på en søndag midt i juni burde sidde ude i solen og spise morgenmad, men i stedet er tvunget til at kravle tilbage under dynen…. måske er det slet ikke så skidt!

Det var lidt tilfældigt, at jeg kom til at lave disse majsfritter, men de er super nemme og der skal ikke bruges specielt mange ingredienser. Måske ville de gøre sig perfekt som en fodbold-snack til kampen i aften. Min mand har dog bestilt pizza á la Ditte, som skal indtages i sofaen til kampstart.

Majsfritter, 8 stk.

75 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver
0,5 dl. mælk
2 æg
150 g. majskerner (brug evt. en frisk majs eller nogle frosne, økologiske)
1/2 rød chili (kom mere eller mindre i efter smag og behag)
2 forårsløg
2 spsk. revet cheddar
Saft fra en lime
Salt

Æg og mælk piskes sammen, hvorefter mel, salt og bagepulver tilsættes og det hele røres sammen. Majskerner, hakkede forårsløg, limesaft, revet cheddar og finthakkede chili tilsættes og dejen røres godt sammen. Tilsæt f.eks. krydderurter – tror koriander vil være super i disse fritter.

Når dejen er rørt godt sammen, hviler den i ca. 15-30 minutter.

Dejen fordels som små pandekager på en varm pande med olie og fritterne steges gyldne på begge sider. Jeg servede min fritter med creme fraiche, chili og ekstra lime.

Majs -fodbold- fritter was last modified: juli 11th, 2013 by Ditte Ingemann
13 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Ølkage!
næste
Min mærkelige marengs

Mere af det samme

Grøntsagstærte med gedeost

16. marts 2017

Kyllingedimser med chili & kokos

16. marts 2012

Tips til at spise mere grønt

1. august 2016

Så mødes vi igen, Hr. Græskar

22. oktober 2013

Sher Ping pancakes

25. marts 2011

Pakora med yoghurtdip

10. april 2017

Suveræne selleribøffer!

27. december 2012

White Pizza!

16. april 2011

Grillmad på gas

19. maj 2016

Suppe med bagte tomater & peberfrugt

17. september 2014

13 kommentarer

Inger 17. juni 2012 at 13:46

Lyder som en perfekt og lidt anderledes snack – lækkert og farvestrålende ser det ud. Og igen FLOTTE billeder. Rigtig god kamp i aften :O)

Svar
Ditte 17. juni 2012 at 14:48

Mange tak Inger – god søndag!

Svar
Ida 17. juni 2012 at 15:19

Mmm jeg elsker alt med majs! De skal prøves af, nu når butikkerne snart bugner med billige majskolber.

Svar
Ditte 17. juni 2012 at 16:20

Ja, forhåbentlig kommer der snart masser af billige majs i supermarkederne – jeg kunne ikke skaffe friske majs, men brugte frosne i stedet, hvilket godt kan gå i en nødsituation :-)

Svar
linda 17. juni 2012 at 16:19

haps, hvor lækkert! det kan jeg lige overskue på sådan en træthedssøndag:)

Svar
Ditte 17. juni 2012 at 16:52

Det er nemlig sådan en overskueligheds-ret og dem er jeg meget stor fan af :-) God søndag!

Svar
Snullemor 17. juni 2012 at 17:42

Hej
Når du skriver majskerner, mener du så dem man laver popkorn af eller bare majs?
: )

Svar
Ditte 17. juni 2012 at 18:21

Jeg mener friske majskerner :-)

Svar
Vibeke Lentz 17. juni 2012 at 18:27

De lyder lækre, fodbold eller ej! Og god pizza til jer i aften:)

Svar
Ditte 17. juni 2012 at 18:47

Tusind tak – har netop sat tænderne i pizza’en :-)

Svar
¨Mia 5. juli 2012 at 08:43

For filan hvor er det bare en lækker madblog du har lavet her – totalt inspirerende!

Må man spørge hvad din baggrund er?

Mvh Mia

Svar
¨Mia 5. juli 2012 at 08:45

Sikken en lækker blog du har her. Totalt inspirerende.

Må man spørge hvad din (jobmæssige) baggrund er?

Mvh Mia

Svar
Ditte 5. juli 2012 at 08:54

Hej Mia, Tak for din kommentar – dejligt du kan lide min blog. Du kan læse lidt mere om min baggrund her: http://www.thefoodclub.dk/profil/. Jeg kan fortælle, at jeg er ansat i Greve kommune og til dagligt arbejder med sindslidende borgere. God dag til dig.

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen