The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Aftensmad

Fløjte med kylling

af Ditte Ingemann 24. april 2012

Jeg blev forelsket i disse fløjtelignende tingester sidste sommer, da jeg var i Texas og pit-stoppede mere end én gang på Taco Cabana. De hedder Flautas eller Taquito, og er egentlig bare tortillas med fyld, som har fået en på frakken i frituren – what´s not to like! Jeg har tænkt meget på fløjterne siden da og endelig tog jeg kampen op, som en ægte señorita og fik lavet en anstændig pibe.

Hvis det skal være helt autentisk skal fløjterne frituresteges, men det valgte jeg at droppe, da det godt kan blive lidt for greasy. Mine blev bagt i ovnen og de blev ganske enkelt perfekte alligevel.

Ingredienser:

1 rød peberfrugt
Ca. 5 cherrytomater
1 lille rødløg
1/2 ds. kidneybønner
2 fed hvidløg
2 kyllingefileter, kogte eller en rest kylling
Saft fra 1 lime
1/2 avocado
Ca. 100 g. revet lagret cheddar
2 spsk. flødeost, naturel
Spidskommen
Salt
Chili
Frisk koriander og oregano
6 store fuldkornstortillas

Start med at hakke peberfrugt, løg, tomater og hvidløg og svits det på en pande i en smule olie, indtil grøntsagerne er blevet bløde, hvorefter kidneybønner tilsættes og varmes et par minutter – tag blandingen af varmen og hæld det i en skål. Den kogte kylling pilles i små stykker/strimler og blandes med grøntsagerne i skålen. De sidste ingredienser tilsættes; limesaft, avocado, cheddar, flødeost, friske krydderurter, salt, chili og spidskommen og det hele blandes godt sammen – her er det bedst at bruge fingrene. Smag blandingen til med chili alt efter hvor stærkt man kan lide det – jeg brugte både tørret chili og syltede jalapeños, da jeg godt kan lide det forholdsvis stærkt.

Læg 3-4 spiseskefulde af blandingen på den nedereste del af hver tortilla og rul dem stramt sammen. Læg lukningen nedad i en bradepande med papir og pensl hver tortilla med en smule olie. De bages i ovnen ved 200 grader i ca. 15-20 minutter eller indtil de er sprøde og gyldne.

Til disse flautas kan bruges andre typer af grøntsager og andre typer af kød; f.eks. en rest oksekød, svinekød eller lave dem vegetariske. Jeg kom bare det fyld i, som jeg foretrækker og som jeg spiste dem i Texas, men man kan jo lave dem præcis, som man har lyst til.

Jeg vil på det stærkeste anbefale at skylle disse krabater ned med kold øl og masser af det. Jeg valgte at bruge den besparede olie på at trylle en tortilla om til en pre-snack, hvilket ganske enkelt bare er en udskåret tortilla, stegt i olie og drysset med salt.

Fløjte med kylling was last modified: juli 11th, 2013 by Ditte Ingemann
14 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Brændende rugbrød
næste
ice ice baby!

Mere af det samme

Køkkenterapi

10. februar 2016

Dagens salat

7. maj 2013

Laksefarvet mad

21. september 2013

Majs-maniac

21. juni 2013

Spis dig sund

22. juni 2014

Dobbelt op på salater

14. november 2012

Suveræne selleribøffer!

27. december 2012

Sprøde squashfritter med avocaodcreme

18. september 2018

Fisk på menuen

27. januar 2016

Vegetariske boller i karry

1. november 2018

14 kommentarer

Alice 24. april 2012 at 15:14

Jeg er dansker, men bor i USA – jeg har faktisk lavet “flautas” flere gange – har en mexikansk kogebog og de er dejlige. Forskellen mellem Flautas og Taquitos er vist, at normalt er flautas lavet med almindelige tortillas og taquitos er lavet med majstortillas. Begge dele smager rigtig skoent med creme fraiche eller/og guacemole.

Svar
Ditte 24. april 2012 at 15:48

De er nemlig rigtig gode og det er første gang jeg selv laver dem, men ikke sidste. Sejt du lige kunne oplyse forskellen, selvom den ikke er så stor :-)

Svar
Birgit Mathiesen 24. april 2012 at 15:38

Mine tænder løber i vand… Det skal absolut afprøves, snarest endda…
MUMS det lyder lækkert og dejligt hot hot :)
Og ja, selvfølglelig skal der da en kold øl til eller to :O)
Tak for opskriften.

Svar
Ditte 24. april 2012 at 15:49

Tror også lige de kunne være noget for Jer chili-elskere :-) masser af chili og masser af øl – det er godt!

Svar
foodMAD 24. april 2012 at 18:34

Mmmh, det ser lækkert ud. Flotte, flotte billeder!

Svar
Ditte 24. april 2012 at 18:48

Mange tak!

Svar
Teresa 24. april 2012 at 18:40

Uhhh, hvor ser det lækkert ud. Må straks afprøves

Svar
Ditte 24. april 2012 at 18:49

Kan varmt anbefale dem :-)

Svar
Charlotte 26. april 2012 at 19:41

Sikke en lækker ret, lige noget for en mad-elsker som mig :o)
I øvrigt den fineste blog jeg længe har set !

Svar
Ditte 26. april 2012 at 19:52

Tusind tak Charlotte!

Svar
Spisekammeret 28. april 2012 at 05:45

Nej, hvor ser de lækre ud. Jeg elsker mexikansk inspireret mad, og er specielt vild med kylling til det. Jeg vil helt sikkert forsøge mig med dem ved lejlighed. I stedet for at bruge fuldkornstortillaer kan man så evt. bruge hjemmelavede af Masa Harina? Det er en særlig type majsmel de bruger i Mexico.
Som sædvanlig er dine billeder utroligt forførende i ordets allermest positive forstand.
m.v.h.
Ulrik
http://spisekammer.blogspot.com/

Svar
Ditte 29. april 2012 at 17:04

Mange tak Ulrik! Jeg er også vild med mexi-mad og disse er ingen undtagelse. Er sikker på du sagtens kan lave hjemmelavede majs-tortillas – det lyder virkelig lækkert.

Svar
Benjamin Leander 30. november 2012 at 18:37

Har været en sucker for 7-11’s Spicy Chicken Taquitos i laaaang tid – MÅ prøve opskriften her – det kan kun overgå dem med flere længder.

Tak for super inspiration :-)

Svar
Ditte 2. december 2012 at 17:29

Go for it!

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen