The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

AftensmadBlandede bolcher

Spis dig sund – afslutning

af Ditte Ingemann 27. juni 2014

salatposter

Så er TheFoodBeautyWeek ved at være slut – vi takker for alle jeres søde kommentarer og tilbagemeldinger – dejligt I ville lege med. Anette og jeg håber I har fået lidt nyt inspiration, både på mad- og skønhedskonto’en. 

Jeg har lovet Anette at skrive et par ord om, hvordan jeg bekæmper min trang til det søde, og jeg må slå fast, at det er ikke noget, som sker fra den ene dag til den anden. Jeg spiser ind imellem kage, chokolade, is og dessert – der skal være plads til det hele, men jeg har meget sjældent trang til noget imellem mine hovedmåltider. Jeg sørger for at spise mig MÆT, både morgen, middag og aften – det er så vigtigt, hvis man gerne vil undgå at falde i kagedåsen midt på dagen. Hvis trangen til at snacke opstår, så prøv med en god kop kaffe (jeg drikker med mælk, og synes det erstatter dessert), en sød kop te, nogle nødder, friske bær, mørk chokolade (85%), lidt lækkert ost, en grøn smoothie – hvis du har nogle gode tips, så del dem endelig, og “tag” gerne dine billeder på Instagram med #thefoodbeautyweek, så kan vi nemlig kigge med :-)

Her kommer dagens menu, som er en luksus-fredags-menu!

Brød

Det er meget sjældent jeg starter min dag med brød, men hvis jeg gør, så skal det være godt, hjemmebagt surdejsbrød. Du kan finde min opskrift på boller/brød lige her. Enten spiser jeg ost til mit brød, men jeg kan også godt lide at komme avocado eller nøddesmør/æble på brødet.

Salat med blåbær

Frokost – Emmersalat med mizuna & blåbær, 2 pers.:

2 dl emmer – kan erstattes af perlespelt eller byg
2 spsk mandler
2 spsk valnødder
2 håndfulde mizuna salat – du kan bruge andre typer af salat
1 håndfuld friske blåbær

Dressing:
1-2 spsk rapsolie
1 spsk æblecidereddike
salt og peber

Skyl emmerkernerne grundigt og kog dem i letsaltet vand i ca. 10 minutter – de må gerne have en smule bid. Rist mandler og valnødder på en tør, varm pande indtil de tager en smule farve. Tag dem af varmen og hak dem groft.

Hæld den færdigkogte emmer i en sigte og lad den køle og dryppe af. Pisk ingredienserne til dressingen sammen og smag til med salt og peber. Vend dressingen rundt i den afkølede emmer sammen med nødder, blåbær og mizuna.

aftensmad

I løbet af sommeren spiser jeg ofte grillede majskolber og langstidsstegt svinekød. Jeg bruger en nakkefilet på ca. 1 kg, som rækker til 2 personer + rester til næste dag! Hvis man ikke vil have rester, rækker kødet til ca. 4 personer. Kødet smøres ind i krydderiblanding og lægges i et ildfast fad, gerne med låg. Kom en smule vand i bunden og sørg for at kødet hele tiden er fugtigt. Kødet skal hygge sig i ovnen ca. 7 timer ved 130 grader (varmluft). Herefter skulle fedtet gerne være smeltet væk og kødet falde fra hinanden, hvilket gør det nemt at “pulle” kødet med to gafler.

Krydderiblanding til pulled pork:

2 tsk stødt spidskommen
2 tsk stødt chipotle chili
1 tsk røget paprika
1-2 tsk raw lakridspulver
1 tsk tørret rosmarin
1 tsk tørret oregano
salt og sort peber

Det hele blandes sammen og gnides godt ind i kødet, som enten lægges på køl natten over, eller kommes i ovnen med det samme.

Spis dig sund – afslutning was last modified: juni 27th, 2014 by Ditte Ingemann
2 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Spis dig sund #4
næste
Gulerodskage deluxe

Mere af det samme

Min bedste burger

21. maj 2014

Grøntsagstærte med gedeost

16. marts 2017

Tomatsuppe med røde linser

13. marts 2017

Pakora med yoghurtdip

10. april 2017

Wok With Me

16. maj 2011

Risotto med græskar & salvie

27. november 2012

Moderne rejemadder med æble & purløg

8. juni 2017

Året der gik, 2017

1. januar 2018

Grønt på pizzaen

21. marts 2015

Naturlig stoffarve med avocado

26. september 2017

2 kommentarer

Helle Rick 27. juni 2014 at 21:59

Så lækkert det hele :-) Jeg skal bage dit nøddebrød i morgen. Det er jeg meget spændt på. Elsker nemlig nødder.

Svar
Ditte Ingemann 28. juni 2014 at 13:19

Det er så lækkert – glæd dig!

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram


Fatal error: Cannot use object of type WP_Error as array in /var/www/thefoodclub.dk/public_html/wp-content/plugins/instagram-slider-widget/instaram_slider.php on line 971