The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

AftensmadVegetar

Suppe med bagte tomater & peberfrugt

af Ditte Ingemann 17. september 2014

Tomatsuppe

Så er jeg hjemme efter den dejligste ferie på Kreta – jeg lover at jeg snarest får bikset en guide sammen til den skønne græske ø. Selvom solen har skinnet fra en skyfri himmel i dag, har luften og lyset alligevel haft et stejf af efterår, så derfor står den på suppe hos mig i aften. Denne suppe er lavet af tomater og peberfrugter, som er bagt i ovnen, hvilket giver suppen en sød og dyb smag. Suppen kan sagtens serveres med en smule kød, fx. en rest kylling, for at give mere fylde, men den kan bestemt også serveres som den er. Suppen er super nem at lave, og kræver ikke mange ingredienser, så den er både billig og sund. 

Efterårssuppe

Efterårssuppe med tomat & peberfrugt, 2 pers.:

3 røde peberfrugter
400 g tomater
2 rødløg
2 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
salt og peber
frisk timian

1 håndfuld bredbladet persille
2 spsk olivenolie
1/2-1 dl grøntsagsfond

Rengør peberfrugterne, halvér dem og fjern kernerne. Skær tomater og løg ud i mindre stykker og læg dem på en bageplade med peberfrugter og hvidløg (uden skal). Vend olie, salt og peber rundt i blandingen, og læg lidt frisk timian ved. Bag det hele ved 200 grader i ca. 1 time – rør undervejs.

Kom grøntsagsblandingen i en blender sammen med rengjort persille og olivenolie, og blend indtil blandingen er helt ensartet og cremet. Smag til med salt og peber. Kom suppen i en gryden, og tilsæt bouillon eller fond alt efter hvor tynd du ønsker din suppe. Servér suppen med en skefuld creme fraiche eller yoghurt på toppen.

suppe-tomat

Suppe med bagte tomater & peberfrugt was last modified: september 17th, 2014 by Ditte Ingemann
32 kommentarer
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
De søde sager
næste
Udsalg – Morgenmadsmissionen

Mere af det samme

Rød, gul, grøn…

16. februar 2012

Curry & Cous-Cous

24. juni 2012

Hyldest til hvidkålen

21. januar 2012

Vegansk ost // Kimcheese

19. december 2017

Spicy sommer suppe

29. april 2012

Fisk på menuen

27. januar 2016

Spis skønne salater!

6. januar 2013

Spis dig sund #2

24. juni 2014

Grønne måltider

15. maj 2015

Gulerodssmoothie med varme krydderier

3. august 2016

32 kommentarer

Miri 17. september 2014 at 18:10

Hvor er det smukke billeder. Smukke tallerkener og ikke mindst en smuk suppe. Lækkert og meget indbydende:)

Svar
Ditte Ingemann 17. september 2014 at 20:05

1000 tak, Miri :-)

Svar
StyleStories 17. september 2014 at 19:00

Hold k*ft hvor lyder det bare lækkert! Elsker en fyldig og smagfuld tomatsuppe, så denne her skal helt sikkert prøves :-)

Svar
Ditte Ingemann 17. september 2014 at 20:05

Den smager virkelig virkelig godt – er vild med den søde smag som suppen får når tomaterne er bagte!

Svar
Birgit Mathiesen 17. september 2014 at 19:02

Skønne efterårsfarver..
og uhm skøn efterårssuppe..
Den skal afprøves, glæder mig vildt til at smage :)

Svar
Ditte Ingemann 17. september 2014 at 20:06

Den er rigtig lækker, og der kan sikkert sagtens tilsættes en smule chili :-)

Svar
jegelskermad 17. september 2014 at 19:24

Er enig med de andre. Denne suppe ser fantastisk ud! Tænk at vi allerede bevæger os mod efterår og supper:-) Mums

Svar
Ditte Ingemann 17. september 2014 at 20:07

Ja, øv… er ikke klar til at sige farvel til varmen endnu, men jeg glæder mig nu til alle de gode supper og gryderetter jeg skal spise de næste måneder :-)

Svar
Ghita 17. september 2014 at 19:29

Smukt! Er helt vild med den nederste tallerken på det første billede. Hvad er det for et mærke/navn?

Svar
Ditte Ingemann 17. september 2014 at 20:08

TAK. Jeg kender ikke mærket, og kan ikke se det, men den er købt på et loppemarked i Århus :-)

Svar
Chalotte 18. september 2014 at 08:28

Ejjj, hvor ser det bare lækkert ud! Fantastisk smukke billeder….. Det skal være dagens aftensmad… :-)

Svar
Ditte Ingemann 18. september 2014 at 10:56

Tusind tak, Chalotte.

Svar
Libbie Melchart 18. september 2014 at 09:18

Elsker, elsker, elsker dine skønne billeder. Suppen ser super lækker ud, min mand er dog ikke til varme tomater…..nederen!

Svar
Ditte Ingemann 18. september 2014 at 10:56

Mange tak – håber stadig du vil give suppen en chance ;-)

Svar
Livsglimt 18. september 2014 at 17:27

Det lyder virkelig lækkert! Den gemmer jeg lige :-)

Svar
Ditte Ingemann 18. september 2014 at 20:58

Den er rigtig god :-)

Svar
Birgit Mathiesen 18. september 2014 at 20:44

Mumme

Svar
Birgit Mathiesen 18. september 2014 at 20:50

Underligt, den ikke skriver det jeg har skrevet ??
Prøver for 3 gang..
Lækker cremet suppe, smagte vidunderligt :)
Jeg puttede en enkelt rød chili i, det piftede det lige lidt op,
men suppen havde stadig den runde bløde smag, mumme :)
Den opskrift skal snart bruges igen, jeg takker :)

Svar
Ditte Ingemann 18. september 2014 at 20:59

Lyder lækkert :-)

Svar
Christina Houman 29. september 2014 at 22:20

Virkelig fine og skønne billeder af alle de mange indbydende retter. Er vild med din blog

Svar
Christina Houman 29. september 2014 at 22:22

Hvis jeg skal lave suppen til 4 personer (2 voksne og 2 børn), hvor meget ville du gange op?
Hilsen Christina

Svar
Mona 1. oktober 2014 at 18:27

rigtig dejlig suppe , som jeg i går lavede til mine gæster, der var meget begejstrede .

Svar
Ditte Ingemann 1. oktober 2014 at 19:37

Dejligt at høre!

Svar
Camilla 4. oktober 2016 at 21:57

Kan man evt komme lidt chili i for at give den lidt kant? eller det er måske slet ikke nødvendigt!? :-)

Svar
Ditte Ingemann 5. oktober 2016 at 08:15

Helt sikkert :-)

Svar
Sofie 2. november 2016 at 22:36

Føler målene på den her suppe er lidt off. Lavede en dobbeltportion og der var ikke meget mere suppe end til to. Ellers lækker suppe udover det.

Svar
Ditte Ingemann 3. november 2016 at 07:42

Det lyder underligt – der burde blive en del mad ud af 6 peberfrugter, næsten 1 kg tomater og 4 rødløg… men dejligt du kunne lide suppen. Jeg laver den tit og denne portion passer hos mig til 2 personer :-)

Svar
Rikke 4. september 2017 at 16:15

Hej Ditte! :)
Kan det passe, at der kun skal en halv til en hel dl vand i suppen? Det lyder ikke af ret meget, tænkte umiddelbart først at det måtte være liter frem for dl?

VH Rikke

Svar
Rikke 4. september 2017 at 16:16

Når jeg skriver vand, mener jeg selvfølgelig fond ;)

Svar
Ditte Ingemann 4. september 2017 at 16:20

Hej Rikke,
Ja, det passer. Tomater er ret vandholdige, så suppen bliver rimelig flydende. Men tilsæt vand alt efter hvilken konsistens du ønsker. Kh Ditte

Svar
Sigrid 30. oktober 2017 at 20:49

Jeg er vild med denne her opskrift, finder tilbage til den igen og igen og den bliver serveret for gæster igen og igen.

Svar
Ditte Ingemann 30. oktober 2017 at 21:27

Dejligt at høre :-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen