The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Aftensmad

Hverdagsmad med fisk

af Ditte Ingemann 1. marts 2015

Torsk med salat

Fisk står på menuen hos mig flere gange om ugen, for jeg er nemlig tosset med fisk. Jeg har lavet to hverdagsretter med fisk, som er super nemme at lave og ikke kræver specielt mange ingredienser. Jeg har valgt at bruge torsk og laks, men andre typer af fisk kan sagtens bruges til retterne. 

Grønkålssalat

{ Ovnbagt torske-pakker med grønkålssalat } 4 pers.:

2 porrer, i tynde skiver
2 gulerødder, i små tern
4 torskefiletter, andre typer hvid fisk kan bruges
1½ dl crème fraiche, gerne 38%
skal fra 1 økologisk citron
2 spsk olivenolie
salt og peber
4 små kviste kørvel eller persille

Salat:
150 g grønkål
2 æbler, skåret i tynde skiver
4 spsk hasselnødder, grofthakket
2 spsk olivenolie
1 spsk æblecidereddike
Salt og peber

Tænd ovnen på 200 grader. Fordel porrer, gulerødder og torsk på 4 stykker bagepapir. Rør crème fraiche, citronskal, olivenolie, salt, peber og urter sammen, og fordel det ovenpå torske-stykkerne. Fold bagepapir’et sammen og luk det godt til i enderne. Bag fiskepakkerne i ca. 10-12 minutter.

Rengør grønkål grundigt, og hak det fint – bland det med æbler og hasselnødder. Rør olivenolie sammen med eddike, salt og peber og vend det rundt i salaten – smag salaten til.
Server fiskepakkerne sammen med salaten og evt. et stykke groft brød.

LAKS

{ Sprød laks med citronkartofler } 4 pers.:

Citronkartofler:
300 g små kartofler
2 avocado’er, i tynde skiver
1 bdt karse elle spirer
skal fra 1 økologisk citron
saft fra 1 ciron
3 spsk olivenolie
salt og peber

Topping:
½ bdt bredbladet persille
25 g parmesan
4 spsk hasselnødder
1 spsk olivenolie
salt og peber

4 laksefiletter

Kom kartoflerne i en gryde med vand og salt, og kog dem indtil de er møre. Tænd ovnen på 200 grader.
Hak ingredienserne til topping sammen – enten med en kniv eller i en foodprocessor. Fordel blandingen ovenpå laksefiletterne.
Kom laksefiletterne i et ildfast fad og bag dem i ovnen i ca. 10-12 minutter. Når kartoflerne er kogte, skæres de i mindre stykker og vendes sammen med avocado, karse, citronskal- og saft, olivenolie og smages til med salt og peber. Når laksen er bagt serveres den med lune citronkartofler.

Hverdagsmad med fisk was last modified: marts 1st, 2015 by Ditte Ingemann
5 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
PINK REGNBUEKAGE
næste
Næsten sunde Snickers

Mere af det samme

Wok With Me

16. maj 2011

Så mødes vi igen, Hr. Græskar

22. oktober 2013

Spis dig sund – afslutning

27. juni 2014

F for falafel

29. august 2013

Mad mod forkølelse

20. januar 2013

Falafel-vafler

19. januar 2017

Vinterlig curry med sød kartoffel og bønner

17. januar 2017

Fløjte med kylling

24. april 2012

Tomatsuppe med røde linser

13. marts 2017

Ærtesuppe & Hverdagsmad fra River Cottage

8. september 2012

5 kommentarer

Inger 1. marts 2015 at 18:22

Her i huset spiser vi også fisk 1 til 2 gange om ugen, vi er vilde med fisk! Vi spiser ørred – frisk fanget i Mariager fjord. Dine 2 bud skal vi helt sikkert prøve, lyder super lækkert og enkelt og alligevel anderledes. Grønkålssalat smager jo også dejligt og citron kartofler, mumme :-)

Svar
Ditte Ingemann 1. marts 2015 at 20:22

Lækkert med friskfanget fisk – det kan jeg ikke ligefrem prale af :-) Jeg elsker også ørred, og mon ikke det passer godt til citronkartoflerne….

Svar
Heidi 6. marts 2015 at 09:00

Fantastisk lækkert, sundt og ikke mindst nem mad, tak for det!

Svar
Ditte Ingemann 11. marts 2015 at 11:28

Velbekomme!

Svar
Line 30. marts 2015 at 22:03

Hvor er den smukke salat-skål fra? :)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen