Fisk står på menuen hos mig flere gange om ugen, for jeg er nemlig tosset med fisk. Jeg har lavet to hverdagsretter med fisk, som er super nemme at lave og ikke kræver specielt mange ingredienser. Jeg har valgt at bruge torsk og laks, men andre typer af fisk kan sagtens bruges til retterne.
{ Ovnbagt torske-pakker med grønkålssalat } 4 pers.:
2 porrer, i tynde skiver
2 gulerødder, i små tern
4 torskefiletter, andre typer hvid fisk kan bruges
1½ dl crème fraiche, gerne 38%
skal fra 1 økologisk citron
2 spsk olivenolie
salt og peber
4 små kviste kørvel eller persille
Salat:
150 g grønkål
2 æbler, skåret i tynde skiver
4 spsk hasselnødder, grofthakket
2 spsk olivenolie
1 spsk æblecidereddike
Salt og peber
Tænd ovnen på 200 grader. Fordel porrer, gulerødder og torsk på 4 stykker bagepapir. Rør crème fraiche, citronskal, olivenolie, salt, peber og urter sammen, og fordel det ovenpå torske-stykkerne. Fold bagepapir’et sammen og luk det godt til i enderne. Bag fiskepakkerne i ca. 10-12 minutter.
Rengør grønkål grundigt, og hak det fint – bland det med æbler og hasselnødder. Rør olivenolie sammen med eddike, salt og peber og vend det rundt i salaten – smag salaten til.
Server fiskepakkerne sammen med salaten og evt. et stykke groft brød.
{ Sprød laks med citronkartofler } 4 pers.:
Citronkartofler:
300 g små kartofler
2 avocado’er, i tynde skiver
1 bdt karse elle spirer
skal fra 1 økologisk citron
saft fra 1 ciron
3 spsk olivenolie
salt og peber
Topping:
½ bdt bredbladet persille
25 g parmesan
4 spsk hasselnødder
1 spsk olivenolie
salt og peber
4 laksefiletter
Kom kartoflerne i en gryde med vand og salt, og kog dem indtil de er møre. Tænd ovnen på 200 grader.
Hak ingredienserne til topping sammen – enten med en kniv eller i en foodprocessor. Fordel blandingen ovenpå laksefiletterne.
Kom laksefiletterne i et ildfast fad og bag dem i ovnen i ca. 10-12 minutter. Når kartoflerne er kogte, skæres de i mindre stykker og vendes sammen med avocado, karse, citronskal- og saft, olivenolie og smages til med salt og peber. Når laksen er bagt serveres den med lune citronkartofler.
5 kommentarer
Her i huset spiser vi også fisk 1 til 2 gange om ugen, vi er vilde med fisk! Vi spiser ørred – frisk fanget i Mariager fjord. Dine 2 bud skal vi helt sikkert prøve, lyder super lækkert og enkelt og alligevel anderledes. Grønkålssalat smager jo også dejligt og citron kartofler, mumme :-)
Lækkert med friskfanget fisk – det kan jeg ikke ligefrem prale af :-) Jeg elsker også ørred, og mon ikke det passer godt til citronkartoflerne….
Fantastisk lækkert, sundt og ikke mindst nem mad, tak for det!
Velbekomme!
Hvor er den smukke salat-skål fra? :)