The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

AftensmadVegetar

Risotto & rejsetanker…

af Ditte Ingemann 18. maj 2013

Inden jeg smutter afsted på ferie til TEXAS i 14 dage (weeeeee!), så får I lige et lille indlæg med sommerstrejf. Endelig er varmen og solen kommet frem og det gør det til en sand fornøjelse at fotografere. Jeg er vild med lyset i Danmark om sommeren og jeg ser frem til de næste måneder som primært bliver fyldt med mad, rejser, sommerliv, blogging, fest og glade dage…

I tordags tilbragte jeg dagen med to skønne piger, som er i fuld gang med at lægge sidste hånd på deres bog “Rejsen til sundhed”, som udkommer til november. Udover at de snart kan kalde sig forfattere, driver de også bloggen Naturazin, som giver idéer til en sund hverdag og mange andre spændende ting. Jeg har været så heldig at blive hyret som fotograf og fik dermed lov til at skyde en masse lækker mad. Det blev en produktiv dag, men heldigvis var der også tid til prøvesmagninger, grin og Bon Jovi :-)

Her kommer mit bud på en simpel og sommerlig risotto med grønne asparges.

Risotto, 2 pers.:

1,5 dl arborio ris
1 spsk olivenolie
1 fed hvidløg
2 stilke bladselleri
1 lille rødløg
ca. 5-6 dl grøntsagsbouillon
1 bdt asparges
ca. 40 g parmesan
1 tsk rosenpeber
salt
citronsaft

brøndkarse og ærteskud

Riv hvidløg og skær selleri og løg i små tern – steg det i olivenolie i ca. 2 minutter, hvorefter risene tilsættes og svitses med i yderligere 2 minutter. Tilsæt bouillon lidt ad gangen, og lad det koge ind før der tilsættes mere bouillon – fortsæt indtil risene er møre, men stadig med en smule bid. Det tager omkring 16-20 minutter. Knæk den træede del af bunden på de grønne asparges og kassér dem. Skær aspargesene i mindre stykker på skrå af 2 cm og rør dem i risotto’en 3-4 minutter før den er færdig. Riv parmesan og vend i til sidst. Smag risotto’en til med salt og citronsaft. Inden servering drysses med stødt rosenpeber, brøndkarse og friske ærteskud.

Risotto & rejsetanker… was last modified: juli 10th, 2013 by Ditte Ingemann
23 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Mobile madminder
næste
Morgengrød fra køl

Mere af det samme

Grønne måltider

15. maj 2015

Risotto med græskar & salvie

27. november 2012

Mættende salat med laks & rejer

12. januar 2017

Sort Salat

12. oktober 2012

Dagens salat

7. maj 2013

Salater med et strejf af sommer

23. oktober 2012

2018 – Grøntsagernes År? eller!

3. januar 2018

Spis dig sund – afslutning

27. juni 2014

Pulled pork burgere med coleslaw

7. august 2013

Quinoa-deller

15. juni 2014

23 kommentarer

Natalie - nataliechristina 18. maj 2013 at 13:16

Orh jeg vil også til Texas :0
God tur :-)

http://Www.agoodiebag.blogspot.com

Svar
Ditte 18. maj 2013 at 15:07

Mange tak :-)

Svar
Eva staby 18. maj 2013 at 13:26

Rigtig god tur :-)

Svar
Ditte 18. maj 2013 at 15:06

Tusind tak

Svar
Inger 18. maj 2013 at 14:29

Hej Ditte.
En dejlig sommer-risotto, jeg er vild med asparges, som jo har sæson lige nu :O)
Vil ønske dig og Søren en rigtig god tur til Texas!
Kh Inger

Svar
Ditte 18. maj 2013 at 15:06

Hej Inger, Mange tak – vi smutter afsted imorgen tidlig og glæder os meget! God pinse :-)

Svar
A + K = 18. maj 2013 at 17:07

Uhm, dejligt og sommerligt med skalddyr i! Det må prøves snarest.

– Anne

Svar
Ditte 18. maj 2013 at 17:12

God idé med skaldyr til :-)

Svar
Cecilie 18. maj 2013 at 18:23

Wauv.. Rigtig god til Texas..
Så skal I sikkert have godt med spændende mad og i store størrelser :O)
Glæder mig meget til at se billeder fra Jeres Texas ferie – nyd hinanden og Texas non stop :)))
Kh. Birgit

Svar
Ditte 18. maj 2013 at 18:34

Tusind tak, Birgit – du kan tro vi skal spise en masse lække mad. Der kommer helt sikkert et eller flere blogindlæg fra turen :-) God pinse.

Svar
Birgit Mathiesen 18. maj 2013 at 18:25

ps. ved ikke lige hvorfor der står Cecilie ovenover mig ??

Svar
Ditte 18. maj 2013 at 18:31

Hmm, meget mystisk…

Svar
Charlotte Lindhardt 23. maj 2013 at 21:39

Mmm, risotto er én af mine favoritter, men har aldrig prøvet at kaste mig ud i, at lave retten selv.
Ualmindeligt fine fotos, som altid :-)

Svar
Ditte 24. maj 2013 at 03:50

Du må kaste dig ud i det – det er så nemt :-)

Svar
Anne 25. maj 2013 at 06:58

Mums – jeg er vild med risotto og asparges. Rigtig god tur til Texas og tillykke med den fine anmeldelse i Politiken!

Svar
Ditte 25. maj 2013 at 14:51

Tusind tak, Anne :-)

Svar
Ann-Louise 25. maj 2013 at 08:56

Texas! Vad kul! jag se fram emot att läsa om all mat du kommer att äta & tills dess ska jag njuta av denna risotto.

Svar
Ditte 25. maj 2013 at 14:52

Det er mit andet besøg i Texas og det er så skønt. Laver helt sikkert et indlæg om min tur :-)

Svar
Corinna | kitchenklatsch.com 30. maj 2013 at 03:38

Have a great time in Texas and bring back lots of images :)

Svar
Ditte 1. juni 2013 at 19:47

Thanks :-)

Svar
Cæcilie 15. juli 2013 at 13:44

Hej Ditte,
Først og fremmest tak for en super lækker blog!
Jeg er faldet over denne super lækre risotto og har nogle spørgsmål til den.
-Kan den serveres som en forret? Selvfølgelig bare i små portioner…
-Kan den både serveres kold og varm? Hvad foretrækker du?
Mvh. Cæcilie

Svar
Ditte 15. juli 2013 at 14:11

Hej Cæcilie, Jeg elsker risotto og kan spise det både til forret og hovedret – du kan sagtens bruge denne risotto som forret. Jeg er helt klart mest til varm risotto – tror faktisk aldrig jeg har fået det i en kold version. Dejligt du læser med – tak for det :-)

Svar
stinna 9. april 2018 at 21:43

Hej Ditte… Tror du det ville tilføje lidt ekstra og virke med enten en skive stegt Parma/Serrano (hvad ville virke bedst… Salt eller mild) eller tigerrejer… Og tror du de ville være bedst stegt eller bare letkogt… Har kun lavet svampe risotto indtil nu… M
Så ved ikke helt hvad der virker…

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen