Inden jeg smutter afsted på ferie til TEXAS i 14 dage (weeeeee!), så får I lige et lille indlæg med sommerstrejf. Endelig er varmen og solen kommet frem og det gør det til en sand fornøjelse at fotografere. Jeg er vild med lyset i Danmark om sommeren og jeg ser frem til de næste måneder som primært bliver fyldt med mad, rejser, sommerliv, blogging, fest og glade dage…
I tordags tilbragte jeg dagen med to skønne piger, som er i fuld gang med at lægge sidste hånd på deres bog “Rejsen til sundhed”, som udkommer til november. Udover at de snart kan kalde sig forfattere, driver de også bloggen Naturazin, som giver idéer til en sund hverdag og mange andre spændende ting. Jeg har været så heldig at blive hyret som fotograf og fik dermed lov til at skyde en masse lækker mad. Det blev en produktiv dag, men heldigvis var der også tid til prøvesmagninger, grin og Bon Jovi :-)
Her kommer mit bud på en simpel og sommerlig risotto med grønne asparges.
Risotto, 2 pers.:
1,5 dl arborio ris
1 spsk olivenolie
1 fed hvidløg
2 stilke bladselleri
1 lille rødløg
ca. 5-6 dl grøntsagsbouillon
1 bdt asparges
ca. 40 g parmesan
1 tsk rosenpeber
salt
citronsaft
brøndkarse og ærteskud
Riv hvidløg og skær selleri og løg i små tern – steg det i olivenolie i ca. 2 minutter, hvorefter risene tilsættes og svitses med i yderligere 2 minutter. Tilsæt bouillon lidt ad gangen, og lad det koge ind før der tilsættes mere bouillon – fortsæt indtil risene er møre, men stadig med en smule bid. Det tager omkring 16-20 minutter. Knæk den træede del af bunden på de grønne asparges og kassér dem. Skær aspargesene i mindre stykker på skrå af 2 cm og rør dem i risotto’en 3-4 minutter før den er færdig. Riv parmesan og vend i til sidst. Smag risotto’en til med salt og citronsaft. Inden servering drysses med stødt rosenpeber, brøndkarse og friske ærteskud.
23 kommentarer
Orh jeg vil også til Texas :0
God tur :-)
http://Www.agoodiebag.blogspot.com
Mange tak :-)
Rigtig god tur :-)
Tusind tak
Hej Ditte.
En dejlig sommer-risotto, jeg er vild med asparges, som jo har sæson lige nu :O)
Vil ønske dig og Søren en rigtig god tur til Texas!
Kh Inger
Hej Inger, Mange tak – vi smutter afsted imorgen tidlig og glæder os meget! God pinse :-)
Uhm, dejligt og sommerligt med skalddyr i! Det må prøves snarest.
– Anne
God idé med skaldyr til :-)
Wauv.. Rigtig god til Texas..
Så skal I sikkert have godt med spændende mad og i store størrelser :O)
Glæder mig meget til at se billeder fra Jeres Texas ferie – nyd hinanden og Texas non stop :)))
Kh. Birgit
Tusind tak, Birgit – du kan tro vi skal spise en masse lække mad. Der kommer helt sikkert et eller flere blogindlæg fra turen :-) God pinse.
ps. ved ikke lige hvorfor der står Cecilie ovenover mig ??
Hmm, meget mystisk…
Mmm, risotto er én af mine favoritter, men har aldrig prøvet at kaste mig ud i, at lave retten selv.
Ualmindeligt fine fotos, som altid :-)
Du må kaste dig ud i det – det er så nemt :-)
Mums – jeg er vild med risotto og asparges. Rigtig god tur til Texas og tillykke med den fine anmeldelse i Politiken!
Tusind tak, Anne :-)
Texas! Vad kul! jag se fram emot att läsa om all mat du kommer att äta & tills dess ska jag njuta av denna risotto.
Det er mit andet besøg i Texas og det er så skønt. Laver helt sikkert et indlæg om min tur :-)
Have a great time in Texas and bring back lots of images :)
Thanks :-)
Hej Ditte,
Først og fremmest tak for en super lækker blog!
Jeg er faldet over denne super lækre risotto og har nogle spørgsmål til den.
-Kan den serveres som en forret? Selvfølgelig bare i små portioner…
-Kan den både serveres kold og varm? Hvad foretrækker du?
Mvh. Cæcilie
Hej Cæcilie, Jeg elsker risotto og kan spise det både til forret og hovedret – du kan sagtens bruge denne risotto som forret. Jeg er helt klart mest til varm risotto – tror faktisk aldrig jeg har fået det i en kold version. Dejligt du læser med – tak for det :-)
Hej Ditte… Tror du det ville tilføje lidt ekstra og virke med enten en skive stegt Parma/Serrano (hvad ville virke bedst… Salt eller mild) eller tigerrejer… Og tror du de ville være bedst stegt eller bare letkogt… Har kun lavet svampe risotto indtil nu… M
Så ved ikke helt hvad der virker…