Jeg er vild med både blomkål og quinoa! Her er de forenet med koriander og parmesan, hvilket gør disse små bøffer helt perfekte. Jeg lavede en stor portion, og har gemt en del i fryseren, som skal bruges til burgere i næste uge.
Blomkålsbøffer, ca. 12 stk.
1 dl hvid quinoa
1/2 blomkål
1 fed hvidløg
1 håndfuld koriander
2 stængler forårsløg
3 spsk revet parmesan
3 æg
ca. 2 dl quinoamel
salt og peber
olivenolie til stegning
Skyl quinoa grundigt og kog det efter anvisning på pakken – lad det køle af. Riv blomkålen på et rivejern eller kør det på en foodprocessor. Bland quinoa, blomkål, revet hvidløg, grofthakket koriander og forårsløg. Rør parmesan, æg, quinoamel, salt og peber i blandingen, og stil det på køl i ca. 40 minutter. Farsen må ikke være for våd, så tilsæt mere mel, hvis den virker for klistret.
Varm olie op i en pande, og form farsen til små bøffer eller deller, og steg dem gyldne og sprøde – ca. 4-5 minutter på hver side.
20 kommentarer
Næj, hvor lækkert! Jeg leder altid efter en opskrift på nogle gode vegetariske bøffer, men de falder altid fra hinanden. Er det et problem med disse?
Mine blev meget faste i konsistens og faldte på ingen måder fra hinanden :-)
this looks wonderful! i love your blog!
xx
Thank you so much!
Ser godt nok lækkert ud!
Jeg er selv veganer, så jeg skal nok ændre lidt på opskriften, men jeg vil helt klart prøve at kaste mig ud i det! :)
God idé – de er rigtig lækre :-)
Jeg har lige afprøvet opskriften, og bøfferne var en succes hos både store og små.
Fantastisk – dejligt at høre!
De ser lækre ud, men du skriver quinoamel?? Er det ikke bare almindelig quinoa siden du skyller og koger det?
Du kan bl.a købe quinoamel lige her: http://www.okologisk-supermarked.dk/shop/quinoamel-glutenfri-oekologisk-1169p.html
Hvor ser de bare lækre ud! De skal prøves i nærmeste fremtid.
Er stadig forelsket i dine suveræne selleribøffer ♥
Hej Ditte,
Det er den første af dine opskrifter, jeg har prøvet. De var bare så gode, mine teenage-drenge tømte fadet:-)
Tak for dejlig blog.
Hvor fantastisk – det er jeg bare så glad for at høre :-)
Tak for opskrift, de var utrolige gode!
Jeg spiste dem med avokado, æbler, blandet salat og mayonaise… det var en god blanding.
Det lyder sørme lækkert ;-)
Det ser så lækkert ud! Du er og bliver DK’s bedste madblogger!
http://blog.fashionmom.dk
Tusind tak, Mille – hvor er du sød :-)
Kan man bruge soyamel eller andet mel i stedet for quinoamel? Det både ser og lyder vildt lækre, men som studerende er quinoa en alt for stor udgift.
Jeg har ikke prøvet med andet end quinoamel, men synes bestemt du skal prøve med soyamel i stedet :-)
Wauw, de ser lækre ud! Jeg har en rest kogt quinoa, men hvor meget fylder de 2 dl quinoa, når de er kogt?