The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

SalatSundhedVegetar

Inspiration til kødfri januar + lun broccolisalat

af Ditte Ingemann 11. januar 2018

TAK for alle jeres kommentarer på min konkurrence forleden – det var spændende at læse alle jeres kommentarer, og jeg kunne fornemme, at nogle af jer har de samme udfordringer når det kommer til at spise flere grøntsager. Mange af jer mangler ny inspiration til reelle vegetarretter, som mætter og kan bruges som et hovedmåltid… Her vil jeg lave skamløs reklame for min kogebog, VEGETAR, for den er nemlig fyldt med opskrifter på bl.a vegetariske hovedretter, som både er nemme, sunde og mættende. Der var også en del af jer som skrev, at det kunne være svært at sammensætte salater… og her må jeg slå et slag for min bog, SALATSNEDKER, som er proppet med gode salatopskrifter til enhver anledning og enhver sæson. 

Derudover fornemmede jeg også lidt udfordringer ift. til en specifik grøntsag;  nemlig broccoli. Så derfor skal dette indlæg handle om broccoli…. en grøntsag som jeg virkelig elsker, og som jeg spiser hver eneste dag. Broccoli er i sæson fra juni – november og opbevares bedst på køl. Broccoli kan bruges i rå form, dampet, stegt, bagt som fx. broccolifritter, i supper, salater, brød, smoothies osv. Broccoli er en grøn grøntsag, og fra grønne grøntsager får vi masser af gode fibre, som kan være gavnlige for vores fordøjelse og medvirke til, at vores mave fungerer godt. Den grønne farve i grøntsagerne skyldes stoffet klorofyl. Klorofyl menes at være forbyggende i forbindelse med visse former for kræft, og jo mørkere grøn grøntsagen er, des mere klorofyl indeholder den. Grønne grøntsager og frugt er gode kilder til A- og K-vitamin, samt folinsyre, som er et B-vitamin og vigtigt i forhold til graviditet og opbygning af fosterets nervesystem. Du finder også masser af calcium i de grønne grøntsager og frugter, som er gavnligt for opbygning og vedligeholdelse af vores knogler.

{ Lun salat med bagt broccoli, pekannødder & rosiner }
tilbehør til 4 personer // OPSKRIFT FRA SALATSNEDKER

Broccoli er en slags supergrøntsag – ud over at smage godt, så er den fyldt med alverdens gode ting som B-, C- og E-vitamin samt jern, kalk og calcium. Til denne salat kan du sagtens bruge stokken – den smager dejligt og er rigtig sund, så lad endelig være med at kassere den.

1 broccoli
2-3 spsk olivenolie
salt og peber
50 g pekannødder eller valnødder
100 g feta
50 g rosiner

Dressing:
2 spsk olivenolie
1 spsk rødvinseddike
1 spsk grov sennep
salt og peber

Skær broccolien ud i mindre buketter og kom dem i en foodprocessor. Blend dem, til det bliver helt fint, nærmest som ris. Vend det med olivenolie, salt og peber og bred blandingen ud på en bageplade med bagepapir. Hak pekannødderne fint og vend dem i blandingen. Bag det hele ved 185 grader varmluft i 10-12 minutter – rør i det undervejs.

Tag pladen ud af ovnen og lad det køle af. Vend den bagte broccoli med feta og rosiner. Pisk ingredienserne til dressingen godt sammen og smag den til, inden den vendes i salaten.

 

Inspiration til kødfri januar + lun broccolisalat was last modified: januar 11th, 2018 by Ditte Ingemann
3 kommentarer
5
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Vind en Salatsnedker
næste
Blend dig sund

Mere af det samme

Lun blomkålssalat med chilidressing + Konkurrence

11. juni 2017

Økologisk appelsinsalat – perfekt til julemaden

6. december 2018

Kartoffeltid!

17. september 2012

Guide til kimchi

18. august 2016

Sommersalat med grillede æbler & syltede rødløg

18. juni 2017

Grønt juletilbehør

14. december 2017

Tomatsuppe med røde linser

13. marts 2017

Vegetarisk smørrebrød

20. marts 2018

Julet kålsalat med and & vaniljedressing

20. december 2018

Fermentering

25. september 2015

3 kommentarer

Mette 21. januar 2018 at 22:37

Helt klart en vinder-salat (c: hele familien ææælskede den. Vegetar-bogen er nu købt og mange af de 140 opskrifter er på vores mad-plan i den næste uge – glæder mig (c:

Svar
Ditte Ingemann 22. januar 2018 at 08:55

Juhuuuuuu, dejligt at høre :-)

Svar
mick 24. januar 2018 at 10:17

Selvom jeg selv er slagter og har spist kød i mængder i mange år, så nyder jeg stadig en god vegatarret. Man har det bare meget bedre efter de der lette proteiner der er i fks. broculi.

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen