The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

AftensmadVegetar

Min ven, Hr. Græskar

af Ditte Ingemann 18. oktober 2012

Ligesom så mange andre, så er mit helbred ikke optimal for tiden; ondt i halsen, forkølet, træt i kroppen og træt af vejret. Så i den forbindelse har jeg søgt hjælp hos min orange ven, Hr. græskar, som er i sæson lige nu og som kan bruges til utrolig mange gode sager. Her kommer to af mine idéer til hvordan man kan bruge græskarhovedernes utrolig flotte og velsmagende indre.

Suppe med hokkaido & tomat, 2 pers.:

500 g hokkaido
1 løg
200 g tomater
6 dl grøntsagsfond
1 dl fløde
1/2 tsk stødt chili
salt og peber

topping: ristede hasselnødder, forårsløg og sprødstegt bacon

Skær skrællen af græskaret, fjern kernerne og skær kødet ud i små tern. Hak løget groft og svits det i en smule olivenolie i en gryde. Tilsæt græskar og halve tomater. Svits det hele et par minutter under omrøring. Tilsæt fond og lad det simre i ca. 30 minutter, hvorefter suppe blendes til den er helt glat og ensartet. Varm suppen igennem, tilsæt fløde og chili og smag til med salt og peber.

Jeg har eksperimenteret lidt med en lille søde sag, som indeholder græskarmos – jeg vælger at kalde den for muslibar med græskar – en hapser uden alt for meget tilsat sukker og fedt.

Muslibarer med græskar, 12 stk.:

2 dl græskarmos
30 g fuldkornsmel
200 g havregryn
60 g brun farin
1 tsk ren vanillepulver
1 tsk stødt kanel
1 tsk bagepulver
1/2 tsk salt
1 æg
1 dl mælk
70 g molasses, kan erstattes af sirup
100 g mørk chokolade, hakket

Skær skrællen af græskaret, fjern kernerne og skær kødet ud i små tern – kom dem i en gryde med en smule vand og lad det simre i ca. 20 minutter eller indtil det er kogt helt mørt og det nemt kan moses.

Bland alle ingredienserne sammen og tilsæt tilsidst den afkølede græskarmos og grofthakket chokolade. Vend det hele godt rundt og kom det i en bradepande med bagepapir og bage den ved 200 grader i ca. 20 minutter.

Lad den køle af før den skæres ud – opbevares i en tætsluttet dåse og er bedst efter et par timer i køleskabet.

Min ven, Hr. Græskar was last modified: juli 10th, 2013 by Ditte Ingemann
16 kommentarer
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Rød “risotto”
næste
Salater med et strejf af sommer

Mere af det samme

Pakora med yoghurtdip

10. april 2017

Risotto & rejsetanker…

18. maj 2013

Vegansk ost // Kimcheese

19. december 2017

Grillede auberginer med tahindressing

2. december 2016

Spicy rosenkål med Cabbage Karma

9. november 2018

Anders Ands nordiske pølseret

21. februar 2013

Perlerisotto med rosenkål

22. november 2011

Sommersvin

23. april 2014

Mine 10 bedste salater

27. april 2014

Wok á la søndag

27. marts 2011

16 kommentarer

Birgit Mathiesen 19. oktober 2012 at 06:41

Hej Ditte,
Jeg nyder hokkaidosuppe, som jo findes i mange varianter.. det er så lækkert, har en fantastisk smuk farve og hører bare ligesom eferårsferien til :)
Men dine hokkaido hapsere kender jeg slet ikke.. Men, men, men.. jeg har heldigvis stadig en rest hokkaido, så det skal lige netop bruges dertil – og så vil jeg også putte lidt mandler i som du skriver..
Glæder mig. .
Mumme for Hr. Græskar :))

Svar
Ditte 19. oktober 2012 at 07:19

Jeg er vild med græskarsuppe – fyldig og mættende. Mine små hapsere blev også gode, og vil være endnu bedre med lidt mandler – de mangler lidt bid! God weekend :-)

Svar
Nada Louise Cay 19. oktober 2012 at 07:01

Græskar og tomater, dén havde jeg ikke lige tænkt. Lyder som et godt makkerpar!

Og sikke nogle lækre hapsere … ;-)

Jeg må vist på græskar-rov.

God bedring til dig.

Svar
Ditte 19. oktober 2012 at 07:17

Det er et super makkerpar – suppen blev rigtig lækker og mættende… En af de bedste supper jeg har lavet ;-)
Rigtig god weekend!

Svar
Amalie Valentina 19. oktober 2012 at 07:06

Mums, det ser jo seriøst lækkert ud. Jeg har altid haft en teori om, at græskarsuppe er svært at lave, men det ser jo slet ikke sådan ud. Det må jeg altså forsøge at lave en dag! :)

Svar
Ditte 19. oktober 2012 at 07:16

Det er slet ikke svært og suppen smager virkelig skønt!

Svar
Kristina 19. oktober 2012 at 07:15

Uhh, må prøve det brød. Har aldrig rigtig været klar på graskarsuppe

Svar
Ditte 19. oktober 2012 at 07:18

Kan varmt anbefale suppen – min mand var heller ikke så tændt på den, men blev helt vild med den… :-)

Svar
Birgit Mathiesen 19. oktober 2012 at 11:33

Så er der hokkaido hapsere i ovnen, uhm det dufter dejligt :)
Jeg brugte grahamsmel, da jeg ikke havde mere fuldkornshvedemel og så tilsatte jeg hele mandler og reven skal af en appelsin..
Meget nem dej at lave, og jeg er overrasket over hvor lind dejen blev, så nu gælder det bare om at vente..
Lækkert med hokkaido hapsere på regnfuld fredag aften, tak for opskriften ;o)
God weekend og knus

Svar
Birgit Mathiesen 19. oktober 2012 at 14:26

Jeg bliver altså nødt til at STOR rose dine hokkaido hapsere, de smager vildt vildt vildt godt..
– endda bedre end forventet og det siger jo temmelig meget ;o)
Her dufter dejligt af kanel, appelsin og chokolade i en skøn “fredags forening” og et krus tea til kan anbefales.
De er ganske enkelt bare vildt gode også med grahamsmel og hele mandler :))
Mumme for Ditsen & Kong Hokkaido ;O)

Svar
Ditte 19. oktober 2012 at 17:10

Ihh, hvor fedt. Er glad for at de blev gode – tror jeg bor med en, som synes de er en smule for sunde :-) men sammen med en god kop kaffe ryger de nu ned! God weekend.

Svar
Birgit Mathiesen 20. oktober 2012 at 09:27

He, he :)) de kære mænd…
Her blev da også straks foreslået lidt god vanille is og rørt hindbærsylt “bare” som tilbehør ;o)
Og ja.. sikke en fest dessert det kan blive til :))

Svar
Ditte 21. oktober 2012 at 09:21

Mmmm, lækkert!

Svar
Britt Bauer 29. oktober 2012 at 07:44

Lyder lækkert skal klart prøves – begge dele. Har du erfaring med at bruge alm. (de store) græskar – kan man det?

Er meget inspireret af dine opskrifter – tak for det!

Svar
Ditte 29. oktober 2012 at 07:53

Der findes mange sorter af græskar, som alle kan spises – du kan godt bruge de store, men de smager ikke af så meget ;-)

Svar
Rikke 22. oktober 2013 at 19:02

Prøv også at skifte chili ud med et par spsk karry (ja, mere end man lige tror/tør) – det smager himmelsk! Uhmmmm

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen