The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Aftensmad

Mad mod forkølelse

af Ditte Ingemann 20. januar 2013

Jeg har fået mig en meget vedholdende forkølelse, som gør at min lugte- og smagssans er voldsomt forringet. Derfor har jeg på det seneste lavet en del mad med lidt ekstra krudt i. Forrige weekend stod den på asiatisk tema med både spicy curry, friske forårsruller, stegte ris og to slags spyd. Spyddene blev super gode, så dem får I opskriften på her. 

Grillede kyllingespyd med peanutsauce, 2 pers.:

SPYD:
300 g kyllingebryst
2 spsk hoisin sauce
1 spsk mørk sesamolie
1 spsk lyse sesamfrø

SAUCE:
1 lille rødløg
1 fed hvidløg
2 tsk peanutolie
ca. 3 spsk peanutbutter
1 spsk soja
limesaft
ca. 2,5 dl vand
et nip sukker

Skær kyllingebrysterne ud i små tern og bland dem med hoisin, olie og sesamfrø – hvis du har tid, så lad det trække på køl i 1 time, og ellers kom kyllingestykkerne på træspyd med det samme – ca. 4 stykker på hvert spyd. Varm en grillpande rigtig godt op og tilsæt en smule olie på panden – læg spyddene på panden og grill dem indtil de er gennemstegte, ca. 5-6 minutter.

Hak løg og hvidløg fint – varm olie op i en lille gryde og svits løg og hvidløg et par minutter. Tilsæt peanutbutter, soja, limesaft og vand og rør godt rundt, så peanutbutter bliver opløst og saucen bliver jævn og cremet. Lad saucen koge op og smag den til med sukker, limesaft, soja og evt. en smule chili.

Kyllingespyddene serveres med peanutsauce, og evt. ris og friske, sprøde grøntsager.

Svinespyd med citrongræs, 8 stk.:

500 g magert, hakket svinekød
2 spsk soja
20 g ingefær
1 porrer el. foråsløg
1 fed hvidløg
1/2 chili (justér selv efter smag)
1 tsk tørret citrongræs
1 håndfuld friske koriander

8 stængler citrongræs

Kom farsen i en skål sammen med soja, finthakket ingefær, porrer, hvidløg og chili – rør det godt sammen. Tilsæt tørret citrongræs og grofthakkede koriander. Når farsen er rørt godt sammen formes lange, tynde pølser som sættes på citrongræs eller almindelig træspyd. Spyddene bages ved 180 grader i ca. 20 minutter, eller indtil de er gennemstegte.

Jeg serverede mine spyd med chilimayo (god mayo, som røres sammen med en stærk chilisauce), limebåde og masser af friske koriander.

Mad mod forkølelse was last modified: juli 10th, 2013 by Ditte Ingemann
16 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Kongekagen #2
næste
Super Salat

Mere af det samme

Min ven, Hr. Græskar

18. oktober 2012

Mættende salat med laks & rejer

12. januar 2017

5 efterårsopskrifter med græskar

15. oktober 2018

Laksefarvet mad

21. september 2013

Vaffelburgere

28. april 2015

Spis mere kål – spicy kålsalat!

14. januar 2013

“Spaghetti” Carbonara

21. oktober 2014

Hurtige hverdagsretter

22. marts 2015

TACO-FEST

25. februar 2014

Majs-maniac

21. juni 2013

16 kommentarer

Ida 20. januar 2013 at 19:30

Mmm det er sådan cirka min livret, du nævner her! Spicy/asiatisk på spyd, mums. Jeg har aldrig prøvet at bruge hakket kød, men nu skal det da klart afprøves!

Svar
Ditte 20. januar 2013 at 19:33

Det blev rigtig lækkert med hakket kød – saftigt og velsmagende. Jeg endte med at lave dem tre dage i træk, fordi de smagte så godt :-)

Svar
Natalie - nataliechristina 21. januar 2013 at 11:11

Øjjjj hvor er det bare lækkert! Dem vil jeg lave i aften!

http://Www.agoodiebag.blogspot.com

Svar
Ditte 21. januar 2013 at 12:15

God idé – det fortryder du ikke :-)

Svar
olga 23. januar 2013 at 13:21

hej! hvor køber du dine flotte sugrør, fra mange andre indlæg henne?

knus o.

Svar
Ditte 23. januar 2013 at 18:25

Hej Olga, jeg har købt mine sugerør i New York hos Magnolia Bakery.. Jeg har dog set dem i DK, f.eks. i Bahne :-) ellers kan de købes mange steder på nettet – søg på paper straws!

Svar
Michelle 24. januar 2013 at 16:07

MMM! De ser lækre ud.
Spydene med svinekød, minder lidt om noget mad jeg fik, da jeg var i Vietnam. Man laver nogle små “mini deller” af svinefars med masser at krydderurter og krydderier i – så griller man dem i sådan en slags si, der klemmer dem sammen over et lille bål (man kan HELT sikkert også lave dem på en ganske almindelig pande – for hvor mange har lige mulighed for at lave et lille bål, haha). Så serverer man dem til en sovs lavet af fiskesauce, riseddike, citrongræs, lidt chili, koriander, lidt sukker og lime. Og så sammen med en risnudelsalat (de brede risnudler er at foretrække) bestående af lidt agurk (kan udelades), masser af koriander, thai basilikum, bønnespirer drysset med lidt peanuts og ristede løg.

Svar
Ditte 27. januar 2013 at 12:13

Mmmm, hvor lyder det lækkert. Salaten lyder frisk og sprød – lige en salat for mig ;-)

Svar
Line 24. januar 2013 at 20:28

Tørret citrongræs, hvor mon man kan finde det henne?:)

Svar
Ditte 24. januar 2013 at 20:36

Urtekram laver tørret citrongræs – hvis du ikke kan finde det, så brug frisk citrongræs eller andet som giver en let citrussmag :-)

Svar
Line 27. januar 2013 at 10:15

Tørret citrongræs, hvor kan det mon købes henne? :)

Svar
Ditte 27. januar 2013 at 11:22

Urtekram laver tørret citrongræs – hvis du ikke kan skaffe det, så tilsæt en anden form for citrussmag.

Svar
Mikkel 31. januar 2013 at 13:53

Med eller uden forkølelse. Det ser fantastisk lækkert ud Ditte!
Rigtig god idé med citrongræs spyddene!

Svar
Ditte 31. januar 2013 at 14:02

Tusind tak, Mikkel ;-)

Svar
Signe Sørensen 14. april 2013 at 13:26

Åh det ser lækkert ud!! Kan kyllingespyddene monstro laves med oksekød i stedet?? Det er aftensmaden der står på spil :-)

Svar
Ditte 14. april 2013 at 15:03

Mon ikke :-) Hop ud i det!

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen