Jeg har fået mig en meget vedholdende forkølelse, som gør at min lugte- og smagssans er voldsomt forringet. Derfor har jeg på det seneste lavet en del mad med lidt ekstra krudt i. Forrige weekend stod den på asiatisk tema med både spicy curry, friske forårsruller, stegte ris og to slags spyd. Spyddene blev super gode, så dem får I opskriften på her.
Grillede kyllingespyd med peanutsauce, 2 pers.:
SPYD:
300 g kyllingebryst
2 spsk hoisin sauce
1 spsk mørk sesamolie
1 spsk lyse sesamfrø
SAUCE:
1 lille rødløg
1 fed hvidløg
2 tsk peanutolie
ca. 3 spsk peanutbutter
1 spsk soja
limesaft
ca. 2,5 dl vand
et nip sukker
Skær kyllingebrysterne ud i små tern og bland dem med hoisin, olie og sesamfrø – hvis du har tid, så lad det trække på køl i 1 time, og ellers kom kyllingestykkerne på træspyd med det samme – ca. 4 stykker på hvert spyd. Varm en grillpande rigtig godt op og tilsæt en smule olie på panden – læg spyddene på panden og grill dem indtil de er gennemstegte, ca. 5-6 minutter.
Hak løg og hvidløg fint – varm olie op i en lille gryde og svits løg og hvidløg et par minutter. Tilsæt peanutbutter, soja, limesaft og vand og rør godt rundt, så peanutbutter bliver opløst og saucen bliver jævn og cremet. Lad saucen koge op og smag den til med sukker, limesaft, soja og evt. en smule chili.
Kyllingespyddene serveres med peanutsauce, og evt. ris og friske, sprøde grøntsager.
Svinespyd med citrongræs, 8 stk.:
500 g magert, hakket svinekød
2 spsk soja
20 g ingefær
1 porrer el. foråsløg
1 fed hvidløg
1/2 chili (justér selv efter smag)
1 tsk tørret citrongræs
1 håndfuld friske koriander
8 stængler citrongræs
Kom farsen i en skål sammen med soja, finthakket ingefær, porrer, hvidløg og chili – rør det godt sammen. Tilsæt tørret citrongræs og grofthakkede koriander. Når farsen er rørt godt sammen formes lange, tynde pølser som sættes på citrongræs eller almindelig træspyd. Spyddene bages ved 180 grader i ca. 20 minutter, eller indtil de er gennemstegte.
Jeg serverede mine spyd med chilimayo (god mayo, som røres sammen med en stærk chilisauce), limebåde og masser af friske koriander.
16 kommentarer
Mmm det er sådan cirka min livret, du nævner her! Spicy/asiatisk på spyd, mums. Jeg har aldrig prøvet at bruge hakket kød, men nu skal det da klart afprøves!
Det blev rigtig lækkert med hakket kød – saftigt og velsmagende. Jeg endte med at lave dem tre dage i træk, fordi de smagte så godt :-)
Øjjjj hvor er det bare lækkert! Dem vil jeg lave i aften!
http://Www.agoodiebag.blogspot.com
God idé – det fortryder du ikke :-)
hej! hvor køber du dine flotte sugrør, fra mange andre indlæg henne?
knus o.
Hej Olga, jeg har købt mine sugerør i New York hos Magnolia Bakery.. Jeg har dog set dem i DK, f.eks. i Bahne :-) ellers kan de købes mange steder på nettet – søg på paper straws!
MMM! De ser lækre ud.
Spydene med svinekød, minder lidt om noget mad jeg fik, da jeg var i Vietnam. Man laver nogle små “mini deller” af svinefars med masser at krydderurter og krydderier i – så griller man dem i sådan en slags si, der klemmer dem sammen over et lille bål (man kan HELT sikkert også lave dem på en ganske almindelig pande – for hvor mange har lige mulighed for at lave et lille bål, haha). Så serverer man dem til en sovs lavet af fiskesauce, riseddike, citrongræs, lidt chili, koriander, lidt sukker og lime. Og så sammen med en risnudelsalat (de brede risnudler er at foretrække) bestående af lidt agurk (kan udelades), masser af koriander, thai basilikum, bønnespirer drysset med lidt peanuts og ristede løg.
Mmmm, hvor lyder det lækkert. Salaten lyder frisk og sprød – lige en salat for mig ;-)
Tørret citrongræs, hvor mon man kan finde det henne?:)
Urtekram laver tørret citrongræs – hvis du ikke kan finde det, så brug frisk citrongræs eller andet som giver en let citrussmag :-)
Tørret citrongræs, hvor kan det mon købes henne? :)
Urtekram laver tørret citrongræs – hvis du ikke kan skaffe det, så tilsæt en anden form for citrussmag.
Med eller uden forkølelse. Det ser fantastisk lækkert ud Ditte!
Rigtig god idé med citrongræs spyddene!
Tusind tak, Mikkel ;-)
Åh det ser lækkert ud!! Kan kyllingespyddene monstro laves med oksekød i stedet?? Det er aftensmaden der står på spil :-)
Mon ikke :-) Hop ud i det!