The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Kage

Kongekagen #2

af Ditte Ingemann 19. januar 2013

Jeg har tidligere skrevet om min favorit-chokoladekage, som jeg har døbt “kongekagen”, men nu har jeg fundet en værdig konkurrent. Dette er dog en helt anden type af chokoladekage, men den er virkelig god og utrolig nem at bage. 

Jeg har fundet opskriften i min gode, gamle kagebog “Kager der smager”, og ændret en smule i opskriften, bl.a. ved at tilsætte hindbær, ligesom mine brownies med hindbær – det giver en god syrlighed til kagen. Så hvis du selv har en favorit-chokoladekage, så prøv at toppe dejen med nogle hindbær, inden kagen bages.

Chokoladekage med hindbær, ca. 8 pers.:

150 g smør
200 g god, mørk chokolade
3 æg
2 dl sukker
100 g hasselnødder
2 spsk hvedemel
15-20 frosne hindbær

Smelt smør og chokolade sammen. Del æg i hvide og blommer, og pisk hviderne stive. Pisk æggeblommer og sukker godt sammen, og rør chokolademassen i. Hak nødderne (jeg hakkede nogle fint og nogle groft) og bland dem i dejen sammen med mel. Fold hviderne i og hæld dejen i en almindelig springform med bagepapir og gerne med løs bund. Fordel hindbærrene på toppen og bag kagen ved 175 grader i ca. 25-30 minutter.

Lad kagen køle helt af inden den serveres – min kage blev serveret som dessert med en smule letpisket flødeskum til.

Kongekagen #2 was last modified: juli 10th, 2013 by Ditte Ingemann
14 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Trøfler & chips – sunde snacks!
næste
Mad mod forkølelse

Mere af det samme

Sommerkage med cashewcreme – summer chocolate cake

11. juli 2015

Økologiske luksuscookies med chokolade & kanel

2. december 2018

Julebiscotti

15. december 2011

Lidt mere karamel

16. februar 2012

Æblekage; efterårsfavoritten

26. september 2018

{ blåbærmåne }

9. september 2013

Mine bedste julesmåkager

18. november 2017

Chokolade & Hindbær

7. januar 2012

Let’s get ready to crumble!

9. juni 2012

Pull-apart brød

6. oktober 2012

14 kommentarer

Birgit Mathiesen 19. januar 2013 at 13:24

Hmm.. Kan man virkkelig få noget bedre end din Kongekage :)
Det må jo komme an på en prøve… og måske vi skulle kalde denne chokoladekage for Dronningekagen :))
Knus og rigtig god weekend.

Svar
Ditte 20. januar 2013 at 08:29

Ja, du må lave en test! Jeg er blevet helt vild med denne chokoladekage, som passer perfekt til en kop kaffe eller som dessert :-)

Svar
Inger 19. januar 2013 at 17:21

Jeg har prøvet at bage både din Kongekage og Brownies med hindbær – de er begge rigtig lækre :O) min næste kage bliver “Kongekagen #2 glæder mig!

Svar
Ditte 20. januar 2013 at 08:30

God idé – du bliver ikke skuffet :-)

Svar
Jonna Boe Olesen 20. januar 2013 at 09:57

Mmmh, det ser godt ud! Kan det passe, at den bliver lidt sprød udenpå og måske lidt fudgy indeni? :-)

Knus john-a // jonnaboe.blogspot.com

Svar
Ditte 20. januar 2013 at 10:02

Den er nemlig sprød på toppen og en smule blød indeni – helt perfekt efter min mening :-)

Svar
Julie / It´s My Passions 20. januar 2013 at 22:49

Nøj hvor ser den også bare lækker ud! :)

Svar
Ditte 21. januar 2013 at 08:18

Tak :-)

Svar
Birgit Mathiesen 8. februar 2013 at 07:47

Hej Ditte
så er Kongekage 2 i ovenen, nem at lave og mega lækker ser den ud :)
Men hold da helt op, 200 g mørk chokolade.. det havde jeg så bare ik lige set, men godt jeg havde noget på lager ;p
Kaloriebombe.. her skal den bruges til dessert med kaffe, glæder mig vildt meget til at smage den (:
Hva når der står 2 dl sukker- er det så 200 g ??
Åhh.. her dufter godt..
God weekend og kærlige snefnug hilsner, Birgit

Svar
Ditte 8. februar 2013 at 20:23

Håber den blev god – jeg brugte også min kage som dessert. 1 dl sukker svarer til ca. 85 g :-)
God weekend.

Svar
Birgit Mathiesen 10. februar 2013 at 14:15

Kongekage #2 er vores favorit chokoladekage (:
Den er ubeskrivelig vidunderlig.. MUMME :))
Kan kun sige, prøv den… og ingen vil fortryde..
Hmm.. altså først når de står på vægten ;)
Knus og tusind tak for opskriften, Birgit

Svar
Dina 12. januar 2014 at 23:18

Nøj, den ser lækker ud. Lige et mærkeligt spørgsmål. Er den fast nok til at kunne ‘bygge’ med? Jeg er ved at rode mig ud i noget taktorkage bagning til min søns fødselsdag, og det skulle gerne være en lækker kage gemt under dekorationen…

Svar
Ditte 13. januar 2014 at 09:41

Nej, det vil jeg nok ikke anbefale – kagen er meget porøs. I stedet kan du prøve denne opskrift og undlade at hælde glasur over kagen :-) God fornøjelse http://www.thefoodclub.dk/chokoladekagen/

Svar
Carina 16. februar 2015 at 09:11

Hej Ditte
Tror du denne opskrift kan bruges til muffins?

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen