Jeg har tidligere skrevet om min favorit-chokoladekage, som jeg har døbt “kongekagen”, men nu har jeg fundet en værdig konkurrent. Dette er dog en helt anden type af chokoladekage, men den er virkelig god og utrolig nem at bage.
Jeg har fundet opskriften i min gode, gamle kagebog “Kager der smager”, og ændret en smule i opskriften, bl.a. ved at tilsætte hindbær, ligesom mine brownies med hindbær – det giver en god syrlighed til kagen. Så hvis du selv har en favorit-chokoladekage, så prøv at toppe dejen med nogle hindbær, inden kagen bages.
Chokoladekage med hindbær, ca. 8 pers.:
150 g smør
200 g god, mørk chokolade
3 æg
2 dl sukker
100 g hasselnødder
2 spsk hvedemel
15-20 frosne hindbær
Smelt smør og chokolade sammen. Del æg i hvide og blommer, og pisk hviderne stive. Pisk æggeblommer og sukker godt sammen, og rør chokolademassen i. Hak nødderne (jeg hakkede nogle fint og nogle groft) og bland dem i dejen sammen med mel. Fold hviderne i og hæld dejen i en almindelig springform med bagepapir og gerne med løs bund. Fordel hindbærrene på toppen og bag kagen ved 175 grader i ca. 25-30 minutter.
Lad kagen køle helt af inden den serveres – min kage blev serveret som dessert med en smule letpisket flødeskum til.
14 kommentarer
Hmm.. Kan man virkkelig få noget bedre end din Kongekage :)
Det må jo komme an på en prøve… og måske vi skulle kalde denne chokoladekage for Dronningekagen :))
Knus og rigtig god weekend.
Ja, du må lave en test! Jeg er blevet helt vild med denne chokoladekage, som passer perfekt til en kop kaffe eller som dessert :-)
Jeg har prøvet at bage både din Kongekage og Brownies med hindbær – de er begge rigtig lækre :O) min næste kage bliver “Kongekagen #2 glæder mig!
God idé – du bliver ikke skuffet :-)
Mmmh, det ser godt ud! Kan det passe, at den bliver lidt sprød udenpå og måske lidt fudgy indeni? :-)
Knus john-a // jonnaboe.blogspot.com
Den er nemlig sprød på toppen og en smule blød indeni – helt perfekt efter min mening :-)
Nøj hvor ser den også bare lækker ud! :)
Tak :-)
Hej Ditte
så er Kongekage 2 i ovenen, nem at lave og mega lækker ser den ud :)
Men hold da helt op, 200 g mørk chokolade.. det havde jeg så bare ik lige set, men godt jeg havde noget på lager ;p
Kaloriebombe.. her skal den bruges til dessert med kaffe, glæder mig vildt meget til at smage den (:
Hva når der står 2 dl sukker- er det så 200 g ??
Åhh.. her dufter godt..
God weekend og kærlige snefnug hilsner, Birgit
Håber den blev god – jeg brugte også min kage som dessert. 1 dl sukker svarer til ca. 85 g :-)
God weekend.
Kongekage #2 er vores favorit chokoladekage (:
Den er ubeskrivelig vidunderlig.. MUMME :))
Kan kun sige, prøv den… og ingen vil fortryde..
Hmm.. altså først når de står på vægten ;)
Knus og tusind tak for opskriften, Birgit
Nøj, den ser lækker ud. Lige et mærkeligt spørgsmål. Er den fast nok til at kunne ‘bygge’ med? Jeg er ved at rode mig ud i noget taktorkage bagning til min søns fødselsdag, og det skulle gerne være en lækker kage gemt under dekorationen…
Nej, det vil jeg nok ikke anbefale – kagen er meget porøs. I stedet kan du prøve denne opskrift og undlade at hælde glasur over kagen :-) God fornøjelse http://www.thefoodclub.dk/chokoladekagen/
Hej Ditte
Tror du denne opskrift kan bruges til muffins?