The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Søde sager

Trøfler & chips – sunde snacks!

af Ditte Ingemann 15. januar 2013

Trøfler og chips giver måske ikke associationer til sundhed, men jeg har prøvet at lave to slags sunde snacks, som kan hjælpe med at stille den søde trang. Jeg har læst meget om kager med sorte bønner og fandt også frem til, at de kan bruges til trøfler.
Udover at bruge min dag på at lave sunde snacks, har jeg også set forsiden til min kogebog og jeg er jublende glad! Glæder mig til snart at kunne dele den med Jer… Jeg satser på, at min bog “Salater fra The Food Club” udkommer til april, hvilket jo faktisk er lige om lidt. Forsiden og bogens øvrige grafik er lavet af den dygtige grafiker Kristine Lindbjerg, som har forenet mine billeder og tekst på den fineste måde.

Mine trøfler blev ikke helt så flotte som forventet, da massen var ret svær at forme pænt. Smagen minder, i følge min mand, om nougat, og smagen af bønner træder frem, men på en rigtig god måde.

Trøfler af sorte bønner, ca. 16 stk.:

1 ds sorte bønner
2 spsk kokosolie
4 tsk mørk kakao
2-3 spsk agavesirup
1 tsk ren vanillepulver
3 spsk kokosmel
ca. 150 g mørk chokolade

Kom alle ingredienserne, undtagen chokoladen, i en blender eller minihakker og blend til det bliver en ensartet masse – smag til. Hvis massen skal være sødere, så tilsæt mere sirup, og hvis den skal være mere fast, så tilsæt en smule mere kakao og kokosmel.

Form små kugler af massen og sæt dem på køl i ca. 1 time, hvorefter de overtrækkes med masser af mørk, smeltet chokolade. Stil kuglerne på køl igen indtil chokoladen er helt stivnet. Trøflerne opbevares på køl indtil de skal spises.

Disse sprøde, lækre kokoschips har min storesøster givet mig idéen til – hun laver mad med inspiration i paleo principperne og I kan se mange flere af hendes indbydende og velsmagende retter her. Derfor vil jeg også linke til hendes opskrift på kokoschips, for det kan hun forklare meget bedre end mig.

Trøfler & chips – sunde snacks! was last modified: juli 10th, 2013 by Ditte Ingemann
23 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Spis mere kål – spicy kålsalat!
næste
Kongekagen #2

Mere af det samme

Sunde mandel-brownie kugler

7. juni 2015

Rocky Road

18. november 2012

Søndagssødt

28. april 2013

Rocky Road Rules!

21. december 2012

Fastelavnsboller med vaniljecreme

7. februar 2015

Sommertærte med jordbær

18. juli 2014

Konfekt med tahin

19. august 2015

Boghvedecookies

1. februar 2016

Sig det med julebiscotti…

19. december 2012

Tobias’ dadeldrømme

15. december 2015

23 kommentarer

Ida 15. januar 2013 at 19:51

Mmm sikke nogle herligheder! Selvom det lyder lidt mærkeligt med de sorte bønner. Jeg spiser pco venligt og skal derfor holde mig fra agavesirup, mon man kan undlade at søde det? Resten er på min “må godt” liste, fedt at opdage nogle nye snacks!

Svar
Ditte 15. januar 2013 at 19:57

Hej Ida, jeg tror ikke de smager så godt uden en eller anden form for sødemiddel. Må du spise stevia eller anden form for sødestof? De små trøfler kan klart anbefales ;-)

Svar
Ida 15. januar 2013 at 20:42

Ja det må jeg. Sukrin er jeg dog ikke specielt glad for. Men et par dråber stevia eller lidt af det i sukkerform kunne sikkert klare det. Tak for forslaget :)

Svar
Louise 15. januar 2013 at 23:18

Lyder virkelig lidt mærkeligt med de bønner, men det skal da klart prøves!! Efter ingrediens listen skriver du at alt blandes og blendes. Er det inklusive chokolade, eller er det kun til overtræk?

Svar
Ditte 16. januar 2013 at 08:17

Ja, det lyder skørt, men det smager dejligt. Chokoladen er kun til overtræk, så de øvrige ingredienser blendes :-)

Svar
Birgit Mathiesen 16. januar 2013 at 08:17

Hej Ditte
Sikke et dejligt forår vi går i møde… med din helt nye salatbog i hånden :O)
Og ja, jeg kan klart anbefale din søsters lækre kokoschips, de er bare vildt gode, MUMME :))
Snevejrs hilsner, Birgit

Svar
Ditte 16. januar 2013 at 18:06

Ja, jeg kan næsten ikke vente – heldigvis er der ikke længe til april :-) Skal nok snart melde den præcise dato ud!

Svar
Birgit Mathiesen 16. januar 2013 at 18:16

Uha… nu er det vel ikke aprilsnar ;O)
Fed grafiker Kristine Lindbjerg, du har valgt..
Mere prof f. kan det vist ikke blive :)))
Knuss

Svar
Ditte 16. januar 2013 at 18:26

Kan vist godt garantere at det ikke er en aprilsnar :-) Kristine er nemlig rigtig dygtig og prof!

Svar
Frk. Kræsen 17. januar 2013 at 21:37

Jeg synes nu at dine brune snacks ser meget søde ud. Men så går jeg heller ikke specielt meget op i at det skal se perfekt ud :) Uanset hvad lyder de lækre – dem bliver jeg nødt til at prøve af!

Svar
Ditte 18. januar 2013 at 08:13

De smagte rigtig fint, men jeg ville gerne have haft dem helt runde ;-)

Svar
F. Valerie 24. januar 2013 at 11:16

Trøflerne ser ekstremt lækre ud! Hvor kan man købe bønnerne? Og skal de ligge i blød/koges?

Svar
Ditte 24. januar 2013 at 11:36

Hvis du køber tørrede bønner, skal de lægges i blød, men jeg brugte en dåse med bønner, som jeg fandt hos en grønthandler :-) Tror også du kan finde sorte bønner i helsekostbutikker og større supermarkeder.

Svar
F. Valerie 24. januar 2013 at 11:43

tusind tak for hurtigt svar! jeg er SÅ ivrig efter at komme igang :-)

Svar
Ditte 24. januar 2013 at 12:00

Velbekomme – prøv at finde sorte bønner på dåse, for det er altså lidt nemmere :-)

Svar
Eva staby 15. marts 2013 at 19:57

Hej Ditte
Jeg må lige skrive igen, efter lang tids søgen har jeg endelig fået fat i de sorte bønner, men det er ikke dem på dåse det er dem der skal koges. Jeg vil gerne prøve at lave dine trøfler, og der skriver du en dåse sorte bønner, ved du hvad set svarer til i gram så jeg ved hvor mange jeg skal koge :-). Endnu engang tak for en fantastisk inspirerede blog. Kh Eva

Svar
Ditte 17. marts 2013 at 18:38

Dejligt du har fundet bønnerne. Ved ikke hvor mange tørrede bønner du skal bruge, men i en dåse er der 400 g bønner :-) god fornøjelse.

Svar
Eva staby 18. marts 2013 at 08:15

Tusind tak Ditte, glæder mig så meget til at lave dem. Skal også lige høre kan din bog kun købes på nettet, eller vil den kunne købes i boghandlerne ?. Kh Eva

Svar
Ditte 18. marts 2013 at 08:18

Håber de bliver gode :-) min bog kan købes på nettet, men også i boghandlerne. Ved dog endnu ikke hvilke :-) god dag til dig.

Svar
Liv 8. juli 2013 at 09:19

Hvor ser de nam nam ud! Kan man bruge hvide cannellini-bønner i stedet? Det er jo nogle af de mest ‘creamy’ bønner.

Svar
Ditte 8. juli 2013 at 11:50

Har ikke prøvet det, men synes klart du skal hoppe ud i det :-)

Svar
janne søby sørensen 9. februar 2017 at 14:26

Hej Ditte,
med din ny bog Vegetar følger også en opskrift på trøfler med sorte bønner og dem prøvede jeg igår. Jeg vil ærligt indrømme at jeg var meget skeptisk. Men den blev helt væk da jeg prøvede resultatet. De blev lidt tørre ala havregrynskugler og knasede pga sukrin sukkeret, men hold da fest, en dejlig ting- som både smager rigtig godt og er god til at stille den lille/store sliklyst og ovenikøbet så mætter de jo .
Jeg brugte solsikkesmør i stedet for hasselnød og der kunne jeg jo ha brugt kokosolie. Måske jeg vil bytte sukrin ud med sirup, men så starter kalorietælleren jo (-:
Alt ialt, en smadder god snack, når man vil feste fredag aften til x-factor etc.
Ps. lige en ros til ovn-ristede kikærter, som vi fik her i går aftes inden maden. Også en opskrift fra Vegetar-bogen. Mine børn var begejstrede og overraskede. En snack som nemt udkonkurrerer sour onion snack fra Fakta Hurra !

Svar
Ditte Ingemann 9. februar 2017 at 20:55

Kære Janne,
Dejligt at høre, at du kunne lide trøflerne. Jeg har netop lige bagt brownie med sorte bønner og jeg er vild med bønner i kage og desserter. Og dejligt du også kunne lide de sprøde kikærter – de er nemlig gode som en lille snack :-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen