I anledning af, at det jo faktisk er gået hen og blevet efterår, har jeg taget hul på sæsonskiftet ved at lave noget lækkert konfekt. Mit valg faldt på dadelkugler, som jeg synes er skønne og jeg bilder mig selv ind, at de er en smule sundere end almindelig konfekt med smør og tilsat sukker. Jeg må dog lige indskyde, at jeg godt ved, at dadler er meget energitætte og kan indeholde op til 70% sukker. Dadler har et højt indhold af jern, fosfor og magnesium, så det er helt sikkert et godt alternativ til fedt- og sukkerholdige kager/slikprodukter. Men lad dig ikke snyde – spis dem med måde, selvom det er svært at styre sig med disse godbidder.
Der findes mange forskellige måder at lave disse kugler på og jeg har valgt at lave dem med dadler, mandler, kakao og kokos. Men der kan sagtens tilsættes appelsinskal, andre typer af tørret frugt, havregryn, kaffe, hasselnødder m.m..
DADELKUGLER CA. 16 STK.
175 g stenfrie dadler
65 g mandler
15 g kokos
1 spsk. kakao
1/2 vanillestang
Det hele blendes sammen. Jeg blender hele vanillestangen med – det giver en dejlig smag af vanille. For at få massen til at hænge sammen blendes et par minutter, tilsæt evt. et par dråber vand.
Massen formes til små kugler. Det er nemmest, hvis hænderne er fugtige. Når kuglerne er formet kan de rulles i kokos, kakao, smeltet mørk chokolade eller spises au naturel.
2 kommentarer
Dadelkugler… De både ser og lyder utrolig lækre…
UHM… perfekt som jule-konfekt eller efterårs-konfekt :o))
Afprøves det skal de..
Birgit
De er også super super gode!