The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Søde sager

Dadelkuglekonfekt

af Ditte Ingemann 4. september 2011

I anledning af, at det jo faktisk er gået hen og blevet efterår, har jeg taget hul på sæsonskiftet ved at lave noget lækkert konfekt. Mit valg faldt på dadelkugler, som jeg synes er skønne og jeg bilder mig selv ind, at de er en smule sundere end almindelig konfekt med smør og tilsat sukker. Jeg må dog lige indskyde, at jeg godt ved, at dadler er meget energitætte og kan indeholde op til 70% sukker. Dadler har et højt indhold af jern, fosfor og magnesium, så det er helt sikkert et godt alternativ til fedt- og sukkerholdige kager/slikprodukter. Men lad dig ikke snyde – spis dem med måde, selvom det er svært at styre sig med disse godbidder.

 

Der findes mange forskellige måder at lave disse kugler på og jeg har valgt at lave dem med dadler, mandler, kakao og kokos. Men der kan sagtens tilsættes appelsinskal, andre typer af tørret frugt, havregryn, kaffe, hasselnødder m.m..

DADELKUGLER CA. 16 STK.

175 g stenfrie dadler
65 g mandler
15 g kokos
1 spsk. kakao
1/2 vanillestang

Det hele blendes sammen. Jeg blender hele vanillestangen med – det giver en dejlig smag af vanille. For at få massen til at hænge sammen blendes et par minutter, tilsæt evt. et par dråber vand.
Massen formes til små kugler. Det er nemmest, hvis hænderne er fugtige. Når kuglerne er formet kan de rulles i kokos, kakao, smeltet mørk chokolade eller spises au naturel.

 

 

Dadelkuglekonfekt was last modified: juli 15th, 2013 by Ditte Ingemann
2 kommentarer
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Svineri
næste
I crave chocolate muffins

Mere af det samme

Bountykage

26. oktober 2014

Cookie-kugler

28. juli 2012

Sig det med julebiscotti…

19. december 2012

Næsten sunde Snickers

6. marts 2015

Raw brownies

8. september 2014

Kys

26. maj 2011

Fastelavnsboller med vaniljecreme

7. februar 2015

Chocolate Chick in Action

20. marts 2011

Ispinde med knuste jordbær

21. september 2014

Homemade peanut cookies

27. februar 2012

2 kommentarer

Birgit Mathiesen 5. september 2011 at 06:22

Dadelkugler… De både ser og lyder utrolig lækre…
UHM… perfekt som jule-konfekt eller efterårs-konfekt :o))
Afprøves det skal de..
Birgit

Svar
Ditte 5. september 2011 at 18:52

De er også super super gode!

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen