Gris er en fantastisk spise, hvis det behandles ordentligt. Forleden dag lavede jeg svin tilsat 5 timers kærlighed og det blev intet mindre end fantastisk. Jeg har længe tænkt på at lave pulled pork, men har ikke kunne finde tiden, så jeg lavede min egen snyde-udgave; skinke mignon i ovn og 5 timer senere havde jeg et skrumpet, men velsmagende, mørt og saftigt stykke svin.
Som tilbehør lavede jeg en form for slaw med spidskål, gulerødder, æbler og en dressing af mayo, yoghurt og hyldeblomsteddike. Derudover lavede jeg knuste kartofler, som steges på panden i en hulens masse olie.
Skinken smurte jeg ind i en krydderblanding af spidskommen, salt, paprika, chili, olie og frisk rosmarin. Jeg lagde den lille gris i min gode ven, stegesoen (meget tragikomisk, dog er min stegeso ikke griseformet som i gamle dage, og det hjælper lidt på situationen), kom lidt vand ved og lod den stå i ovnen i næsten 5 timer ved 100 grader. Sørgede hele tiden for at der var væske i bunden og kom det ud over stegen med jævne mellemrum.
Meget meget lækker menu og så på en almindelig torsdag, men pga. festmenuen blev det helt lovligt at starte middagen med en vandmelon-daiquiri: Frossen vandmelon og mørk rom blendes med en smule flormelis… Blend, Drik og Nyd er mit nye motto! So go home Spis, Bed og Elsk.
2 kommentarer
Det er sgu my kind of food!
Tak for tippet med snydeporken – næste gang må du ud i den ægte vare: http://gastromand.dk/opskrift-pulled-pork-temperatur-grill/
@Anders: Jeg må da vist hellere plukke et par dage ud af kalenderen og igang med en to dags grisefest. Tak for inspirationen.