Jeg er simpelthen så glad og stolt over den flotte modtagelse, som min seneste kogebog “Low Carb” har fået. Jeg får mange tilbagemeldninger fra læsere, som har købt bogen og allerede har haft stor glæde af opskrifterne. Bogen har fået en forrygende start og solgt rigtig godt, men der er stadig en smule bøger tilbage af 1. oplag, så hvis du gerne vil have et eksemplar, kan den købes via Saxo lige her.
Jeg vil dele en opskrift med jer fra bogen, som faktisk er en af mine favoritter – fisken kan sagtens laves uden fritterne, og spises sammen med fx. en salat eller kommes med i madpakken.
{ Fisk & fritter med chia-karse } 4 pers. 32 g kulhydrat pr. person
Her kommer en sundere version af den klassiske ret Fish n’ Chips. Jeg har brugt karse i opskriften, hvilket er super nemt selv at lave. Jeg synes det er sjovt at lave karse af CHIAFRØ, som spires på helt samme måde som almindelig karse.
Fritter:
700-800 g knoldselleri
2 spsk olivenolie
havsalt
Remouladesalat:
200 g gulerødder
250 blomkål
1 rødløg
ca. 50 g syltede agurker
1 dl god mayonaise
1 dl skyr
2 tsk karry
1 tsk gurkemeje
salt og peber
4 spsk karse, fx. chia-karse
Fisk:
600 g torsk (andre typer hvid fisk kan bruges)
2 æg
1 dl alm. mandelmel
½ dl kokosfibermel
1 dl alm. revet kokosmel
salt og peber
2 spsk karse, evt. chia-karse
kokosolie til stegning
Andet:
Citronbåde
Skræl knoldselleri og skær det ud i lange strimler á la pommes frites. Vend dem godt rundt med olie og salt, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem ved 225 grader i ca. 30-35 minutter – rør rundt undervejs.
Skær gulerødder og blomkål ud i små stykker og blanchér dem i kogende vand i ca. 2-3 minutter – grøntsagerne skal stadig have bid, så pas på de ikke får for meget. Dræn grøntsagerne og skyl dem i koldt vand. Hak rødløg og syltede agurker fint og bland dem med gulerødder og blomkål. Rør mayonaise, skyr, karry gurkemeje sammen og smag til med salt og peber. Vend dressingen godt sammen med grøntsagerne og drys med karse.
Skær torsken ud i mindre stykker. Slå æggene ud i en skål og pisk dem sammen. Bland mandelmel, kokosfibermel, revet kokos, salt, peber og karse sammen i en anden skål. Vend først torskestykkerne i sammenpisket æg og dernæst i melblandingen. Steg stykkerne gyldne og sprøde i kokosolie, ca. 3-4 minutter på hver side.
Servér de sprøde fiskestykker med fritter, remoulade og citronbåde.
6 kommentarer
ha! jeg tog fisk ud af fryseren imorges og tænkte
jeg finder nok på noget… nu er den løst!
Perfekt!
elsker fish & chips – dejligt med en opskrift på en lidt sunder version
Jeg er også vild med det… både den sunde og usunde version :-)
Hej ditte.
Det er en perfekt bog til os på varsel. Hvertfald med det stofskifte jeg har. Så tak… livet på barsel blir lidt sjovere med god maf.. og en god blog at læse. Tak.
Dejligt at høre :-)