The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

AftensmadSundhed

Fisk & Fritter – Low Carb

af Ditte Ingemann 10. februar 2015

fisk-og-fritter

Jeg er simpelthen så glad og stolt over den flotte modtagelse, som min seneste kogebog “Low Carb” har fået. Jeg får mange tilbagemeldninger fra læsere, som har købt bogen og allerede har haft stor glæde af opskrifterne. Bogen har fået en forrygende start og solgt rigtig godt, men der er stadig en smule bøger tilbage af 1. oplag, så hvis du gerne vil have et eksemplar, kan den købes via Saxo lige her.

Jeg vil dele en opskrift med jer fra bogen, som faktisk er en af mine favoritter – fisken kan sagtens laves uden fritterne, og spises sammen med fx. en salat eller kommes med i madpakken.

{ Fisk & fritter med chia-karse } 4 pers. 32 g kulhydrat pr. person

Her kommer en sundere version af den klassiske ret Fish n’ Chips. Jeg har brugt karse i opskriften, hvilket er super nemt selv at lave. Jeg synes det er sjovt at lave karse af CHIAFRØ, som spires på helt samme måde som almindelig karse.

Fritter:
700-800 g knoldselleri
2 spsk olivenolie
havsalt

Remouladesalat:
200 g gulerødder
250 blomkål
1 rødløg
ca. 50 g syltede agurker
1 dl god mayonaise
1 dl skyr
2 tsk karry
1 tsk gurkemeje
salt og peber
4 spsk karse, fx. chia-karse

Fisk:
600 g torsk (andre typer hvid fisk kan bruges)
2 æg
1 dl alm. mandelmel
½ dl kokosfibermel
1 dl alm. revet kokosmel
salt og peber
2 spsk karse, evt. chia-karse
kokosolie til stegning

Andet:
Citronbåde

Skræl knoldselleri og skær det ud i lange strimler á la pommes frites. Vend dem godt rundt med olie og salt, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem ved 225 grader i ca. 30-35 minutter – rør rundt undervejs.

Skær gulerødder og blomkål ud i små stykker og blanchér dem i kogende vand i ca. 2-3 minutter – grøntsagerne skal stadig have bid, så pas på de ikke får for meget. Dræn grøntsagerne og skyl dem i koldt vand. Hak rødløg og syltede agurker fint og bland dem med gulerødder og blomkål. Rør mayonaise, skyr, karry gurkemeje sammen og smag til med salt og peber. Vend dressingen godt sammen med grøntsagerne og drys med karse.

Skær torsken ud i mindre stykker. Slå æggene ud i en skål og pisk dem sammen. Bland mandelmel, kokosfibermel, revet kokos, salt, peber og karse sammen i en anden skål. Vend først torskestykkerne i sammenpisket æg og dernæst i melblandingen. Steg stykkerne gyldne og sprøde i kokosolie, ca. 3-4 minutter på hver side.

Servér de sprøde fiskestykker med fritter, remoulade og citronbåde.

Fisk & Fritter – Low Carb was last modified: april 29th, 2015 by Ditte Ingemann
6 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Fastelavnsboller med vaniljecreme
næste
Sunde søde sager på Tysk

Mere af det samme

Radisen & ferskenen

7. juli 2012

Hyldest til hvidkålen

21. januar 2012

Dobbelt op på salater

14. november 2012

Kraut med æble, ingefær og fennikel

23. oktober 2015

Fermenteret ketchup & BBQ-KRAUT

25. maj 2017

Grillede aubergineruller

2. juli 2017

Grillede rejer med ananassalsa

10. september 2017

Risotto i regnvejr

18. oktober 2011

Gulerodssmoothie med varme krydderier

3. august 2016

Hverdagsmad med fisk

1. marts 2015

6 kommentarer

mette 10. februar 2015 at 14:33

ha! jeg tog fisk ud af fryseren imorges og tænkte
jeg finder nok på noget… nu er den løst!

Svar
Ditte Ingemann 11. februar 2015 at 15:28

Perfekt!

Svar
Camilla 10. februar 2015 at 18:00

elsker fish & chips – dejligt med en opskrift på en lidt sunder version

Svar
Ditte Ingemann 11. februar 2015 at 15:28

Jeg er også vild med det… både den sunde og usunde version :-)

Svar
anna bertram s. 20. februar 2015 at 15:43

Hej ditte.
Det er en perfekt bog til os på varsel. Hvertfald med det stofskifte jeg har. Så tak… livet på barsel blir lidt sjovere med god maf.. og en god blog at læse. Tak.

Svar
Ditte Ingemann 21. februar 2015 at 09:35

Dejligt at høre :-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen