The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

AftensmadVegetar

Nemme hverdagsretter

af Ditte Ingemann 2. december 2014

Efterårstærte

Som jeg tidligere har omtalt her på bloggen, så udvikler og fotograferer jeg indimellem nemme hverdagsretter for det norske magasin “Glad i mat” – jeg har netop lavet 10 nemme opskrifter på vinter-hverdagsmad, og vil derfor dele tre af opskrifterne med jer. Resten af opskrifterne kan I hoppe herover og finde (på norsk).

meatballs

Oksekødboller i krydret tomatsauce, 4 pers.:

500 g hakket oksekød
salt og peber
2 tsk stødt oregano
2 tsk tørret rosmarin
1 spsk grov sennep

olivenolie til stegning

Tomatsauce:
2 rødløg
4 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
2 røde peberfrugter
2 dåser hakkede tomater
2 tsk stødt chili
1 tsk oregano
salt og peber

Rør hakket kød sammen med salt, peber, oregano, rosmarin og sennep. Form farsen til små kødboller, og steg dem gyldne i olivenolie på en varm pande.Hak løg og hvidløg fint, og svits det på en varm pande i olivenolie. Skær peberfrugterne ud i strimler og tilsæt dem sammen med hakkede tomater, chili, oregano, salt og peber og lad det simre i ca. 10 min. Kom kødbollerne over i tomatsaucen, og smag det til.

Server med frisk oregano eller basilikum, groft brød/pasta og masser af revet parmesan på toppen.

Tip: Hvis du ikke er til stærk mad, så undlad at tilsætte chili til tomatsauce. Tilsæt i stedet en smule sød, stødt paprika.

Salat med blåbær

Grov salat med spelt og blåbær, 4 pers.:

2,5 dl perlespelt
4-5 spsk mandler
100 g rucola
100 g friske blåbær

Dressing:
2 spsk olivenolie
1 tsk flydende honning
50-65 g feta
saft fra ½ citron
salt og peber

Skyl speltkernerne grundigt og kog dem i letsaltet vand i ca. 10 minutter – de må gerne have en smule bid. Rist mandlerne på en tør, varm pande indtil de tager en smule farve. Tag dem af varmen og hak dem groft. Hæld den færdigkogte spelt i en sigte og lad den køle og dryppe af. Skyl rucola og blåbær, og vend det sammen med den afkølede perlespelt.

Pisk olivenolie og honning sammen, og smuldr feta deri. Rør citronsaft, salt og peber i dressingen, og fordel den over salaten. Drys med hakkede mandler, og smag salaten til.

Tip: Du kan sagtens bruge couscous eller perlebyg til salaten i stedet for spelt.

Tærte med svampe

Tærte med svampe og timian, 3-4 pers.:

4 plader butterdej, let optøede
1 sammenpisket æg

Fyld:
100 g revet ost, gerne en lagret/stærk ost
4 spsk creme fraiche
2 æg

300 g svampe, fx kantareller, champignoner, østershatte
2 rødløg
1 spsk smør
frisk timian

Start med at rulle to plader butterdej ud på et meldrysset bord – læg pladerne så enderne overlapper hinanden og rul ikke dejen for tyndt ud. Buk kanterne en smule op hele vejen rundt, og læg butterdejen på en bageplade, beklædt med bagepapir. Gentag med de to sidste plade butterdej, så der ialt bliver to tærter. Pensl dejen med sammenpisket æg, og bag tærtebundene ved 200 grader, varmluft, i ca. 10 minutter.

Rør revet ost, creme fraiche og æg sammen i en skål – krydr med salt og peber. Skær svampene ud i mindre stykker og hak løg groft. Svits det på en varm pande i smør indtil det bliver blødt og let gyldent. Krydr med frisk timian, sort peber og salt.

Hvis tærtebundene er hævet i midten, så pres dem lidt ned, så der bliver plads til fyldet. Hæld ægge-/osteblandingen i bundene og fordel svampeblandingen ovenpå, og bag tærterne igen i ca. 8-10 minutter, eller indtil fyldet har sat sig og tærterne er gyldne og sprøde. Server gerne en grøn, sprød salat til tærterne.

Tip: Tærten smager også rigtig godt kold næste dag, så du kan sagtens lave en større portion.

Nemme hverdagsretter was last modified: december 2nd, 2014 by Ditte Ingemann
2 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Hjemmelavede (hippie) træstammer
næste
Vil du se min smukke kogebog?

Mere af det samme

Fredagsfisk

3. juli 2011

Hurtige hverdagsretter

22. marts 2015

Spicy rosenkål med Cabbage Karma

9. november 2018

Hyldest til hvidkålen

21. januar 2012

Grillet surdejsbrød med ricotta & grillet agurk

28. maj 2017

Køkkenterapi

10. februar 2016

Tips til at spise mere grønt

1. august 2016

Fodbold-fritter & gris

9. maj 2012

Kiksede Kikærter

7. juli 2011

Ærtesuppe med broccoli

30. oktober 2014

2 kommentarer

Maiken Charlotte 2. december 2014 at 22:09

Hej :-) Retten med kødboller og stærk tomatsauce ser super lækker ud – den skal snart afprøves :-) Venlig hilsen, Maiken Charlotte

Svar
Helle 3. december 2014 at 17:14

Lige nu sidder jeg bare lige og ærgrer mig over at jeg allerede har handlet til aftensmaden… haps, jeg får lyst til det hele…

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen