The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Aftensmad

Fisk på menuen

af Ditte Ingemann 27. januar 2016

fisk

Hvis jeg skulle vælge én ting jeg kunne spise hver dag, så ville mit valg falde på fisk. Jeg er vild med fisk, men desværre spiser jeg det ikke så ofte som jeg gerne ville, da jeg synes det er svært at navigere rundt i kvaliteten af fisk. Jeg vil helst spise fisk (og kød) der er økologisk, og hvor jeg med sikkerhed ved, at dyret har haft det godt, og blevet slagtet/fanget på en skånsom og bæredygtig måde.

Derfor blev jeg meget glad, da jeg fandt ud af, at Thomas Rode har lanceret en ny serie af bæredygtig fisk, og jeg har ovenikøbet været så heldig at smage nogle af produkterne, som er super lækre og velsmagende. Rodes fisk kan indtil videre købes på Nemlig.com, Hav i Torvehallerne og Boutique Fisk i Magasin.

Thomas Rodes produktserie er blevet til i samarbejde med Kasper Andreasen fra Dansti Seafood. Kasper Andreasen er grossist og har handlet med røget laks i over 25 år. Han fortæller, at Thomas Rode sværgede til hans hele islandske laks, allerede dengang han var på Kong Hans. Derfor var det naturligt for Thomas Rode at kontakte ham, da han fik ideen til serien af bl.a. bæredygtig røget laks. ”Jeg kan godt lide at tage ud og finde små røgerier. De mindre producenter er virkelig passionerede omkring det de laver. Det gælder især i Island – og siden Thomas har en stor forkærlighed for islandsk laks, gav det helt sig selv”, fortæller Kasper Andreasen. 

Jeg har kastet min kærlighed på en Islandsk kildeørred, røget på bøgetræ. Fisken er opdrættet i fuldstændig rent smeltevand fra den islandske gletcher, Vatnajokull. Iskoldt strømmende vand, naturligt filtreret gennem oldgamle lavalag, sikrer ørrederne optimale forudsætninger for en naturlig og langsom vækst. Resultatet giver utroligt fast kød, uden brug af antibiotika. Filettering, saltning og røgning sker nænsomt med håndkraft. Fisken smager fantastisk præcis som den er, fx. på et stykke brød eller til morgenmad sammen med æg – i morges spiste jeg den sammen med pesto, tomater og stegt halloumi-ost. Ind imellem kan jeg dog godt lide at bruge røget fisk i varme retter, så jeg vil dele to opskrifter med jer, hvor der kan bruges enten røget laks eller kildeørred. (Det er sikkert blasfemi at bruge den delikate fisk til disse retter, men det ændrer ikke på, at det smager godt)

fisk-3

{ Små glutenfrie tærter med laks og spinat }
4 stk.

Dej:
200 g alm. mandelmel
3 spsk hørfrø
1 æg
et nip salt
40 g smør

Fyld:
100 g røget laks
2 håndfulde babyspinat
2 æg
100 g revet ost
revet skal fra 1 citron
salt og peber

Bland ingredienserne til tærtebunden sammen, og tryk dejen ud i fire
små tærteforme (10 cm) eller en stor rund (22 cm). Bag bundene ved 200
grader, varmluft i ca. 15 minutter til de er gyldne. Fordel laks og spinat i de forbagte tærtebunde. Rør æg, revet ost, citronskal, salt og peber sammen og fordel blandingen ovenpå laks og spinat.

Bag tærterne igen ved 175 grader i ca. 15 minutter, eller indtil æggemassen har sat sig.

fisk-1

{ Fiskekager med quinoa }
10 stk.

150 g quinoa
200 g røget laks eller kildeørred
2 æg
1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
skal fra 1 øko citron
salt og peber
olie til stegning

Skyl og kog quinoa efter anvisning på pakken – lad det køle en smule af inden det blandes med de øvrige ingredienser. Hak laksen i små stykker og rør det sammen med quinoa, æg, persille, citronskal, salt og peber. Stil evt. farsen på køl i ca. 30 minutter. Form små flade bøffer af farsen og steg dem i olie på en varm pande indtil de er sprøde og gyldne på begge sider. Fiskekagerne kan serveres lune eller kolde.

fisk-2

Fisk på menuen was last modified: maj 25th, 2017 by Ditte Ingemann
6 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Sukkerfri Granola
næste
Boghvedecookies

Mere af det samme

Vegetariske boller i karry

1. november 2018

Mine 10 bedste vintersalater

10. januar 2016

Meatballs Asian Style

16. november 2014

Fredagsfisk

3. juli 2011

Grøn sommermad

31. juli 2014

Festlige forårstærter

20. marts 2013

Grillede aubergineruller

2. juli 2017

Min mageløse Mulligatawny

26. oktober 2011

Mit moderne madbrød

1. november 2011

Græskarsuppe & nøddebrød

17. oktober 2014

6 kommentarer

Jens 27. januar 2016 at 22:23

Hej Ditte

Det er også muligt at købe fisk i nærheden af København.
F,eks, kutteren Dina i Vedbæk har en fantastisk råvarehåndtering. Tilmelding duer ikke til denne – på de andre både virke det.
Alle kuttere der fisker i Øresund må ikke fiske med trawl.
Der er masser af fisk i Øresund.

Jeg kan kun anbefale det. Jeg køber en gang om ugen. Nu er det snart stenbiddertid. Mums.
Det kræver du selv kan håndtere fisken.

Hilsner Jens.

Svar
Ditte Ingemann 28. januar 2016 at 11:11

Hej Jens,
Tusind tak for tippet og linket – det vil jeg helt sikkert se nærmere på.

Svar
Jens 27. januar 2016 at 22:24

Ps. Linket. http://www.havfriskfisk.dk/skib.asp?id=33

Svar
Jeannie Vogt 29. januar 2016 at 09:00

Du kan også købe frisk, lækker og bæredygtig fisk hos Skagenfood.dk, de leverer fisken i hele landet, i termokasser og på is. Der kan du også købe økologisk laks. Jeg ville tænke over fisk fra Øresund, det er det mest forurenede vandområde omkring Danmark, gravide frarådes at spise fisk derfra.

Svar
Ditte Ingemann 31. januar 2016 at 18:53

Tak for tippet – dem har jeg kigget på flere gange, men vidste faktisk ikke de havde bæredygtig fisk :-)

Svar
Villy J. Larsen 3. februar 2016 at 21:03

Gennem de sidste snart 20 år har der været arbejdet seriøst med udvikling af regler og omlægning af produktion af en række seafoodprodukter rundt om i verden – herunder også under danske himmelstrøg.
Danmark er faktisk blevet EU’s største producent af økologisk opdrætsørred, blåmusling på lineproduktion, tang, krebs mv. I Norge, Skotland og Irland produceres økologisk laks. Læs mere om denne udvikling, produkterne og reglerne på http://www.okofisk.dk eller på FB-gruppen Danske økologiske fisk og skaldyr: https://www.facebook.com/groups/186191638110004/
Økologiske fisk – for fiskene, for miljøet og for dig :-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen