Der er vist ingen tvivl om, at jeg elsker pizza og elsker at bruge mine rester. Så når de to ting kan kombineres, er det ren lykke! På trods af, at disse pizzabrød blev lavet af rester, så blev det efter min mening frokost de luxe…
For at lave disse frokostpizza-brød kræver det selvfølgelig, at du har nogle rester – det behøver ikke nødvendigvis at være pulled pork, men en anden rest kød kan sagtens bruges, en smule ost, pesto og et spejlæg til toppen!
★ Små pizzabrød ★
{ 4 stk. }
Pesto:
6 blade savoykål
6 spsk olivenolie
2 spsk revet manchego
1/2 fed hvidløg
1 spsk mandler
salt & peber
Dej:
3-4 g gær
2 spsk surdej
2 dl koldt vand
1 tsk salt
1,5 dl hvedemel
1 dl fuldkornsdurum
Fyld:
Pulled pork eller anden kødrest
8 spsk revet ost
4 spsk kålpesto
Damp kålbladene i 4-6 minutter, så de bliver en smule bløde. Kom kålblade og de øvrige ingredienser til pesto’en i en blender, og blend indtil pesto’en har en lind konsistens. Smag den til med salt og peber, og opbevar din pesto på køl i et rent glas.
Rør gær og surdej sammen – tilsæt vand og salt og rør rundt. Tilsæt mel lidt ad gangen og ælt indtil dejen er smidig. Del dejen i fire dele, og rul dem tyndt ud. Kom fyld på og bag pizzaerne på en bagesten eller en meget varm bageplade. Det er vigtigt, at ovn og plade/bagesten er meget varm, cirka 250 grader. Pizzaerne bages i ca. 8-10 minutter eller indtil de er sprøde, gyldne og boblende.
Inden pizzaerne spises, kan de toppes med spejlæg, koriander, tyndskårede radiser og forårsløg…. Mmmmm!
10 kommentarer
Du tager virkelig gode billeder :) Det ser super lækkert ud!!!
Tak for de søde ord, Christina :-)
Hej
Hvor er de grå rå tallerkner fra? De er så lækre og seje :)
Mvh Lærke
De er fra H. Skjalm P :-)
Uhm…
Lækre rester du har i dit køleskab og wauv en skøn fantasi :))
Kålpesto er nyt for mig.. Manchego er det en slags parmesan eller ???
Manchego er en spansk ost, som er fast og kompakt, men med en mild og skøn smag. Hvis du ikke kender den, så skal du prøve manchego – min favoritost! Du kan sagtens bruge parmesan i stedet til pesto’en :-)
Jammen da… så MÅ jeg jo prøve en manchego ost – for den lyder bare super lækker :))
Sikkert også lækker “naturel” til et glas rødvin ;O)
Manchego og rødvin er et perfekt match… eller en kold øl ;-)
Du laver lækkert mad, og har lyst til at spise det hele!
Men de billeder kan altså noget helt specielt, jeg får selv lyst til at spise gulerødderne..
Tusind tak, Rasmus – dejligt du kan lide min blog og billeder ;-)