I går aftes var jeg en tur i Masterchef – jeg var inviteret af Carte d’Or sammen med en masse andre madbloggere. Det blev ikke optaget, men det var præcis som man ser i tv. Min makker i konkurrencen var Louise, og på trods af en smule stress og en halvfærdig dessert endte vi på en 2. plads! Vi havde en time til at lave hovedret og dessert – vi valgte at lave en thailandsk curry med friterede nudler, som faktisk endte med at smage rigtig udemærket. Vores dessert skulle have været is-sandwich med friske hindbær og lakrids, men tiden løb fra os, og de blev ikke helt som vi havde håbet. Hvis I følger med på Instagram, kan I se et billede af den færdige ret :-)
Jeg vil prøve at genskabe den thailandske curry og dele opskriften her på bloggen, men indtil da må I tage til takke med disse vegetarbugere. Opskriften har jeg lavet til Sund & Slank i ALT for damerne, så måske nogle af jer allerede kender opskriften. Husk at jeg også blogger hos ALT for damerne, og deler ud af mine opskrifter hver uge.
Kikærteburgere med avocadocreme, 4 pers, 480 kcal pr. portion
200 g kikærter, kogte
200 g røde kidneybønner, kogte
1 æg
1 fed hvidløg
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt chili
½ bdt koriander eller persille
4 spsk rasp
salt og peber
2 spsk sesamfrø
4 spsk neutral olie til stegning
2 modne avocado
2 spsk drænet yoghurt
salt og peber
1 rødløg
3 tomater
½ salathoved
½ bdt koriander
4 grove burgerboller
Blend bønner, æg, hvidløg, krydderier og krydderurter sammen i en skål med en stavblender. Vend rasp rundt i farsen og tilsæt en smule mere, hvis farsen er for våd – den skal have konsistens som frikadellefars. Lad farsen hvile på køl i ca. 30 minutter, hvorefter den formes til bøffer, som vendes i sesamfrø. Bøfferne steges i olie indtil de er faste og gyldne, ca. 5-6 minutter på hver side. Bøfferne må ikke være for tykke, da de kan være svære at få ordenligt gennemstegte.
Mos kødet fra avocadoerne sammen med yoghurt, salt og peber. Skær rødløg og tomater i tynde skiver. Smør burgerbollerne med avocaocremen og kom salatblade, løg, tomat, koriander og en bøf i hver burgerbolle og servér med det samme.
13 kommentarer
You read my mind Ditte!!! Jeg er storfan af kikærter, avocado og koriander, så jeg glæder mig til at afprøve din mundvandsfremkaldende opskrift. Man kommer i øvrigt i den fineste forårsstemning af de lyse og skønne billeder.
Ha’ en vidunderlig dag!
Mette
Fantastisk – dette er nok min favorit-burger :-) God weekend til dig.
Måske er det bare fordi jeg er lidt træt, men jeg kan ikke rigtigt se bøffen på billederne? Det ser ellers voldsomt lækkert ud, og jeg er ret fristet til at springe ud i denne her variant fremfor den normale burger!
Ha ha ha – så må du da være meget træt :-) De er ikke til at overse ;-)
Ja, her ligner det altså også bare to burgerboller med salatblade imellem, og tomat ovenpå!
Men ved nærmere eftersyn kan jeg godt lige præcis se at det jo faktisk er bøffen:-)
Lyder lækker!
Der er ikke en top-bolle på burgerne på billederne… det er altså bønnebøffen, der ligner en bolle.
Yaiks det ser godt ud – jeg vil også have vegetarburgere i weekenden – send straks en min vej ;-)
– Anne
Hej Ditte :)
Hvad er bedst at stege “bøfferne” i?
Kh Susannr
Jeg bruger vindruekerneolie eller kokosolie :-)
De må prøves! Skal bønner og kikærter veje 200 g før eller efter kogning?
Mvh. Camilla
Efter kogning :-)
Ser rigtig lækkert ud. Det skal jeg prøve :)
Tusind tak, Simon :-)