The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

AftensmadVegetar

Så mødes vi igen, Hr. Græskar

af Ditte Ingemann 22. oktober 2013

hokkaido

Jeg er tilbøjelig til at sige, at efteråret er min yndlings-årstid. Naturen er så smuk og lyset er fantastisk, i hvert fald på de dage, hvor solen gider titte frem. Men med efterår følger også nogle knap så rare ting, bl.a forkølelse, influenza og træthed – især det sidste er jeg for tiden ramt ret hårdt af. Egentlig har jeg allermest lyst til at være indenfor, gå i hi, slappe af, og selvfølgelig lave mad. Forleden lavede jeg denne græskarsuppe, som jeg er ret så vild med, og som jeg også lavede sidste år ved denne tid.

hokkaidosuppe

Spicy græskarsuppe med tomat, 2 pers.:

500 g hokkaido græskar, uden skal og kerner
1 rødløg
1 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
200 g tomater
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt chili
4-5 dl grøntsagsfond
2 dl kokosmælk
salt og peber

topping: mandelflager og frisk timian

Skær skrællen af græskaret, fjern kernerne og skær kødet ud i små tern. Hak løg og hvidløg groft og svits det i en smule olivenolie i en gryde. Tilsæt græskar og halve tomater. Svits det hele et par minutter under omrøring. Tilsæt spidskommen og chili, og rør godt rundt. Tilsæt fond og lad det simre i ca. 30 minutter, hvorefter græskarsuppe blendes til den er helt glat og ensartet. Varm græskarsuppen igennem, tilsæt kokosmælk og smag til med salt og peber.

Servér suppen varm med mandelflager og frisk timian.

hokkido-soup

Så mødes vi igen, Hr. Græskar was last modified: oktober 8th, 2015 by Ditte Ingemann
9 kommentarer
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
De bedste cookies ★
næste
Konkurrencetid: Vind mad til 2 dage!

Mere af det samme

Spis kål!

1. marts 2012

Royale romanesco

10. juli 2011

Nemme hverdagsretter

2. december 2014

Sliding into a new year

1. januar 2013

Perlerisotto med rosenkål

22. november 2011

Kraut med æble, ingefær og fennikel

23. oktober 2015

Kål-cæsarsalat

13. december 2016

Salater på en søndag…

4. november 2012

Anders Ands nordiske pølseret

21. februar 2013

Grønt tilbehør

2. oktober 2015

9 kommentarer

Mille 22. oktober 2013 at 15:56

Det ser så lækkert ud! Tjek gerne min version af hokkaidosuppen ud :)
http://blog.fashionmom.dk/2013/10/hokkaidosuppe-med-rejer-og-cashewndder.html

Svar
Ditte 24. oktober 2013 at 13:47

TAK, Mille!

Svar
Ingvill 23. oktober 2013 at 20:08

Vil bare hilse fra Norge og si at bloggen din også leses her:) Jeg har noen favoritt mat-blogger fra før, men denne er definitivt den beste, mest inspirerende bloggen jeg har lest. Fantastisk! Er så glad jeg fant den:)
Hilsen Ingvill

Svar
Ditte 24. oktober 2013 at 13:48

Tusind tak, Ingvill – dejligt du læser med :-)

Svar
Malene Estrebillo Hansen 24. oktober 2013 at 15:41

Sikke nogle skønne billeder du har fanget af suppen! :-) Er helt vild med dine kopper!

Svar
Ditte 24. oktober 2013 at 15:51

Tusind tak – kopperne er købt i forskellige genbrugsbutikker :-)

Svar
Julie 24. oktober 2013 at 21:37

Det ser så lækkert ud! Jeg er normalt overhovedet ikke til kokos, så er lidt forskrækket over kokosmælken, hvis man kan sige det sådan. Så tænker lidt på, hvor gennemtrængende smagen af kokos er i suppen? Og har du eventuelt et alternativ? Jeg craver suppe for vildt i tiden, og den her ser ud til at være lige i øjet :)

Svar
Ditte 24. oktober 2013 at 21:51

Du kan sagtens komme fløde i istedet for kokosmælk – det bliver super lækkert. Men suppen smager overhovedet ikke af kokosmælk, så måske du skal hoppe ud i det ;-)

Svar
Camilla 27. oktober 2013 at 14:14

Smukke billeder, og lyder til at være en skøn suppe. Det skal prøves i denne rare efterårstid :-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen