Jeg er tilbøjelig til at sige, at efteråret er min yndlings-årstid. Naturen er så smuk og lyset er fantastisk, i hvert fald på de dage, hvor solen gider titte frem. Men med efterår følger også nogle knap så rare ting, bl.a forkølelse, influenza og træthed – især det sidste er jeg for tiden ramt ret hårdt af. Egentlig har jeg allermest lyst til at være indenfor, gå i hi, slappe af, og selvfølgelig lave mad. Forleden lavede jeg denne græskarsuppe, som jeg er ret så vild med, og som jeg også lavede sidste år ved denne tid.
Spicy græskarsuppe med tomat, 2 pers.:
500 g hokkaido græskar, uden skal og kerner
1 rødløg
1 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
200 g tomater
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt chili
4-5 dl grøntsagsfond
2 dl kokosmælk
salt og peber
topping: mandelflager og frisk timian
Skær skrællen af græskaret, fjern kernerne og skær kødet ud i små tern. Hak løg og hvidløg groft og svits det i en smule olivenolie i en gryde. Tilsæt græskar og halve tomater. Svits det hele et par minutter under omrøring. Tilsæt spidskommen og chili, og rør godt rundt. Tilsæt fond og lad det simre i ca. 30 minutter, hvorefter græskarsuppe blendes til den er helt glat og ensartet. Varm græskarsuppen igennem, tilsæt kokosmælk og smag til med salt og peber.
Servér suppen varm med mandelflager og frisk timian.
9 kommentarer
Det ser så lækkert ud! Tjek gerne min version af hokkaidosuppen ud :)
http://blog.fashionmom.dk/2013/10/hokkaidosuppe-med-rejer-og-cashewndder.html
TAK, Mille!
Vil bare hilse fra Norge og si at bloggen din også leses her:) Jeg har noen favoritt mat-blogger fra før, men denne er definitivt den beste, mest inspirerende bloggen jeg har lest. Fantastisk! Er så glad jeg fant den:)
Hilsen Ingvill
Tusind tak, Ingvill – dejligt du læser med :-)
Sikke nogle skønne billeder du har fanget af suppen! :-) Er helt vild med dine kopper!
Tusind tak – kopperne er købt i forskellige genbrugsbutikker :-)
Det ser så lækkert ud! Jeg er normalt overhovedet ikke til kokos, så er lidt forskrækket over kokosmælken, hvis man kan sige det sådan. Så tænker lidt på, hvor gennemtrængende smagen af kokos er i suppen? Og har du eventuelt et alternativ? Jeg craver suppe for vildt i tiden, og den her ser ud til at være lige i øjet :)
Du kan sagtens komme fløde i istedet for kokosmælk – det bliver super lækkert. Men suppen smager overhovedet ikke af kokosmælk, så måske du skal hoppe ud i det ;-)
Smukke billeder, og lyder til at være en skøn suppe. Det skal prøves i denne rare efterårstid :-)