Jeg er blevet helt afhængig af at lave (og spise) grøntsagsbrød, og jeg bruger dem både som pizzabund, til hotdogs, som burgerboller eller som små wraps/tacos. Opskriften lavede jeg til min kogebog “Low Carb” og det gode ved opskriften er, at den kan varieres med mange forskellige slags grøntsager.
{ Små grønne wraps }
4-6 stk.
Det gode ved disse wraps er, at de kan bruges til hotdogs, burgere eller som wraps med forskelligt fyld. Du kan bruge de fleste typer kål, rodfrugter, rucula, squash, spinat og urter til fladbrødene.
250 g grøntsager, fx. blomkål, rødkål, hvidkål, broccoli, squash
½ dl alm. mandelmel
25 g revet parmesan
1 æg
2 tsk loppefrøskaller/HUSK
½ tsk havsalt
Skær grøntsagerne ud i mindre stykker og kom dem i en foodprocessor og blend indtil massen er helt fin. Tilsæt de øvrige ingredienser og blend igen. Form dejen til 4-6 flade brød – det gøres nemmest ved at forme direkte på en bageplade med bagepapir, og evt. med fugtige hænder. Bag fladbrødene ved 200 grader, varmluft, i ca. 15 minutter. Lad brødene køle af inden de fjernes fra bagepapiret.
{ Pizza med blomkålsbund }
2 stk – 4 personer
Her er en sundere udgave af pizza, hvor bunden er lavet af blomkål. Den får naturligvis ikke den samme sprøde, konsistens som en hvedemelsbund, men pizzaen smager skønt alligevel, så jeg vil opfordre til at give den en chance.
Bund:
1 blomkålshoved – ca. 700 g
4 æg
2 spsk olivenolie
4 spsk revet parmesan
6 spsk alm. mandelmel
2 tsk oregano
Salt
Kom alle ingredienserne til bunden i en foodprocessor, og blend det rigtig godt sammen, indtil det har konsistens som en grov dej. Kom dejen på en bageplade med bagepapir, og form 2 runde, tynde pizzabunde, ca. 26-28 cm i diameter. Bag bundene ved 250 grader, varmluft, i ca. 15-18 minutter, eller indtil de er gylden.
Tomatsauce:
1 ds hakkede tomater (400 g)
1 tsk havsalt
1 tsk tørret oregano
1 tsk tørret rosmarin
2 fed hvidløg
sort peber
Blend alle ingredienserne til tomatsaucen sammen og smag den til.
Andet:
175 g kraftig cheddar, revet (eller mozzarella)
god chorizo, i skiver
Tag bundene ud af ovnen, og fordel først tomatsauce derpå, dernæst revet cheddar og skiver af chorizo. Kom pizza’erne i ovnen igen, og bag yderligere 8-10 minutter ved 200 grader, indtil pizza’erne er gyldne og boblende. Top med masser af frisk oregano eller basilikum inden servering.
*****************
HUSK: Du kan købe min seneste kogebog “Low Carb fra The Food Club” lige her. Bogen er en uhøjtidelig SUNDHEDSBOG, der sætter fokus på, hvordan man nemt kan lave mad med færre kulhydrater og i stedet med masser af GRØNTSAGER, gode fedtstoffer og proteiner. Få 80 fantastiske opskrifter på sund, velsmagende LOW CARB-mad. Det betyder få kulhydrater, intet tilsat sukker og ingen forarbejdede fødevarer.
6 kommentarer
this pizza looks super cute and delicious :)
https://aspoonfulofnature.wordpress.com/
Thank you so much, Anna
Recipe looks delicious. Dan you translate it into English and email the recipe to me.
Try Google Translate!
Har jeg også ofte lavet, det er så godt :)!
Ja, de er så gode :-)