The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

AftensmadSundhed

Grøn pizza & fladbrød

af Ditte Ingemann 2. juli 2015

cauliflower-pizza

Jeg er blevet helt afhængig af at lave (og spise) grøntsagsbrød, og jeg bruger dem både som pizzabund, til hotdogs, som burgerboller eller som små wraps/tacos. Opskriften lavede jeg til min kogebog “Low Carb” og det gode ved opskriften er, at den kan varieres med mange forskellige slags grøntsager.

veggie-wraps

{ Små grønne wraps }
4-6 stk.

Det gode ved disse wraps er, at de kan bruges til hotdogs, burgere eller som wraps med forskelligt fyld. Du kan bruge de fleste typer kål, rodfrugter, rucula, squash, spinat og urter til fladbrødene.

250 g grøntsager, fx. blomkål, rødkål, hvidkål, broccoli, squash
½ dl alm. mandelmel
25 g revet parmesan
1 æg
2 tsk loppefrøskaller/HUSK
½ tsk havsalt

Skær grøntsagerne ud i mindre stykker og kom dem i en foodprocessor og blend indtil massen er helt fin. Tilsæt de øvrige ingredienser og blend igen. Form dejen til 4-6 flade brød – det gøres nemmest ved at forme direkte på en bageplade med bagepapir, og evt. med fugtige hænder. Bag fladbrødene ved 200 grader, varmluft, i ca. 15 minutter. Lad brødene køle af inden de fjernes fra bagepapiret.

wraps

{ Pizza med blomkålsbund }
2 stk – 4 personer

Her er en sundere udgave af pizza, hvor bunden er lavet af blomkål. Den får naturligvis ikke den samme sprøde, konsistens som en hvedemelsbund, men pizzaen smager skønt alligevel, så jeg vil opfordre til at give den en chance.

Bund:
1 blomkålshoved – ca. 700 g
4 æg
2 spsk olivenolie
4 spsk revet parmesan
6 spsk alm. mandelmel
2 tsk oregano
Salt

Kom alle ingredienserne til bunden i en foodprocessor, og blend det rigtig godt sammen, indtil det har konsistens som en grov dej. Kom dejen på en bageplade med bagepapir, og form 2 runde, tynde pizzabunde, ca. 26-28 cm i diameter. Bag bundene ved 250 grader, varmluft, i ca. 15-18 minutter, eller indtil de er gylden.

Tomatsauce:
1 ds hakkede tomater (400 g)
1 tsk havsalt
1 tsk tørret oregano
1 tsk tørret rosmarin
2 fed hvidløg
sort peber

Blend alle ingredienserne til tomatsaucen sammen og smag den til.

Andet:
175 g kraftig cheddar, revet (eller mozzarella)
god chorizo, i skiver

Tag bundene ud af ovnen, og fordel først tomatsauce derpå, dernæst revet cheddar og skiver af chorizo. Kom pizza’erne i ovnen igen, og bag yderligere 8-10 minutter ved 200 grader, indtil pizza’erne er gyldne og boblende. Top med masser af frisk oregano eller basilikum inden servering.

pizza-cauliflower-crust

*****************
HUSK: Du kan købe min seneste kogebog “Low Carb fra The Food Club” lige her. Bogen er en uhøjtidelig SUNDHEDSBOG, der sætter fokus på, hvordan man nemt kan lave mad med færre kulhydrater og i stedet med masser af GRØNTSAGER, gode fedtstoffer og proteiner. Få 80 fantastiske opskrifter på sund, velsmagende LOW CARB-mad. Det betyder få kulhydrater, intet tilsat sukker og ingen forarbejdede fødevarer.

Grøn pizza & fladbrød was last modified: juli 2nd, 2015 by Ditte Ingemann
6 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Små peanut cups
næste
Grillede aubergineruller med quinoafyld

Mere af det samme

En hyldest til kvinderne // Den bedste...

23. oktober 2017

Spis dig sund

22. juni 2014

Boller i karry

7. april 2016

F for falafel

29. august 2013

Livret = Pulled Pork

11. september 2012

Mine 10 bedste vintersalater

10. januar 2016

Curry med blomkål og andre gode sager

28. oktober 2012

galette au fromage de chèvre

28. januar 2012

Perlespelt – halloumi – ramsløg

13. april 2012

Blomkålspizza

12. december 2015

6 kommentarer

Anna 2. juli 2015 at 13:05

this pizza looks super cute and delicious :)

https://aspoonfulofnature.wordpress.com/

Svar
Ditte Ingemann 2. juli 2015 at 19:27

Thank you so much, Anna

Svar
Phyllis 5. juli 2015 at 08:51

Recipe looks delicious. Dan you translate it into English and email the recipe to me.

Svar
Ditte Ingemann 6. juli 2015 at 17:32

Try Google Translate!

Svar
Emilie 6. juli 2015 at 14:08

Har jeg også ofte lavet, det er så godt :)!

Svar
Ditte Ingemann 6. juli 2015 at 17:32

Ja, de er så gode :-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen