The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

AftensmadVegetar

Grillede aubergineruller med quinoafyld

af Ditte Ingemann 5. juli 2015

Grillet grønt

For et par søndage siden lavede jeg en artikel til Politiken om grønt på grillen og jeg vil dele en af opskrifterne fra artiklen med jer og måske I kan nå at lave den til aftenens grillmad. Mange tror det er enormt besværligt at grille grøntsager, men faktisk er det utrolig nemt, og langt de fleste grøntsager egner sig til grill. I mange tilfælde udvikler grøntsagerne en smule sødme når de får varme, og smagen af røg passer utrolig godt til mange grøntsager. Prøv f.eks. at grille radiser, løg, fennikel, agurk, asparges, hjertesalat – du vil kunne smage at de får en mildere og sødere smag end i rå tilstand.

aubergineruller

{ Grillede aubergineruller med quinoafyld }
4 personer

Denne ret passer rigtig godt til grillet lamme- eller oksekød.
I stedet for at rulle auberginerne sammen kan du skære de grillede aubergineskiver i tern og blande dem sammen med quinoablaningen, og i stedet servere det som en salat.

2 auberginer
olivenolie

1 dl hvid quinoa
1 rødløg
1 håndfuld mynte
1 håndfuld koriander eller persille
3 spsk mandler

Dressing:
1 spsk tahin
skal fra 1 økologisk citron
saft fra ½ citron
salt og peber
2-3 spsk olivenolie

Skær auberginerne på langs i tynde skiver – pensl dem med olivenolie på begge sider. Kom skiverne på en varm grill og grill dem på begge sider indtil de får grillstriber og bliver helt bløde, ca. 3-4 minutter.

Skyl og kog quinoaen efter anvisning på pakken. Mens den koger hakkes rødløg, mynte, koriander og mandler. Rør ingredienserne til dressingen sammen og smag den til. Når quinoaen er kogt og mens den stadig er varm tilsættes de øvrige ingredienser og det hele blandes godt sammen. Kom en skefuld af blandingen på en grillet skive aubergine og rul den sammen. Fortsæt indtil alle auberginskiver og quinoablandingen er brugt op.

Tip:
Skyl quinoaen inden brug, da skallen er dækket af saponiner, som er et bittersmagsstof.

*****************
HUSK: Du kan købe min første kogebog “Salater fra The Food Club” lige her. I bogen får du 80 opskrifter på lækre, sunde og sprøde salater, der er nemme at lave, og som passer til middagsbordet hele året rundt. Opskrifterne er delt op efter farverne på råvarerne, og disse fortæller samtidig noget om de mineraler, vitaminer og andre sunde ting, der er i de forskellige grøntsager og frugter.

Grillede aubergineruller med quinoafyld was last modified: juli 5th, 2015 by Ditte Ingemann
2 kommentarer
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Grøn pizza & fladbrød
næste
Hverdagsglamour ★ Emily Salomon

Mere af det samme

Kyllingedimser med chili & kokos

16. marts 2012

Laksefarvet mad

21. september 2013

Grønt på pizzaen

21. marts 2015

Sommerpizza med pesto

14. august 2012

Super Salat

23. januar 2013

Svensk pølseret

13. november 2015

Vintersuppe med rødbede

20. november 2013

Spis skønne salater!

6. januar 2013

Indisk suppe med kardemomme & æble

13. april 2017

Fantastiske Falafel

2. januar 2012

2 kommentarer

Marlene Knudsen 13. juli 2015 at 21:42

Hej! Hvilken salat er det med majs? Den ser virkelig lækker ud.
Hvilken af dine bøger kan jeg finde den opskrift i?

Mvh. Marlene

Svar
Ditte Ingemann 14. juli 2015 at 13:18

Du kan finde en lignende i min bog Salater fra The Food Club og ellers har den været bragt i Politiken :-) https://www.saxo.com/dk/salater-fra-the-food-club_ditte-ingemann_indbundet_9788702140347

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen