The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

AftensmadVegetar

Vinterlig curry med sød kartoffel og bønner

af Ditte Ingemann 17. januar 2017

curry

I Danmark er den hellige gral kartoflen, som er at finde på middagsbordene landet over – nu har den fået en flottere og mere velsmagende konkurrent, nemlig den søde kartoffel. På trods af navnet, har den søde kartoffel faktisk intet med en kartoffel at gøre, pånær en smule lighed i udseendet. Den søde kartoffel er endnu ikke så udbredt og anvendt rundt om i de danske køkkener, men i fx. USA bliver den anvendt i stor stil, bl.a til højtiden Thanksgiving. Den søde kartoffel bliver også kaldet batat, og er en rodgrøntsag, som ofte har en lang facon og orange/gulig frugtkød. Den indeholder en del A-vitamin, og har også et højt indhold af fibre, så der er alt mulig god grund til at gå ombord i den søde kartoffel. Søde kartofler tilberedes på samme måde som almindelige kartofler, men har selvfølgelig en sødlig, fyldig og krydret smag, som passer godt ind i både det salte og søde køkken. Smagen og konsistensen kan bedst beskrives som en krydsning mellem en gulerod og en kartoffel.

Lige nu er den søde kartoffel helten i mit køkken, og hver eneste gang jeg opdager dens mange anvendelsemuligheder vokser min kærlighed til den smukke orange rodfrugt. Jeg bruger den i bagværk, smoothies, supper, til tærter, salater, på pizza, og som sprøde fritter.

{ Curry med søde kartofler og grønne bønner }
2 personer

Selve saucen til denne ret kan bruges som en basis-opskrift på curry – tilsæt de grøntsager du kan lide og er i sæson. Vil du have en fyldigere ret, så kan du tilsætte enten røde linser eller kikærter.

1 løg
2 fed hvidløg
ca. 10 g ingefær
olie til stegning, fx. kokosolie
1,5 spsk stærk karry
1 spsk gurkemeje
1 spsk spidskommen
1 dåse hakkede tomater
1 dåse kokosmælk
2-3 søde kartofler, ca. 300 g
250 g grønne bønner, frosne
limesaft
salt

Topping:
friske koriander
mynte
3 spsk ristet kokos

Hak løg, hvidløg og ingefær fint, og varm olie op i en stor gryde. Svits løg, hvidløg og ingefær i olien, og tilsæt karry, gurkemeje og spidskommen. Lad krydderierne “brænde” en smule af inden de hakkede tomater tilsættes. Lad tomaterne koge med i ca. 5 minutter og tilsæt derefter kokosmælk. Skræl kartoflerne og skær dem ud i mundrette tern – kom dem i gryden og lad det hele simre i ca. 30-40 minutter, eller indtil kartoflerne er helt møre. Kom bønnerne i gryden og lad dem simre med i ca. 3-4 minutter. Smag retten til med limesaft, salt og evt. en smule chili.

Server retten med masser af friske koriander, mynte, ristet kokos og evt. kogte ris .

*****************
Hvis du gerne vil spise flere grøntsager og have en vegetarisk dag ind imellem, så er min bog, VEGETAR måske noget for dig? Den indeholder 140 opskrifter, så det er lidt af en moppedreng og der er lidt for enhver smag og til enhver lejlighed. Der er alt fra kimchi og surdej til burger og “kødboller”. Anvend bogen til at lægge kødet helt på hylden. Eller, hvis du allerede er vegetar, til ny inspiration. Det kan også være, du bare har brug for gode ideer til kødfrie dage – du behøver ikke at være fuldtidsvegetar for at få glæde af bogen. Hvis du vil have en signeret udgave af bogen, så skynd dig at bestille den nu. Læs mere lige her.

Vinterlig curry med sød kartoffel og bønner was last modified: maj 25th, 2017 by Ditte Ingemann
6 kommentarer
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Fyldig quinoasalat med grillet fennikel
næste
Falafel-vafler

Mere af det samme

Tilbage til fortiden!

27. januar 2014

3 retters menu (low carb)

1. april 2015

Sprøde tundeller og smuk figensalat

29. oktober 2012

Kåltacos med sprøde kikærter

9. september 2016

Wok amok

4. december 2011

Spicy blomkål

15. februar 2016

Kål-cæsarsalat

13. december 2016

Stegte madbananer

11. marts 2016

Tømmermændspizza

23. april 2013

Sommerpizza med pesto

14. august 2012

6 kommentarer

Jens 21. januar 2017 at 20:55

Hej Ditte

Super god ret. Nem at lave.
Velsmagende, mættende og smuk for øjet.
Den skal laves igen.

Svar
Ditte Ingemann 21. januar 2017 at 21:45

Dejligt at høre – god weekend.

Svar
Jannike 25. januar 2017 at 21:17

Hej Ditte
Jeg er personligt ikke så vild med søde kartofler – men man kan vel bare bytte dem ud med noget andet, tænker jeg?

– Jannike

Svar
Ditte Ingemann 26. januar 2017 at 16:52

Helt sikkert – fx. gulerod eller græskar :-)

Svar
Madplan uge 3 - Små Madører 13. januar 2019 at 10:18

[…] Tirsdag: Karry ret med søde kartofler med inspiration fra The Food Club ** […]

Svar
Fie 5. oktober 2019 at 15:18

Hej Ditte.
Kan retten fryses? Den ser super lækker ud og ville være en fornøjelse at kunne hive frem af fryseren på de hurtige dage

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen