The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Aftensmad

En hyldest til kvinderne // Den bedste butter chicken

af Ditte Ingemann 23. oktober 2017

Sidste år ved denne tid udkom bogen “Krydret Kogekunst” – et bogprojekt, som jeg stadig er utrolig stolt over at være en del af, og som jeg tidligere har skrevet om her på bloggen. Bogens tema er mødet; mødet mellem kvinder, mødet mellem madkulturer og traditioner og mødet mellem mennesker, hvis faglighed er funderet i passionen for mad. 22 skønne kvinder, der med en fælles kærlighed til mad er gået sammen og har krydset smage, dufte, farver og madhåndværk, mens de har lært hinanden bedre at kende undervejs. Et unikt og inspirerende møde, der har ført til nye opskrifter til glæde for dem selv og alle os andre.Bag bogen står Send Flere Krydderier, som er Indvandrer Kvindecenterets socialøkonomiske virksomhed. I Send Flere Krydderier tilbereder og serverer de verdensmad, der tager afsæt i de madtraditioner, som kvinderne beskæftiget i Send Flere Krydderier har med sig fra deres oprindelseslande.

Jeg vil dele en af bogens opskrifter med jer – faktisk er det min yndlingsopskrift, som er udviklet af Rahmat Iqbal, født i Pakistan, og laver verdens bedste butter chicken.

Hvis du er til mad med masser af smag, så er denne kogebog altså lige noget for dig – deruover er der jo også mulighed for at tage forbi Send Flere Krydderier, og nyde lækker mad i deres spiseri.

{ RAHMAT’s BUTTER CHICKEN }
ca. 6 personer

KYLLING:
1 kg kyllingebryst uden skind
1⁄2 tsk gurkemeje
6 fed hvidløg
20 g ingefær
2 små grønne chilier
sa fra 1 hel citron
2 dl yoghurt naturel
1 tsk rød madfarvepulver (kan
købes i arabiske butikker)
1 spsk tandoori masala
1⁄2 spsk groft salt

SOVS:
1 dl smagsneutral olie – gerne rapsolie
1⁄2 kg løg
6 fed hvidløg
20 g ingefær
2 små grønne chilier
1200 g (3 dåser) hakkede eller
flåede tomater
1⁄2 tsk gurkemeje
1 tsk rød tandoori masala
1 tsk salt
1⁄2 l piskefløde
1 spsk methi (hakkede bukke-
hornsblade)
frisk koriander

KYLLING:
Skær kylling i grove stykker. Læg stykkerne i en skål og tilsæt gurkemeje.
Skær hvidløg, ingefær og chilier i små stykker og blend det sammen med resten af ingredienserne til en n, jævn, rød marinade. Hæld marinaden over kyllingestykkerne og rør det hele godt sammen. Kom i et ovnfast fad og bag i ca. 30 minutter ved 200 grader (varmluft ). Hvis kyllingestykkerne begynder at brænde lidt på i spidserne, så rør i blandingen eller skru lidt ned for varmen. Kyllingestykkerne skal være færdigtilberedt, når de tages ud af ovnen.
Man kan med fordel lade kyllingen marinere noget tid, inden den bages. For bedste resultat, skal kyllingen marinere natten over.

SOVS:
Hak løgene og steg dem i olien i ca. 20 minutter ved middelvarme. Løgene skal være gyldne (lidt karamelliserede) uden at være brændt. Hak hvidløg, ingefær og chilier i grove stykker og tilsæt. Steges sammen med løgene i ca. 5 minutter.
Tilsæt tomater og lad simre 4-5 minutter. Tilsæt gurkemeje, tandoori masala og salt og lad simre ca. 10-12 minutter, til det meste væde er kogt fra.
Blend sovsen til en jævn masse. Bland fløde og kyllingestykkerne i sovsen. Hvis der er meget væde fra kyllingestykkerne, skal det først hældes fra og smides ud. Lad simre yderligere 10 minutter, til sovsen tykner lidt. Smag til med salt og evt. en smule sukker. Tag gryden af varmen og vend methi og frisk koriander i.
Serveres med fx. ris eller naanbrød.

En hyldest til kvinderne // Den bedste butter chicken was last modified: oktober 23rd, 2017 by Ditte Ingemann
6 kommentarer
11
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
10 lækre efterårskager
næste
Quinoasalat serveret i bagt hokkaidogræskar

Mere af det samme

Radisen & ferskenen

7. juli 2012

Tømmermændspizza

23. april 2013

Den bedste Chili Con Carne

1. februar 2015

Sommersvin

23. april 2014

Vaffelburgere

28. april 2015

Mine 10 bedste salater

27. april 2014

Ærtesuppe med broccoli

30. oktober 2014

Fisk på menuen

27. januar 2016

Blomkål & Cabbage Karma

17. oktober 2018

Grillmad på gas

19. maj 2016

6 kommentarer

Catharina 23. oktober 2017 at 19:03

Det ser mega lækkert ud! Det skal jeg prøve at lave en dag. Men kan det passe, at der ikke skal smør i? Det er jo butter chicken?!

Svar
Ditte Ingemann 23. oktober 2017 at 19:20

Jeg ved det er skørt… Men Rahmat, som står bag opskriften, bruger fløde i stedet for smør :-) Kan virkelig anbefale at prøve opskriften. KH Ditte

Svar
Jette Friis-Andersen 25. oktober 2017 at 14:53

Kan kokosmælk erstatte fløden?

Svar
Ditte Ingemann 25. oktober 2017 at 15:02

Jeg må indrømme, at jeg ikke har prøvet med kokosmælk, kun med fløde..

Svar
Sue 23. august 2018 at 11:15

Kan det passe at løgene skal stege i 20 minutter?

Svar
Ditte Ingemann 23. august 2018 at 11:19

Ja :-) Løgene skal nemlig være karamelliserede…

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen