Sidste år ved denne tid udkom bogen “Krydret Kogekunst” – et bogprojekt, som jeg stadig er utrolig stolt over at være en del af, og som jeg tidligere har skrevet om her på bloggen. Bogens tema er mødet; mødet mellem kvinder, mødet mellem madkulturer og traditioner og mødet mellem mennesker, hvis faglighed er funderet i passionen for mad. 22 skønne kvinder, der med en fælles kærlighed til mad er gået sammen og har krydset smage, dufte, farver og madhåndværk, mens de har lært hinanden bedre at kende undervejs. Et unikt og inspirerende møde, der har ført til nye opskrifter til glæde for dem selv og alle os andre.Bag bogen står Send Flere Krydderier, som er Indvandrer Kvindecenterets socialøkonomiske virksomhed. I Send Flere Krydderier tilbereder og serverer de verdensmad, der tager afsæt i de madtraditioner, som kvinderne beskæftiget i Send Flere Krydderier har med sig fra deres oprindelseslande.
Jeg vil dele en af bogens opskrifter med jer – faktisk er det min yndlingsopskrift, som er udviklet af Rahmat Iqbal, født i Pakistan, og laver verdens bedste butter chicken.
Hvis du er til mad med masser af smag, så er denne kogebog altså lige noget for dig – deruover er der jo også mulighed for at tage forbi Send Flere Krydderier, og nyde lækker mad i deres spiseri.
{ RAHMAT’s BUTTER CHICKEN }
ca. 6 personer
KYLLING:
1 kg kyllingebryst uden skind
1⁄2 tsk gurkemeje
6 fed hvidløg
20 g ingefær
2 små grønne chilier
sa fra 1 hel citron
2 dl yoghurt naturel
1 tsk rød madfarvepulver (kan
købes i arabiske butikker)
1 spsk tandoori masala
1⁄2 spsk groft salt
SOVS:
1 dl smagsneutral olie – gerne rapsolie
1⁄2 kg løg
6 fed hvidløg
20 g ingefær
2 små grønne chilier
1200 g (3 dåser) hakkede eller
flåede tomater
1⁄2 tsk gurkemeje
1 tsk rød tandoori masala
1 tsk salt
1⁄2 l piskefløde
1 spsk methi (hakkede bukke-
hornsblade)
frisk koriander
KYLLING:
Skær kylling i grove stykker. Læg stykkerne i en skål og tilsæt gurkemeje.
Skær hvidløg, ingefær og chilier i små stykker og blend det sammen med resten af ingredienserne til en n, jævn, rød marinade. Hæld marinaden over kyllingestykkerne og rør det hele godt sammen. Kom i et ovnfast fad og bag i ca. 30 minutter ved 200 grader (varmluft ). Hvis kyllingestykkerne begynder at brænde lidt på i spidserne, så rør i blandingen eller skru lidt ned for varmen. Kyllingestykkerne skal være færdigtilberedt, når de tages ud af ovnen.
Man kan med fordel lade kyllingen marinere noget tid, inden den bages. For bedste resultat, skal kyllingen marinere natten over.
SOVS:
Hak løgene og steg dem i olien i ca. 20 minutter ved middelvarme. Løgene skal være gyldne (lidt karamelliserede) uden at være brændt. Hak hvidløg, ingefær og chilier i grove stykker og tilsæt. Steges sammen med løgene i ca. 5 minutter.
Tilsæt tomater og lad simre 4-5 minutter. Tilsæt gurkemeje, tandoori masala og salt og lad simre ca. 10-12 minutter, til det meste væde er kogt fra.
Blend sovsen til en jævn masse. Bland fløde og kyllingestykkerne i sovsen. Hvis der er meget væde fra kyllingestykkerne, skal det først hældes fra og smides ud. Lad simre yderligere 10 minutter, til sovsen tykner lidt. Smag til med salt og evt. en smule sukker. Tag gryden af varmen og vend methi og frisk koriander i.
Serveres med fx. ris eller naanbrød.
6 kommentarer
Det ser mega lækkert ud! Det skal jeg prøve at lave en dag. Men kan det passe, at der ikke skal smør i? Det er jo butter chicken?!
Jeg ved det er skørt… Men Rahmat, som står bag opskriften, bruger fløde i stedet for smør :-) Kan virkelig anbefale at prøve opskriften. KH Ditte
Kan kokosmælk erstatte fløden?
Jeg må indrømme, at jeg ikke har prøvet med kokosmælk, kun med fløde..
Kan det passe at løgene skal stege i 20 minutter?
Ja :-) Løgene skal nemlig være karamelliserede…