The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Go'Morgen DanmarkSalatVegetar

Quinoasalat serveret i bagt hokkaidogræskar

af Ditte Ingemann 25. oktober 2017

Når det er sæson for græskar, spiser jeg græskar hver dag – jeg elsker græskar og især hokkaido, som er det perfekte spisegræskar med sit faste orangegule kød og milde, aromatisk smag. Hokkaido har sit navn efter den japanske ø Hokkaido, hvor den har været dyrket i mange år. Opskriften er fra min bog SALATSNEDKER, som indeholder 100 sprøde, sunde og saftige opskrifter til salatskålen. Bogen starter med en intro omkring salatgrej, salatens opbygning og mine 10 superhelte aka. yndlingsgrøntsager. Derefter kommer der 8 kapitler; De fyldige, De lette, De lune, De festlige, De feminine, De maskuline, De supersunde og tilbehør til salater. Derudover har jeg lavet en sæsonguide, menuforslag og en oversigt over hvilke råvarer der kan erstatte hinanden. Så hvis du er salatelsker ligesom mig eller har brug for ny inspiration til salatskålen, så er denne bog lige noget for dig. Bogen kan købes i boghandlere landet over, men du kan også bestille den hos fx. Saxo.com eller i min egen shop, hvor du kan købe en signeret udgave. 

{ Quinoasalat serveret i bagt hokkaidogræskar }
tilbehør til 4 personer

1 hokkaido-græskar
olivenolie
salt og peber

Fyld:
2 dl hvid quinoa
40 g pinjekerner
75 g grønkål eller palmekål
2 håndfulde bredbladet persille
fintrevet skal fra 1 økologisk citron
1 æble

Græskardressing:
2-3 spsk kød fra det bagte hokkaidogræskar
4 spsk olivenolie
2 spsk lys tahin
saft fra 1 citron
1 fed hvidløg
1 tsk spidskommen
1 tsk chiliflager
salt og peber

Rengør græskarret og del det i to, hvor låget er den mindste del. Skrab kernerne ud med en ske. Stil græskarret på en bageplade og kom lidt olie indeni. Krydr med salt og peber. Bag græskarret i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 1 time – bagetiden afhænger af størrelsen, så tjek undervejs, men det er færdigt, når kødet er helt blødt. Skrab det meste af kødet ud og lad det køle af.

Skyl og kog quinoaen efter anvisningen på pakken og lad den køle en smule af. Rist pinjekernerne på en tør, varm pande, til de bliver gyldne. Lad dem køle af. Rengør kålen grundigt, fjern midterstokken og hak kålen fint. Hak persillen groft og bland den med kål, quinoa, citronskal, pinjekerner og æble skåret i små tern.

Skrab 2-3 skefulde af det bagte græskarkød ud og kom det i en foodprocessor eller blender sammen med olivenolie, tahin, citronsaft, hvidløg og krydderier og blend det til en glat og cremet dressing – smag den til. Er den for tyk, så tilsæt vand, til den har den ønskede konsistens.

Vend dressingen rundt i salaten og fordel salaten i det bagte græskar – læg låg på og server. Sørg for ved serveringen at få det sidste kød fra græskarret med, så det bliver en del af salaten. Har du valgt et økologisk græskar, så spis endelig også skallen.

Quinoasalat serveret i bagt hokkaidogræskar was last modified: oktober 25th, 2017 by Ditte Ingemann
2 kommentarer
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
En hyldest til kvinderne // Den bedste butter chicken
næste
Mexi-burger med sorte bønner og chili mayo

Mere af det samme

Tilbage til fortiden!

27. januar 2014

Vegetarburgere til weekenden

7. marts 2014

Kold sommer-gazpacho

29. juli 2016

Så mødes vi igen, Hr. Græskar

22. oktober 2013

Græskarsuppe & nøddebrød

17. oktober 2014

Kraut med æble, ingefær og fennikel

23. oktober 2015

F for falafel

29. august 2013

Blomkål & Asparges

4. august 2013

Moderne rugbrødsmadder

7. marts 2017

Rødkålssalat til julebordet

19. december 2015

2 kommentarer

Lene 30. november 2017 at 11:07

Wow, faldt lige over denne opskrift. Den vil jeg prøve snart – den lyder god, både for krop og sjæl! :)

Svar
Ditte Ingemann 30. november 2017 at 16:37

Jeg kan varmt anbefale den – udover det smager skønt, så er det også dekorativt.

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen