The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

AftensmadVegetar

Vintersuppe med rødbede

af Ditte Ingemann 20. november 2013

vintersuppe

Jeg har egentlig ikke altid været specielt begejstret for suppe, især ikke de tykke og fyldige af slagsen. Men det har bestemt ændret sig og i dag elsker jeg suppe. Supper kan varieres i det uendelige, og så er det en rigtig god måde at få en masse grøntsager på.

suppe med rødbede

Rødbedesuppe med linser, 2-3 pers.:

1 spsk olivenolie
1 rødløg
2 fed hvidløg
2 tsk stødt spidskommen
ca. 500 g rødbede, skrællet og i tern
6-7 dl god bouillon eller fond
1 dl fløde
1 dl linser (jeg brugte grønne linser)
salt og peber
1 tsk æblecidereddike
yoghurt eller creme fraiche til toppping

Varm olie op i en gryde. Skær løg i små stykker, og kom dem i gryden sammen med hvidløg og spidskommen. Svits det i ca. 3-4 minutter – tilsæt rødbede og rør det hele godt rundt. Hæld bouillon i gryden og lad det simre under låg i ca. 30 minutter, eller indtil rødbederne er møre. Blend suppen med en stavblender eller i en almindelige blender indtil den er helt glat og cremet. Hæld suppen tilbage i gryden og tilsæt fløde og linser. Lad suppe simre igen i ca. 15-20 minutter, eller indtil linserne er møre. Smag suppen til med salt, peber, eddike og evt. en smule chili. Servér suppen med yoghurt og evt. en smule hakket persille.

Rødbedesuppe

Vintersuppe med rødbede was last modified: november 20th, 2013 by Ditte Ingemann
4 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Vind Rejsen til sundhed
næste
Morgenmadsmissionen

Mere af det samme

Søndagsburger!

12. januar 2014

Fredagsfisk

3. juli 2011

Wok amok

4. december 2011

Den bedste Chili Con Carne

1. februar 2015

// lynhurtig aftensmad

25. juli 2013

Kartoffeltid!

17. september 2012

Fuldkorns-frokostpizza

2. september 2012

Vaffelburgere

28. april 2015

Frokostpizza med køleskabsrester

11. december 2012

Nemme hverdagsretter

2. december 2014

4 kommentarer

Birgit Mathiesen 20. november 2013 at 16:50

Wauw sikke en smuk farve .)
Vi nyder faktisk de lidt mere cremede supper,
så jeg skal da helt klart afprøve din rødbedsuppe med hjemmebagt brød til :O)
Lyder lækkert med spidskommen og æbleedikken, så den får et “friskt pust”.
Så jeg takker for opskriften og glæder mig til at smage :)
Kh. Birgit

Svar
Mary-Liz 21. november 2013 at 17:22

God eftermiddag.
Sikke en skøn og anderledes suppe, både i ingredienser og i farve.
Jeg har aldrig smagt rødbede/linsesuppe, men vil helt klart prøve:-)
Tak for inspirationen.
Mary-Liz bekendt af http://www.mariahoffbeck.blogspot.com

Svar
Thit og Alexandra 16. december 2013 at 10:50

Vi har set lidt på din blog og vi har lavet nogle af dine opskrifter og de er så lækre , måske ville du kigge forbi hvores blog : thitogalexandraliv.blogspot.com
PS glæder os til din nye kogebog

Svar
Ditte 16. december 2013 at 12:38

Tusind tak – dejligt I følger med :-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen