Jeg har egentlig ikke altid været specielt begejstret for suppe, især ikke de tykke og fyldige af slagsen. Men det har bestemt ændret sig og i dag elsker jeg suppe. Supper kan varieres i det uendelige, og så er det en rigtig god måde at få en masse grøntsager på.
Rødbedesuppe med linser, 2-3 pers.:
1 spsk olivenolie
1 rødløg
2 fed hvidløg
2 tsk stødt spidskommen
ca. 500 g rødbede, skrællet og i tern
6-7 dl god bouillon eller fond
1 dl fløde
1 dl linser (jeg brugte grønne linser)
salt og peber
1 tsk æblecidereddike
yoghurt eller creme fraiche til toppping
Varm olie op i en gryde. Skær løg i små stykker, og kom dem i gryden sammen med hvidløg og spidskommen. Svits det i ca. 3-4 minutter – tilsæt rødbede og rør det hele godt rundt. Hæld bouillon i gryden og lad det simre under låg i ca. 30 minutter, eller indtil rødbederne er møre. Blend suppen med en stavblender eller i en almindelige blender indtil den er helt glat og cremet. Hæld suppen tilbage i gryden og tilsæt fløde og linser. Lad suppe simre igen i ca. 15-20 minutter, eller indtil linserne er møre. Smag suppen til med salt, peber, eddike og evt. en smule chili. Servér suppen med yoghurt og evt. en smule hakket persille.
4 kommentarer
Wauw sikke en smuk farve .)
Vi nyder faktisk de lidt mere cremede supper,
så jeg skal da helt klart afprøve din rødbedsuppe med hjemmebagt brød til :O)
Lyder lækkert med spidskommen og æbleedikken, så den får et “friskt pust”.
Så jeg takker for opskriften og glæder mig til at smage :)
Kh. Birgit
God eftermiddag.
Sikke en skøn og anderledes suppe, både i ingredienser og i farve.
Jeg har aldrig smagt rødbede/linsesuppe, men vil helt klart prøve:-)
Tak for inspirationen.
Mary-Liz bekendt af http://www.mariahoffbeck.blogspot.com
Vi har set lidt på din blog og vi har lavet nogle af dine opskrifter og de er så lækre , måske ville du kigge forbi hvores blog : thitogalexandraliv.blogspot.com
PS glæder os til din nye kogebog
Tusind tak – dejligt I følger med :-)