The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

AftensmadVegetar

Tomatsuppe med røde linser

af Ditte Ingemann 13. marts 2017

Selvom man næsten kan dufte foråret, så synes jeg stadig vejret indbyder til suppe og gryderetter. Det er egentlig ikke fordi der er noget specielt over denne suppe – jeg kan bare rigtig godt lide tomatsuppe, og derfor vil jeg gerne dele denne opskrift med jer. Tomatsuppen er både nem og billig at lave. Sørg for at vælge gode, modne tomater, som har masser af smag. Kan du ikke skaffe modne tomater, så brug i stedet gode tomater fra dåse.

{ Tomatsuppe med røde linser }
2-4 personer

2 rødløg
4 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
1 kg friske, modne tomater
1 bdt frisk oregano
ca. 5-6 dl grøntsagsbouillon
100 g røde linser
salt og peber
1 ½ dl fløde

Topping:
lidt frisk oregano
et par skefulde creme fraiche

Hak løg og hvidløg groft, og svits det i olie i en varm gryde. Skær tomaterne i mindre stykker, og kom dem i gryden sammen med oregano. Svits det hele godt i ca. 5 minutter, og dæk tomaterne med bouillon. Lad det hele simre i ca. 30 minutter

Blend tomatsuppen med et stavblender. Tilsæt mere vand, indtil din suppe har den helt rigtige konsistens. Tilsæt linser, og lad suppen simre i ca. 20-30 minutter. Smag til med salt og peber, og evt. et nip sukker og balsamico.

Tilsæt til sidst fløde, og varm suppen igennem. Pynt suppen med frisk oregano og  en smule creme fraiche på toppen. Server evt. brød til.

Tomatsuppe med røde linser was last modified: maj 25th, 2017 by Ditte Ingemann
0 kommentarer
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Moderne rugbrødsmadder
næste
Grøntsagstærte med gedeost

Mere af det samme

Inspiration til kødfri januar + lun broccolisalat

11. januar 2018

Grillede aubergineruller med quinoafyld

5. juli 2015

Snacks & tapanade

1. december 2010

Lun blomkålssalat med chilidressing + Konkurrence

11. juni 2017

Mine 10 bedste vintersalater

10. januar 2016

Grillet surdejsbrød med ricotta & grillet agurk

28. maj 2017

Grøn Mandag / VEGETAR

8. august 2016

2018 – Grøntsagernes År? eller!

3. januar 2018

Blomkålspizza

12. december 2015

Grøn sommermad

31. juli 2014

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen