The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

AftensmadVegetar

Tilbage til fortiden!

af Ditte Ingemann 27. januar 2014

butterdejstærte

Kender I ikke, at man pludselig uden forklaring får den vilde lyst til et eller andet mærkeligt? Noget man ikke har spist i flere år? Ja, det er historien bag denne butterdejstærte. Faktisk tror jeg aldrig jeg har lavet noget med butterdej… måske en indbagt mørbrad tilbage i 80’erne. Da jeg for nylig var i Berlin fik jeg på en asiatisk restaurant, serveret en forret med butterdej, svinekød og en spicy dip, og lige siden har jeg ikke kunne slå den sprøde dej ud af hovedet. 

Jeg kan desværre ikke prale af, at jeg lavede min egen butterdej… næ nej, jeg købte den! Nu har jeg fået stillet min lyst, og der går nok rigtig mange år før jeg spiser butterdej igen. Tærten smagte rigtig skønt og den tog ikke lang tid at lave – hvis du ikke kan lide butterdej, så kan den sagtens laves med en almindelig tærtebund i stedet.

Grøn tærte, 2 pers.:

2 plader butterdej
sammenpisket æg

75 g mozzarella
2 spsk creme fraiche
1 æg
2 spsk revet parmesan
salt og peber

1/2 squash
3-4 buketter blomkål
75 g dampede, grønne bønner
1 dl edamamebønner
en håndfuld feldsalat

Rul den bløde butterdej ud på et meldrysset bord – læg pladerne så enderne overlapper hinanden og rul ikke dejen for tyndt ud. Buk kanterne en smule op hele vejen rundt, og læg butterdejen på en bageplade, beklædt med bagepapir. Pensl dejen med sammenpisket æg. Bag tærtebunden ved 200 grader, varmluft, i ca. 10 minutter.

Skær mozzarella i små tern og bland det sammen med creme fraiche, æg, revet parmesan, salt og peber. Hvis tærtebunden er hævet i midten, så pres den lidt ned, så der bliver plads til fyldet. Hæld ægge-/osteblandingen i bunden og bag den igen i ca. 15 minutter, eller indtil fyldet har sat sig.

Skær squash og blomkål ud i meget tynde skiver – brug gerne et mandolinjern. Når tærten er kølet en smule af kommes alle grøntsagerne ovenpå og der krydres med en smule salt og peber. Tærten serveres lun, men smager også dejligt på madpakken næste dag.

Grøn tærte

Jeg fik lige lyst til at dele nogle af mine billeder fra Instagram med jer – hvis I ikke kender Instagram, så er det en mobil-app, hvor man kan dele billeder…. Og I kan finde mig lige her. Jeg bruger næsten Instagram dagligt, og jeg synes det er et super sted at finde inspiration, dele mine madbilleder og have en form for mobil dagbog. Billederne som jeg deler på Instagram er taget med min iPhone, som jeg næsten altid har ved hånden – jeg deler snapsnots fra min hverdag, mit arbejde, bag om kameraet og ferieminder.

instagrams

Tilbage til fortiden! was last modified: januar 27th, 2014 by Ditte Ingemann
12 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
RAW cheesecake med orange
næste
Saltede chokolade cookies ♡

Mere af det samme

Mexi-burger med sorte bønner og chili mayo

30. oktober 2017

Wok á la søndag

27. marts 2011

Ærtesuppe med broccoli

30. oktober 2014

Spicy gulerodssuppe med sprøde kikærter

13. september 2017

Royale romanesco

10. juli 2011

Rød, gul, grøn…

16. februar 2012

Grøn gryderet / Chili sin Carne

16. juli 2017

Brød á la Barca

22. maj 2012

Grillet surdejsbrød med ricotta & grillet agurk

28. maj 2017

5 nemme opskrifter med æbler

24. september 2018

12 kommentarer

Monica 27. januar 2014 at 21:35

Umm umm. Jeg elsker at læse din blog, jeg bliver sulten og får masser af inspiration af dine opskrifter og fotos. Jeg sætter mig rigtig gerne til bords :-)
Tænkte at du skulle gøre som Jamie Oliver – i et afsnit hvor han er i New York, laver han en middag, invitere x antal personer som ikke kender hinanden, de kommer hjem og spiser og lægger et beløb i en bøtte, som doneres til et af kokken ( her Jamie) bestemt velgørende formål. Gæsten bestemmer selv beløbet. Et ret sjovt koncept det hed vist noget med unresturant …eller lig
S’s Monica

Svar
Ditte 27. januar 2014 at 21:41

Hvor dejligt du læser med… og sikke en fantatisk idé – det vil jeg bestemt tænke over, og se om jeg har mod på – tanken er i hvert fald sjov ;-)

Svar
Eva Staby 27. januar 2014 at 22:12

Ja enig, det er bare en fantastisk blog, og dine billeder er så inspirerede. Vil lige spørge dig om noget. Jeg er hoppet på L. C. H. F kuren. Kender du en maskine der hedder spirilizer, der kan lave spiraler/ pasta ud af grønsager ?, og hvis du gør har du nogen erfaringer med den?.

Svar
Ditte 27. januar 2014 at 22:23

Tusind tak, Eva :-) Du kan tro jeg kender en spirilizer og jeg har en, som jeg bruger flere gange om ugen. I går lavede jeg en krydret tomatsauce med kødboller, og i stedet for pasta lavede jeg squash og persillerod på min spirilizer. Det er SUPER lækkert og herhjemme spiser vi aldrig pasta længere, men i stedet spaghetti-squash. Ellers laver jeg salater af forskellige rodfrugter og nudler af agurk….

Svar
Fru Kofoeds Køkken 27. januar 2014 at 22:24

Jeg kender godt nostalgitrippet – jeg er gået i selvsving over gratineret julesalat, også en gammel klassiker fra 80’erne :-) Det ligner en fantastisk butterdejssag – den kunne jeg sagtens sætte tænderne i!

Svar
Ditte 27. januar 2014 at 22:30

Uhh, der findes nu altså mange gode ting fra de glade 80’er – nogle gange kan jeg bare få en ustyrlig lyst til et eller andet, og så er der ikke andet at gøre end at følge lysten… ;-)

Svar
Johanne 28. januar 2014 at 10:13

Tak for instagram-delingen – jeg havde ikke opdaget dig derinde. Dejligt med flere platforme med dine flotte billeder! :-)

Svar
Ditte 28. januar 2014 at 11:32

Dejligt du fandt mig ;-)

Svar
Nadja 28. januar 2014 at 12:44

Det er ret sjældent, at der bliver serveret noget med butterdej hjemme ved mig, men når det endelig sker, så skal det aller helst være indbagt laks! Det smager simpelthen alt for godt ^^

Svar
Ditte 28. januar 2014 at 12:54

Åh ja, laks og butterdej er en skøn kombination :-)

Svar
Regina 3. februar 2014 at 21:10

I don’t understand what you write but your beautiful photographs speak many languages :)

Svar
Ditte 4. februar 2014 at 09:04

THANK YOU – that’s so sweet of you :-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen