The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

DessertKage

RAW cheesecake med orange

af Ditte Ingemann 24. januar 2014

raw cake

I december var jeg så heldig at få serveret en slags “ostekage” lavet på cashewnødder to gange – det var min søster, som havde været i køkkenet og eksperimentere med denne skønne dessert. Jeg har naturligvis også prøvet kræfter med opskriften, og tilpasset den en smule, så her får I min version.

raw cheesecake

RAW cheesecake med orange & granatæble, ca. 6 pers.:

Fyld:
3,5 dl usaltede cashewnødder – udblødte (lægges i blød i vand i ca. 12 timer)
2 spsk rå honning
100 g kokosolie, smeltet
ca. 3/4 dl vand
revet skal fra 1 øko appelsin

Bund:
150 g nødder, fx hasselnødder
3 spsk dadelsirup
2 spsk kokosolie, smeltet
et nip salt

Skyl de udblødte cashewnødder i rent vand. Kom dem i en foodprocessor sammen med honning, kokosolie, en smule vand og appelsinskal. Kør det hele godt sammen i ca. 5-8 minutter. Hvis massen er for tyk og tør, så tilsæt mere vand. Smag til og juster evt. med mere honning og appelsin. (jeg tilsatte en smule saft fra granatæblet for at give fyldet et lyserødt strejf)

Kom nødderne til bunden i en foodprocessor og blend indtil de er grofthakkede. Tilsæt dadelsirup, kokosolie og salt, og blend igen indtil massen er samlet og klistret. Fordel massen i en springform (18 cm), beklædt med film, og tryk det godt sammen i formen. Hæld fyldet over bunden og stil kagen på køl, gerne til næste dag. Inden servering pyntes kagen med granatæblekerner og grofthakkede pistacienødder.

raw cake

raw cheesecake with orange

RAW cheesecake med orange was last modified: januar 24th, 2014 by Ditte Ingemann
20 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Vaniljevafler med quinoa & banan
næste
Tilbage til fortiden!

Mere af det samme

De bedste cookies ★

15. oktober 2013

Banan “softice” med lakrids

26. juli 2014

Nøddeboller med kanel & appelsin

7. marts 2016

Macarons vs. Ditterons

11. marts 2014

Marmorkagens comeback

5. august 2012

Guide til nem bryllupskage

6. august 2017

Pæretærtetid

30. oktober 2011

Mit brownie eventyr

11. december 2011

Raw brownies

8. september 2014

Dittes donutfabrik

8. oktober 2012

20 kommentarer

Laura 24. januar 2014 at 15:06

mmmmh det ser lækkert ud!! :) Det må prøves en dag! Haps haps

Svar
Ditte 24. januar 2014 at 15:44

Tak og god weekend.

Svar
Abbie @ Needs Salt 24. januar 2014 at 15:41

This cheesecake looks so amazing. So gorgeous. I love everything about it.
Pinned!

Svar
Ditte 24. januar 2014 at 15:43

Weeeeeee – Thank you :-)

Svar
Tina Hoffbeck 24. januar 2014 at 17:12

Rigtig god weekend!

Hvor ser den kage dog indbydende lækker ud:-)
Jeg elsker cashewnødder, honning osv.
Vil prøve din/søsters opskrift:-)

De bedste hilsner fra Tina Hoffbeck
http://www.mariahoffbeck.blogspot.com

Svar
Ditte 24. januar 2014 at 17:43

Tusind tak – god weekend til dig :-)

Svar
Sofia Kyndesen 24. januar 2014 at 17:35

Uhm, den ser virkelig lækker ud og er generelt stor fan af dine opskrifter! Men kan det virkelig passe, at der slet ikke skal noget “cheese” i?

Svar
Ditte 24. januar 2014 at 17:42

Det er jo cashewnødderne, som bliver “ostedelen” :-)

Svar
Sofia Kyndesen 24. januar 2014 at 17:44

Ahaa :) Lækkert!!

Svar
Ditte 24. januar 2014 at 17:58

Rigtig lækkert – det kan varmt anbefales :-)

Svar
Anne Marie 24. januar 2014 at 20:58

Hvor ser det lækkert ud!

Hvor er tallerkener fra?

Svar
Ditte 24. januar 2014 at 21:11

Fra Casalinga :-)

Svar
Kristina @truffledogtravels 24. januar 2014 at 22:34

Jeg fik Luisa og Davids (GreenKitchenStories) “Cashewgurt” til morgenmad denne uge og har ikke kunne glemme den fantastiske smag siden. Tænk at man kan få så lækker og cremet smag uden mælkeprodukter! Den her kage må være den naturlige forlængelse af den uforglemmelige morgenmad! Den ser så indbydende og smuk ud!!

Svar
Ditte 25. januar 2014 at 09:49

Jeg har også prøvet at lave “yoghurten” med cashewnødder og det er jo ret fantastisk at cashewnødder kan bruges til den slags :-)

Svar
Fru Kofoeds Køkken 24. januar 2014 at 23:52

Nej, hvor ser det spændende og lækkert ud! Jeg har fået opfordring til at lave tema om sunde cheesecakes på min blog – må lige skrive mig det med cashewnødderne bag øret. Jeg fik også associationer til Green Kitchen Stories’ “cashewghurt”, som jeg længe har tænkt, at jeg skulle prøve. Vildt, hvad man kan med nødder!

Svar
Ditte 25. januar 2014 at 09:50

Den er bare rigtig lækker – jeg blev også overrasket, da min søster serverede desserten for mig første gang, og hun fortalte den udelukkende var lavet på cashewnødder – LÆKKERT!

Svar
Birgit Mathiesen 25. januar 2014 at 19:10

WAUW..
Smukt ser det ud :)
Godt du har en klog, inspirende og kreativ søster :O)
Jeg må jo bare prøve begge opskrifter..
He he.. og lave en blindtest..
Go ide.. Mumme jeg glæder mig til det eksperiment :O)))

Svar
Ditte 26. januar 2014 at 10:09

Ja, du må igang – det smager bare så godt :-) Ha’ en dejlig weekend!

Svar
Mathilde 10. marts 2014 at 20:42

Den ser bare for lækker ud! Hvilken slags kokosolie bruger du? :-)

Mvh Mathilde

Svar
Ditte 10. marts 2014 at 20:44

Det er lidt forskelligt – ofte en øko udgave fra Irma, Urtekram eller fra Biona :-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen