The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Kage

Citron-donuts!

af Ditte Ingemann 25. september 2012

Jeg er i fuld sving med at redigere billeder fra min ferie i Berlin og opdagede at jeg helt havde glemt alt om mine donuts, så de kommer lige her og så satser jeg på at have et indlæg klar om Berlin imorgen. 

Det er efterhånden rigtig mange år siden, at jeg sidst har haft fingrene i donutdejen og dengang der bagte man dem ikke, næ nej, der kom de ned i en omgang varm olie. Det smagte nu altså heller ikke dårligt, men jeg tror, at jeg holder mig til de bagte fremover.

Det skal lige siges, at jeg stadig er i begynderfasen med disse bagte donuts, og min første portion, blev spiselige, men en smule tørre. Jeg har givet mig i kast med en anden opskrift, som jeg selvfølgelig også laver et indlæg om.

Bagte citron-donuts med chokoladeglasur, 6 stk.:

120 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
Et nip salt
1 æg
1 spsk olie, neutral
2 spsk agavesirup
1 spsk lemoncurd (brug evt. revet citronskal, hvis du ikke har lemoncurd)
1 spsk mælk

Glasur:
50 g mørk chokolade
15 g honning
15 g smør
Evt. pistacienødder

Bland de tørre ingredienser sammen i en skål. Bland de våde ingredienser i og rør indtil dejen er ensartet og en anelse våd. Kom dejen i en sprøjtepose og sprøjt dejen ud i en smurt donutform. Bag dem ved 180 grader i ca. 8 minutter eller indtil de er gyldne – de må endelig ikke få for meget, så hold øje. Imens de er i ovnen, laves glasuren. Kom chokolade, honning og smør i en gryde og smelt det sammen til en skinnende glasur. Køl donuts’erne en smule af og kom glasur på toppen. Drys med hakkede pistacienødder.

Hvis du ikke har en donutform, kan du prøve at sprøjte dej-ringe ud på en bageplade i stedet. Jeg har ikke selv prøvet det, men tænker at det sagtens kan lade sig gøre. De bliver sikkert ikke lige så ensartede som i en form, men mon ikke de smager lige så godt.

Citron-donuts! was last modified: juli 10th, 2013 by Ditte Ingemann
18 kommentarer
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Rødbedesuppe med dukkah
næste
Berlin Guide

Mere af det samme

Cookies med chokolade & havsalt

17. maj 2017

Kærlighed til kiksekage

5. marts 2013

Grøn Mandag / Energibarer med havtorn

5. september 2016

Sig det med julebiscotti…

19. december 2012

Chokoladekage – uden tilsat sukker & mel...

12. november 2014

Cheesecake brownie med hindbær

9. september 2012

Lagkage med hindbær & saltet dadelkaramel

17. marts 2015

Dittes donutfabrik

8. oktober 2012

Sød sommertærte

17. juni 2017

Kongekagen #2

19. januar 2013

18 kommentarer

Birgit Mathiesen 25. september 2012 at 10:57

Citron donuts hvor er de super flotte.
Tjae… tørre eller ej.. de ser bare himmelsk lækre ud :)
Og egentligt skal der jo ikke noget specielt i dejen, jeg tror, jeg har det hele i min bageskuffe..
– hvor heldigt på en regnvejrsdag ;o)
Glæder mig vildt meget til dit Berliner indslag :))))

Svar
Ditte 25. september 2012 at 11:02

Ja, de blev nu ret flotte på trods af en anelse tørhed. Jeg fik endelig smagt birchen musli i Berlin og det var super lækkert, så nu giver jeg mig i kast med din opskrift.

Svar
A tasty love story 25. september 2012 at 11:06

Ej hvor ser de fine ud! Din glasur opskrift virker super lækker og lidt anderledes, den må jeg prøve en dag :)

Svar
Ditte 25. september 2012 at 11:17

Tusind tak – glasuren blev super lækker og kan sagtens bruges til meget andet end lige donuts :-)

Svar
Camilla 25. september 2012 at 11:29

Den opskrift har jeg gået og ventet på, og er rigtig glad for at se at de er bagte og ikke kogt i olie – det gøre dem jo alt andet lige knap så usunde.

Svar
Ditte 25. september 2012 at 11:37

Det har du nemlig ret i – der er stor forskel på bagte og stegte, men så længe de er friskbagte, synes jeg, at den bagte udgave er super!

Svar
Camilla 25. september 2012 at 11:32

p.s. hvor har du købt din donut form?

Svar
Ditte 25. september 2012 at 11:37

Jeg har købt min her: http://hellebergs.com/nyheder?catalogue_selected=393538_38940, men tror du kan købe den mange andre steder :-)

Svar
cathrine 25. september 2012 at 16:48

De ser lækre ud. Men hvor finder man en donutform?

Svar
Ditte 25. september 2012 at 16:57

Tak – jeg har lavet et link i kommentaren ovenover ;-)

Svar
Camilla 25. september 2012 at 17:54

Hvor ser de skønne ud… og det er til trods for, at jeg slet ikke kan lide donuts!?! Men jeg tænker, om ikke jeg bedre ville kunne lide denne bagte udgave, jeg har det nemlig mistænkt for at være frituren jeg ikke kan lide ;) Så de må vist hellere i inspirationsmappen

Svar
Ditte 25. september 2012 at 18:29

Jeg er sikker på at du kan lide dem – de minder allermest om boller med glasur og der er ingen fedtede fingre bagefter :-)

Svar
Viola N. 25. september 2012 at 18:42

De ser så flotte ud :-) Hvor er du altså bare god til at tage fine billeder! Man bliver så inspireret hver gang man kigger forbi!
Men vil lige høre dig om man kan stege dejen…hvis man nu er sådan en, der altså synes at de snaskede friturestegte nogle er ret gode!

Svar
Ditte 25. september 2012 at 18:49

Tusind tak Viola! Jeg er sikker på, at de også bliver super gode, hvis du smider dem en tur i varm olie. Tilsæt måske en smule mere mel, så du nemmere kan forme dejen med hænderne :-)

Svar
Julia 25. september 2012 at 23:36

Beautiful photos!

Svar
Ditte 26. september 2012 at 05:51

Thanks Julia :-)

Svar
TARTESANDCARO 28. september 2012 at 11:07

this is so fabulous
i’m homer simpson if it’s possible to have just one of this donuts
i’m hungry now

Svar
Ditte 29. september 2012 at 15:33

:-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen