Jeg er i fuld sving med at redigere billeder fra min ferie i Berlin og opdagede at jeg helt havde glemt alt om mine donuts, så de kommer lige her og så satser jeg på at have et indlæg klar om Berlin imorgen.
Det er efterhånden rigtig mange år siden, at jeg sidst har haft fingrene i donutdejen og dengang der bagte man dem ikke, næ nej, der kom de ned i en omgang varm olie. Det smagte nu altså heller ikke dårligt, men jeg tror, at jeg holder mig til de bagte fremover.
Det skal lige siges, at jeg stadig er i begynderfasen med disse bagte donuts, og min første portion, blev spiselige, men en smule tørre. Jeg har givet mig i kast med en anden opskrift, som jeg selvfølgelig også laver et indlæg om.
Bagte citron-donuts med chokoladeglasur, 6 stk.:
120 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
Et nip salt
1 æg
1 spsk olie, neutral
2 spsk agavesirup
1 spsk lemoncurd (brug evt. revet citronskal, hvis du ikke har lemoncurd)
1 spsk mælk
Glasur:
50 g mørk chokolade
15 g honning
15 g smør
Evt. pistacienødder
Bland de tørre ingredienser sammen i en skål. Bland de våde ingredienser i og rør indtil dejen er ensartet og en anelse våd. Kom dejen i en sprøjtepose og sprøjt dejen ud i en smurt donutform. Bag dem ved 180 grader i ca. 8 minutter eller indtil de er gyldne – de må endelig ikke få for meget, så hold øje. Imens de er i ovnen, laves glasuren. Kom chokolade, honning og smør i en gryde og smelt det sammen til en skinnende glasur. Køl donuts’erne en smule af og kom glasur på toppen. Drys med hakkede pistacienødder.
Hvis du ikke har en donutform, kan du prøve at sprøjte dej-ringe ud på en bageplade i stedet. Jeg har ikke selv prøvet det, men tænker at det sagtens kan lade sig gøre. De bliver sikkert ikke lige så ensartede som i en form, men mon ikke de smager lige så godt.
18 kommentarer
Citron donuts hvor er de super flotte.
Tjae… tørre eller ej.. de ser bare himmelsk lækre ud :)
Og egentligt skal der jo ikke noget specielt i dejen, jeg tror, jeg har det hele i min bageskuffe..
– hvor heldigt på en regnvejrsdag ;o)
Glæder mig vildt meget til dit Berliner indslag :))))
Ja, de blev nu ret flotte på trods af en anelse tørhed. Jeg fik endelig smagt birchen musli i Berlin og det var super lækkert, så nu giver jeg mig i kast med din opskrift.
Ej hvor ser de fine ud! Din glasur opskrift virker super lækker og lidt anderledes, den må jeg prøve en dag :)
Tusind tak – glasuren blev super lækker og kan sagtens bruges til meget andet end lige donuts :-)
Den opskrift har jeg gået og ventet på, og er rigtig glad for at se at de er bagte og ikke kogt i olie – det gøre dem jo alt andet lige knap så usunde.
Det har du nemlig ret i – der er stor forskel på bagte og stegte, men så længe de er friskbagte, synes jeg, at den bagte udgave er super!
p.s. hvor har du købt din donut form?
Jeg har købt min her: http://hellebergs.com/nyheder?catalogue_selected=393538_38940, men tror du kan købe den mange andre steder :-)
De ser lækre ud. Men hvor finder man en donutform?
Tak – jeg har lavet et link i kommentaren ovenover ;-)
Hvor ser de skønne ud… og det er til trods for, at jeg slet ikke kan lide donuts!?! Men jeg tænker, om ikke jeg bedre ville kunne lide denne bagte udgave, jeg har det nemlig mistænkt for at være frituren jeg ikke kan lide ;) Så de må vist hellere i inspirationsmappen
Jeg er sikker på at du kan lide dem – de minder allermest om boller med glasur og der er ingen fedtede fingre bagefter :-)
De ser så flotte ud :-) Hvor er du altså bare god til at tage fine billeder! Man bliver så inspireret hver gang man kigger forbi!
Men vil lige høre dig om man kan stege dejen…hvis man nu er sådan en, der altså synes at de snaskede friturestegte nogle er ret gode!
Tusind tak Viola! Jeg er sikker på, at de også bliver super gode, hvis du smider dem en tur i varm olie. Tilsæt måske en smule mere mel, så du nemmere kan forme dejen med hænderne :-)
Beautiful photos!
Thanks Julia :-)
this is so fabulous
i’m homer simpson if it’s possible to have just one of this donuts
i’m hungry now
:-)