The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Kage

Movember-cupcakes med lakrids & whisky

af Ditte Ingemann 12. november 2012

Da jeg for nylig var en tur i Malmø, fandt jeg de fineste lakridser, formet som små overskæg. Det gav mig straks idéen til at lave movember-cupcakes, for nu når jeg ikke selv kan anlægge mig et overskæg, kan jeg i stedet bidrage med mit eget feminine indslag; nemlig cupcakes med lakrids & whisky. Movember er et årlig event, som går ud på, at mænd over hele verden kan være med til at sætte fokus på mænds sundhedstilstand ved at anlægge overskæg i november måned. Jeg er så heldig at være gift med en mand, som har fuldskæg året rundt, hvilket han blev belønnet for med disse små godbidder.

Jeg har fået dette seje taylor-made Movember overskæg lavet af lakrids, så nu kan jeg også lege med!

Lakrids-mo

movember-1

movember cupcakes

Movember-cupcakes med lakrids & whisky, ca. 10 stk.:

2 dl rørsukker
1 tsk ren vanillepulver
120 g blødt smør
2 æg
3 dl hvedemel
1,5 tsk bagepulver
1 dl mælk
1 tsk lakridspulver, fx. Johan Bülow

Frosting:

100 g blødt smør
75 g flødeost, naturel
5-6 dl flormelis
2 tsk lakridspulver, fx. Johan Bülow
2 spsk whisky

Pisk sukker, vanille og smør sammen med en håndmixer til det bliver luftigt. Tilsæt æggene og pisk igen, hvorefter mel, bagepulver og mælk tilsættes og piskes sammen til en ensartet dej. Til sidst røres lakridspulver i og dejen kommes i muffinsforme og fyldes ca. 2/3 op.

Kagerne bages ved 180 grader i ca. 20-25 minutter, hvorefter de køles helt af inden de dekoreres med frosting.

Alle ingredienserne til frosting, kommes i en skål og piskes godt, enten med håndmixer eller i en røremaskine. Frostingen skal være tyk og glat, og hvis den bliver for tynd, så tilsæt ekstra flormelis. Smag frostingen til med både lakrids og whisky – der må gerne være knald på smagen.

Frostingen kommes i en sprøjtepose eller man kan dekorere med en spatel eller kniv. Jeg bruger tyl og sprøjtepose, men det kan gøres det på mange måder.

Movember-cupcakes med lakrids & whisky was last modified: november 3rd, 2014 by Ditte Ingemann
26 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Efterårstærte med æble & karamel
næste
Dobbelt op på salater

Mere af det samme

Chokolade & Kaffe

26. juni 2012

Dittes donutfabrik

8. oktober 2012

banana-banditter

16. maj 2011

Once you pop, you can´t stop

16. august 2011

Nøddeboller med kanel & appelsin

7. marts 2016

Fuldkorn & friske figner

27. maj 2012

En lille snitte..

1. juli 2012

Biscotti med birkes & chokolade

28. april 2011

Rødbedecupcakes med pastinak & valnødder

15. september 2012

Cookies in the sky with…

24. september 2013

26 kommentarer

Walter de Neergaard 12. november 2012 at 09:59

OMG … want some .. drool … drool … drool … :-P
Wonderful .. :-D

Svar
Ditte 12. november 2012 at 10:14

Thanks :-)

Svar
Lotte B 12. november 2012 at 10:21

Wau! Flot…og du bør ha’ Kræftens Bekæmpelse i røret om 10min for at lave dem til en event/whatever hos dem. De er jo spot on – og sjove.

2 ting: 1: hvem spiser alle de kager, som du bager? Når jeg kigger ind hos dig får jeg altid lyst til at bage, men kan jo altså ikke spise det hele selv (selvom vi er 2 voksne og 2 børn). Tager gerne kage med på arbejde, men alligevel…hvem spiser alle dine kager? Og 2: en kage uden mælk, æg, smør i? Har nemlig søn i børnehave, hvor der er en pige, som ikke kan tåle den slags…men vil egentlig gerne prøve at lave en kage, som hun også kan spise? Har prøvet mig frem med olie, men det virker ikke rigtigt…nogle gode forslag? (men der må godt komme sukker i…det er de ikke bange for i den børnehave).

Svar
Ditte 12. november 2012 at 10:48

Tusind tak, Lotte. Du har ret i, at der bliver produceret en hel del i mit lille køkken, her i blandt kager! Min passion er at bage og fotografere, og egentlig ikke så meget at spise de søde sager. Jeg smager på alt, hvad jeg laver, men der er masser af glade aftagere :-) Familie, venner, min mands arbejde o.s.v., så det er intet problem at få spist op. Mht. kager uden mælk, æg og smør, lyder det som en stor udfordring, især uden æg. Jeg kan nemlig rigtig godt lide kager, lavet på olie, men ingen æg gør det svært :-) Tænker, at det må være en blog eller anden hjemmeside, som måske har en masse god inspiration på området…

Svar
Frida 12. november 2012 at 10:32

Har aldrig set en mere macho cupcake, haha! Hvor er de skønne :)
– Frida, http://bakedbyblondie.blogspot.dk/

Svar
Ditte 12. november 2012 at 10:37

Tak, Frida ;-)

Svar
Anne 12. november 2012 at 10:50

Årh, nogle søde lakridser – er hel vild med ideen om lakrids og whiskey sammen! Lavede selv chokolade-lakrids cupcakes i weekenden, det var heller ikke helt dårligt.

– Anne

Svar
Ditte 12. november 2012 at 10:55

Ja, jeg kunne altså ikke stå for lakridserne :-) whisky og lakrids er en lækker kombi og en smule maskulin :-)

Svar
Camilla 12. november 2012 at 11:39

Ej, hvor er det nuttede! Altså på en meget maskulin måde ;o) Gad vide om ikke jeg skal prøve dem på et tidspunkt :o)

Svar
Ditte 12. november 2012 at 11:47

Kan varmt anbefale at prøve dem – det er de bedste kager, i følge min mand :-)

Svar
Anja Vind 12. november 2012 at 12:34

Er det overskægs-lakridserne fra Lagerhaus?

Svar
Ditte 12. november 2012 at 12:47

Lige præcis – godt set!

Svar
Line 12. november 2012 at 14:56

Hvor er de fine, jeg kan hverken lide lakrids eller spiritus i kager så smagen er nok næppe noget for mig… men Movember det er sgu en fed kampagne, tror virkelig det har åbnet nogle øjne!

Svar
Ditte 12. november 2012 at 15:32

Tusind tak, Line. Du kan altid lave kagerne med nogle andre smagsgivere – det er en god basis opskrift på cupcakes, som kan piftes op med alverdens gode sager.

Svar
Nilssons Ambrosia 12. november 2012 at 21:19

Nej hvor ser de gode ud. Sådanne nogle rigtige ‘mange’ cupcakes. Jeg var med til lancerings festen af Movember sidste år og har fulgt godt med i kampagnen siden da. Måske man selv skulle holde en lille Movember kom-sammen og prøve at lave de her cupcakes. De ser simpelthen så fine ud!

– Maria
http://nilssonsambrosia.wordpress.com/

Svar
Ditte 13. november 2012 at 20:40

Mange tak -håber du vil kaste dig over opskriften og afholde et lille movember-event ;-)

Svar
Inga 12. november 2012 at 23:44

For noen gentlemen! Dette er de kuleste cupcakesene jeg har sett, skulle gjerne hatt en mann med moustache å bake disse til ;) Kan jeg få låne disse bildene og linke til denne siden på min blogg?

Svar
Ditte 13. november 2012 at 06:55

Hej Inga, tak for din kommentar. Du må gerne låne billeder og linke til min opskrift ;-)

Svar
M.Vinter 13. november 2012 at 21:04

Uhhh det ser godt ud – kunne være man skulle prøve kræfter med dem når man nu ikke kan gro et skæg :D

Svar
Ditte 14. november 2012 at 07:58

Lige præcis :-)

Svar
Malene Nielsen 13. november 2012 at 23:28

Hørfrø skum kan erstatte æg:-)
Vejledning står bag på pakken.

Venlig hilsen
Malene

Svar
Ditte 14. november 2012 at 07:59

Tak!

Svar
Nanna 14. november 2012 at 07:50

Super seje kager – og spændende opskrift :-)

Svar
Ditte 14. november 2012 at 08:00

Tusind tak, Nanna

Svar
jesper 16. november 2012 at 18:57

Ha ha. De er fine. Godt fundet på:-)

Svar
Ditte 17. november 2012 at 08:15

TAK, Jesper :-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen