Glædelig påske! Endelig blev det påske, hvilket betyder en smule fridage for mit vedkommende. Som selvstændig skal der naturligvis også arbejdes, men heldigvis kan jeg se frem til en lille ferie om 3 uger, hvor jeg smutter afsted til Island, og jeg glæder mig så meget. Jeg har stort set altid drømt om at komme til Island, og endelig skal jeg afsted… så det gør slet ikke noget, at jeg skal arbejde på en Langfredag.
Hvis der bliver tid til lidt bagning i påsken, så kan jeg på det varmeste anbefale disse chokolademuffins. De er glutenfrie, mælkefrie og med et minimalt indhold af sukker – jeg vil anbefale at bruge en god, mørk chokolade, gerne 85%.
20 kommentarer
Dem laver jeg ski da lige i aften! Tak for opskrift :D
God fornøjelse :-)
The chocolate muffins look great, your Blog is always an Inspiration for me! Happy easter, Franziska
Thank you so much – HAPPY EASTER!
Almindelig mandelmel? Dvs mandler jeg selv hakker fint?
Købt eller mandler (uden skal) du selv maler/blender til mandelmel :-)
Lækkert ser det ud! Uf hvor jeg misunder dig. Island er det smukkeste sted på jorden (især i godt vejr) Nyd det og spis en masse lam! Jeg kan ikke anbefale rådden haj uden Sort Død ved siden af! Det er grumt!
Hej Ditte,
Jeg har hverken Sukrin eller kokossukker – tror du, at det vil lade sig gøre at lave dem med almindelig rørsukker eller ville det blive helt henne i vejret? :)
Absolut – ingen problemer. Jeg bruger bare kokossukker og sukrin, fordi jeg ikke spiser hvidt tilsat sukker :-)
Er kokosfibermel det samme som alm. kokosmel? Eller kan det erstattes af det? :-)
Nej, det er ikke det samme :-) Kokosfibermel har, som navnet antyder, et meget højt fiber-indhold. Du kan købe kokosfibermel i helsekostbutikker og bl.a Irma :-)
Yndringssprøgsmål?? Når du kalder dem glutenfri anvender du så også glutenfri chokolade? Har selv cøliaki og mig bekendt er der gluten i almindelig chokolade – bare så alle dem der er diagnosticeret med i bliver forvirret over du kalder dem glutenfri
Der er ikke gluten i god, mørk chokolade – chokolade bør kun indeholde kakaobestanddele og en smule sukker. Du har ret i, at chokolade kan indeholde spor af gluten, hvis det bliver produceret på en fabrik, hvor der også produceres glutenholdige produkter.
Der skulle naturligvis stå undringsspørgsmål ;)
Men det mener jeg jo nok så man bør oplyse i opskriften, da hvis en glutenallergiker provokere tarmen med gluten ikke bare risikere at få ondt i maven, men ligeledes øger risikoen for at udvikle tarmkræft.
Dette er ikke ment som et surt opstød, men som et lille nødråb om bedre oplysninger i opskrifter
Men så burde jeg jo skrive det ved de fleste ingredienser, da fx bagepulver og kakaopulver også kan indeholde gluten. Min opskrift er glutenfri, og hvis du har glutenallergi, går jeg bestemt ud fra, at du selv tjekker dine ingredienser – det kan ikke være mit ansvar :-) Og dette er heller ikke ment som et surt opstød…. Tror dog heller ikke at chokolade, som er produceret på en fabrik med glutenholdige produkter kan øge risikoen for tarmkræft :-)
Din nye bog er FANTASTISK. Har et par stående i mit gaveskab :) Du vælger ofte at kombinere sukrin og kokossukker. Er det af hensyn til smagen? Har du forsøgt kun at anvende Sukrin? Jeg vil helst undgå sukker af hensyn til blodsukkeret. Tak for inspiration.
1000 tak! Jeg bruger en blanding af sukrin og kokossukker, fordi jeg ikke er vild med smagen/eftersmagen af sukrin :-) Du kan sagtens kun bruge sukrin, hvis du kan lide smagen :-)
Hej
Hvor ser de lækre ud :-)
Kan jeg bruge fedtreduceret mandelmel – fx den fra Funktionel Mad – eller skal det være det hjemmelavede hvor jeg selv maler mandlerne?
Kh Mette
Det har jeg desværre ikke prøvet – men umiddelbart tænker jeg du ikke kan bruge den fedtreduceret udgave. Jeg køber alm. mandelmel, så jeg ikke selv skal lave det :-)