The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Kage

Chocolate-chick!

af Ditte Ingemann 10. februar 2011

Min søde veninde Anne var så klog at anbefale mig en chokoladekage fra min favorit kogebog “Kager der smager”. Jeg har haft et godt øje til opskriften længe, men har bare aldrig kastet mig ud i det. Så da hun sagde god for den, måtte den bare afprøves. 

Kagen kan sagtens bruges som en dessertkage, da der er trøffelmasse på toppen, men den kan også snildt bare spises når man lyster chokolade. Jeg har aldrig forstået, hvad folk mener når de siger, at en kage eller en dessert er lidt kvalm – det har jeg virkelig aldrig oplevet. Nogle kunne måske sige det om denne kage, men jeg kunne sagtens spise den direkte fra formen med en gaffel i den ene hånd og en liter mælk i den anden….. Her er opskriften og så kan I selv bedømme!

Chokoladetrøffelkage:

125 g. smør
3 dl. sukker
1 dl. kakao
2 tsk. vanillesukker
2 æg
2 dl. hvedemel

Trøffel:
150 g mørk chokolade
1,5 dl. piskefløde
1 spsk. smør

Smelt smørret i en gryde. Rør sukker, kakao og vanille i. Rør æggene i, et ad gangen, og til sidst melet.
Fordel dejen i en springform eller tærteform – med løs kant.
Bag kagen ved 175 grader nederst i ovnen i ca. 20 minutter. Kagen skal være blød i midten.
Hak chokoladen. Bring fløden og smør i kog under omrøring. Tag gryden fra varmen. Rør chokoladen i og lad den smelte. Hæld massen i en skål og sæt den i køleskabet i ca. 1 time.
Når kagen er kold smøres trøffelmassen udover og kagen skal stå koldt mindst 1 time før servering.

Kagen kan pyntes med pinjekerner, nødder, hvid chokolade eller bær.

Chokoladetrøffel til afkøling

Kagen er klar til ovnen!

Ta daaa, kagen er færdig og klar til at blive spist!

Chocolate-chick! was last modified: juli 15th, 2013 by Ditte Ingemann
chokoladekager der smager
2 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Brød i fad
næste
Dukkah

Mere af det samme

{ blåbærmåne }

9. september 2013

Blåbærmuffins

12. august 2014

galettes med karamel & blommer

13. februar 2013

Cookies med chokolade & havsalt

17. maj 2017

Søde nytårsdesserter

28. december 2015

Julebiscotti

15. december 2011

Smagen af sommer

22. juni 2013

Bønne-brownies

3. maj 2015

En lille kage med havtorn

11. oktober 2012

Banankage med kanel & mørk chokolade

24. januar 2017

2 kommentarer

Nina 11. april 2014 at 15:11

Hej. Hvor stor er den springform du har bagt kagen i? :)

Svar
Ditte 11. april 2014 at 15:24

20-22 cm

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen