The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

DessertKage

Søde sommerdesserter

af Ditte Ingemann 3. august 2015

sommerdesserter

Jeg er netop vendt retur fra en weekend i skønne Stockholm med min mand og min svigermor – vi drønede byen rundt, men på trods af de mange skridt nåede jeg ikke helt at opleve alt på min liste eller for den sags skyld spise alle de steder jeg gerne ville. Jeg opdaterer selvfølgelig snart mit indlæg om Stockholm, for jeg har nogle nye gode steder at tilføje. I sidste måneds udgave af Fit Living lavede en lille sag om sommerdesserter med friske, søde bær. I anledningen af, at sommeren nu rent faktisk er kommet vil jeg dele opskrifterne med jer, og så håber jeg I kan nå at teste dem inden sol og varme forsvinder igen. 

{ Nødde/dadel-kurve med vaniljecreme og bær }
4 personer – 190 kcal pr. person, fedt: 29%, protein: 9%, kulhydrat 62%

Dejlig frisk dessert uden tilsat sukker, men i stedet er der brugt dadler til at søde med.

Tip: Du kan også bruge dadel/nødde-massen til konfekt og trille dem til kugler – tilsæt evt. lidt revet citronskal til massen.

Kurve:
125 g bløde dadler, uden sten
25 g nødder, fx. mandler eller hasselnødder
15 g mørk kakaopulver

Creme:
6-7 spsk græsk yoghurt eller drænet yoghurt
1 tsk ren vaniljepulver eller kornene fra 1 vaniljestang
skal fra 1 økologisk citron

Topping:
150 g friske bær, fx. blåbær, brombær, hindbær

Kom dadler, nødder og kakao i en foodprocessor og blend indtil massen er blendet helt fint. Del massen i 4 dele og kom hver del i en muffinform af papir og pres det ud i formene, så det bliver til en lille kurv. Stil dem i fryseren i ca. 1 time.

Rør yoghurt sammen med vaniljepulver og citronskal og smag til.

Inden servering fordeles cremen i dadel-kurvene og pyntes med friske bær og serveres med det samme. Det smager bedst hvis kurvene serveres kolde.

sommerdessert

{ Mini pavlova med is & bær }
4 personer – 210 kcal pr. person, fedt: 11%, protein: 8%, kulhydrat: 81%

Dette er den ultimative sommerdessert – du kan sagtens bruge andre bær eller frugt til topping, og isen kan udskiftes med en yoghurtcreme, sorbet eller fx. flødeskum.

Marengs:
2 æggehvider
125 g sukker
1 tsk hvid eddike

Topping:
8 kugler yoghurtis
125 g friske hindbær
2 spsk usaltede pistacienødder

Tænd ovnen på 150 grader. Pisk æggehviderne stive og tilsæt sukkeret lidt ad gangen – pisk indtil det bliver til en skinnende og helt stiv marengs. Vend tilsidst eddike i. Fordel fire store skefulde marengs på en bageplade med bagepapir. Lav en lille forbydning i hver marengs og bag dem i ca. 30 minutter. Sluk ovnen efter 30 minutter og lad dem stå endnu 30 minutter i den slukkede ovn.

Inden servering pyntes marengs’ene med kugler af is, friske hindbær og finthakkede pistacienødder.

{ Vanilje panna cotta }
4 personer – 255 kcal pr. person, fedt 71%, protein 6%, kulhydrat 23%

Panna cotta er en rigtig lækker dessert, og den er meget nem at lave. Desserten hører dog til i den tunge ende når det kommer til kalorier – det er en god idé at servere den med et frisk, syrligt indslag, fx friske bær eller rabarberkompot. Laver du desserten med fx. sukrin får du en sukkerfri dessert, og ønsker du en mere kalorielet dessert, så brug en blanding af fløde 9% og mælk.

Tip: Du kan pifte din panna cotta op med fx. revet citron- eller appelsinskal.

Panna cotta:
5 dl fløde 18%
1 tsk ren vaniljepulver
3 spsk sukrin melis eller fx. honning
4 blade husblas

Topping:
150 g friske jordbær
citronmelisse

Bland fløde, vanilje og sukrin/honning i en gryde, og lad det koge op. Udblød husblassen i koldt vand i ca. 5 minutter. Når fløden koger, vrides husblassen fri for vand og piskes i den varme fløde. Fordel cremen i portionsforme, og stil formene på køl i ca. 3-4 timer eller til næste dag.
Pynt desserten med masser af friske bær og evt. finthakket citronmelisse inden servering.

*****************
HUSK: Du kan købe min kagebog “Sunde Søde Sager” lige her. Bogen er delt op i 7 kapitler og indeholder mere end 75 opskrifter på sundt sødt. Alle bogens opskrifter er uden hvidt, raffineret sukker og hvedemel, og hvis du enten spiser efter LCHF- eller Paleo-principperne, så er en del af opskrifterne forsynet med et ikon, så du trygt kan give dig i kast med dem. Hvis du blot er ude efter at reducere dit sukkerindtag og fx fokusere på at få en smule mere fuldkorn, så er der også noget for dig. Der er både opskrifter til de voksne, et kapitel til de sunde, søde børn og masser af glutenfrie lækkerier.

Søde sommerdesserter was last modified: august 3rd, 2015 by Ditte Ingemann
8 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
5 års fødselsdag + konkurrence
næste
Grillet dorade med knuste kartofler

Mere af det samme

Morgendessert

16. april 2015

4 års fødselsdag

28. juli 2014

Eton Mess!

30. november 2010

Søndagssnegl!

24. november 2012

Moussekage med hyldeblomst

28. juni 2016

Julemuffins med pebermynte

16. december 2012

Syrlige citrusmuffins med blå prikker

26. januar 2013

Ølkage!

13. juni 2012

Roadtrippin’ // Salat & Kage

1. november 2017

Lidt mere karamel

16. februar 2012

8 kommentarer

Inger 4. august 2015 at 19:31

Som altid lækre, inspirerende og uimodståelige opskrifter – og super flotte billeder! Jeg må igang :-))

Svar
Ditte Ingemann 5. august 2015 at 18:08

Tusind tak, Inger :-)

Svar
Tine Bo Petersen 5. august 2015 at 17:19

Det ser virkelig lækkert og indbydende ud! Som altid :-) Er lige nysgerrig på at vide, hvad du tænker i forhold at udskifte sukker med sukrin i dine marengs?

Svar
Ditte Ingemann 5. august 2015 at 18:08

Tusind tak, Tine – jeg har faktisk ikke god erfaring med at bage marengs med andet end sukker – det er svært at få samme konsistens, men hvis du prøver, så lad mig vide, hvordan det bliver :-)

Svar
Regitze 5. august 2015 at 23:31

så lækre opskrifter – i hvert fald ifølge billederne :-) Og DEJLIG med ernæringsindhold – rart bare med et “overblik”!

Svar
Ditte Ingemann 6. august 2015 at 09:05

TAK, Regitze :-)

Svar
samantha 6. august 2015 at 19:16

Ser fantastisk ud Ditte :) Elsker at følge med på din blog :)

De bedste hilsner og smil
Samantha Fotheringham
http://www.samanthafotheringham.dk

Svar
Ditte Ingemann 6. august 2015 at 20:29

Tusind tak :-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen