Jeg er netop vendt retur fra en weekend i skønne Stockholm med min mand og min svigermor – vi drønede byen rundt, men på trods af de mange skridt nåede jeg ikke helt at opleve alt på min liste eller for den sags skyld spise alle de steder jeg gerne ville. Jeg opdaterer selvfølgelig snart mit indlæg om Stockholm, for jeg har nogle nye gode steder at tilføje. I sidste måneds udgave af Fit Living lavede en lille sag om sommerdesserter med friske, søde bær. I anledningen af, at sommeren nu rent faktisk er kommet vil jeg dele opskrifterne med jer, og så håber jeg I kan nå at teste dem inden sol og varme forsvinder igen.
{ Nødde/dadel-kurve med vaniljecreme og bær }
4 personer – 190 kcal pr. person, fedt: 29%, protein: 9%, kulhydrat 62%
Dejlig frisk dessert uden tilsat sukker, men i stedet er der brugt dadler til at søde med.
Tip: Du kan også bruge dadel/nødde-massen til konfekt og trille dem til kugler – tilsæt evt. lidt revet citronskal til massen.
Kurve:
125 g bløde dadler, uden sten
25 g nødder, fx. mandler eller hasselnødder
15 g mørk kakaopulver
Creme:
6-7 spsk græsk yoghurt eller drænet yoghurt
1 tsk ren vaniljepulver eller kornene fra 1 vaniljestang
skal fra 1 økologisk citron
Topping:
150 g friske bær, fx. blåbær, brombær, hindbær
Kom dadler, nødder og kakao i en foodprocessor og blend indtil massen er blendet helt fint. Del massen i 4 dele og kom hver del i en muffinform af papir og pres det ud i formene, så det bliver til en lille kurv. Stil dem i fryseren i ca. 1 time.
Rør yoghurt sammen med vaniljepulver og citronskal og smag til.
Inden servering fordeles cremen i dadel-kurvene og pyntes med friske bær og serveres med det samme. Det smager bedst hvis kurvene serveres kolde.
{ Mini pavlova med is & bær }
4 personer – 210 kcal pr. person, fedt: 11%, protein: 8%, kulhydrat: 81%
Dette er den ultimative sommerdessert – du kan sagtens bruge andre bær eller frugt til topping, og isen kan udskiftes med en yoghurtcreme, sorbet eller fx. flødeskum.
Marengs:
2 æggehvider
125 g sukker
1 tsk hvid eddike
Topping:
8 kugler yoghurtis
125 g friske hindbær
2 spsk usaltede pistacienødder
Tænd ovnen på 150 grader. Pisk æggehviderne stive og tilsæt sukkeret lidt ad gangen – pisk indtil det bliver til en skinnende og helt stiv marengs. Vend tilsidst eddike i. Fordel fire store skefulde marengs på en bageplade med bagepapir. Lav en lille forbydning i hver marengs og bag dem i ca. 30 minutter. Sluk ovnen efter 30 minutter og lad dem stå endnu 30 minutter i den slukkede ovn.
Inden servering pyntes marengs’ene med kugler af is, friske hindbær og finthakkede pistacienødder.
{ Vanilje panna cotta }
4 personer – 255 kcal pr. person, fedt 71%, protein 6%, kulhydrat 23%
Panna cotta er en rigtig lækker dessert, og den er meget nem at lave. Desserten hører dog til i den tunge ende når det kommer til kalorier – det er en god idé at servere den med et frisk, syrligt indslag, fx friske bær eller rabarberkompot. Laver du desserten med fx. sukrin får du en sukkerfri dessert, og ønsker du en mere kalorielet dessert, så brug en blanding af fløde 9% og mælk.
Tip: Du kan pifte din panna cotta op med fx. revet citron- eller appelsinskal.
Panna cotta:
5 dl fløde 18%
1 tsk ren vaniljepulver
3 spsk sukrin melis eller fx. honning
4 blade husblas
Topping:
150 g friske jordbær
citronmelisse
Bland fløde, vanilje og sukrin/honning i en gryde, og lad det koge op. Udblød husblassen i koldt vand i ca. 5 minutter. Når fløden koger, vrides husblassen fri for vand og piskes i den varme fløde. Fordel cremen i portionsforme, og stil formene på køl i ca. 3-4 timer eller til næste dag.
Pynt desserten med masser af friske bær og evt. finthakket citronmelisse inden servering.
*****************
HUSK: Du kan købe min kagebog “Sunde Søde Sager” lige her. Bogen er delt op i 7 kapitler og indeholder mere end 75 opskrifter på sundt sødt. Alle bogens opskrifter er uden hvidt, raffineret sukker og hvedemel, og hvis du enten spiser efter LCHF- eller Paleo-principperne, så er en del af opskrifterne forsynet med et ikon, så du trygt kan give dig i kast med dem. Hvis du blot er ude efter at reducere dit sukkerindtag og fx fokusere på at få en smule mere fuldkorn, så er der også noget for dig. Der er både opskrifter til de voksne, et kapitel til de sunde, søde børn og masser af glutenfrie lækkerier.
8 kommentarer
Som altid lækre, inspirerende og uimodståelige opskrifter – og super flotte billeder! Jeg må igang :-))
Tusind tak, Inger :-)
Det ser virkelig lækkert og indbydende ud! Som altid :-) Er lige nysgerrig på at vide, hvad du tænker i forhold at udskifte sukker med sukrin i dine marengs?
Tusind tak, Tine – jeg har faktisk ikke god erfaring med at bage marengs med andet end sukker – det er svært at få samme konsistens, men hvis du prøver, så lad mig vide, hvordan det bliver :-)
så lækre opskrifter – i hvert fald ifølge billederne :-) Og DEJLIG med ernæringsindhold – rart bare med et “overblik”!
TAK, Regitze :-)
Ser fantastisk ud Ditte :) Elsker at følge med på din blog :)
De bedste hilsner og smil
Samantha Fotheringham
http://www.samanthafotheringham.dk
Tusind tak :-)