The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

AftensmadKageVegetar

Roadtrippin’ // Salat & Kage

af Ditte Ingemann 1. november 2017

Det er ingen hemmelighed at jeg er født og opvokset i jylland, men har de sidste mange år boet i København. Jeg elsker dog stadig at kommer på besøg i det jyske og udforske nye steder med min familie. Som jeg tidligere har skrevet om her på bloggen, så var jeg på Tour de Thy i sommerferien, hvor jeg drønede rundt i en spritny Opel Crossland X, som jeg var så heldig at få lov til at prøve af. Hvis du vil læse mere om både bil og tur, så har jeg lavet en guide, som du kan læse lige her. Rundt på turen købte jeg forskellige råvarer – det er jo ikke noget hyggeligere end de små butikker ved vejen. Jeg fyldte bagagerummet med alverdens gode sager og sluttede turen af hos min mor, hvor jeg lavede middag til familien, bl.a bestående af en dejlig quinoasalat med ristede gulerødder og æblekage med blåbær og kardemomme.

{ QUINOASALAT MED RISTET GULERØDDER }
tilbehør til 4 personer

2 dl quinoa
300 g små gulerødder
2 spsk olivenolie
2 tsk fennikelfrø
salt og peber
50 g hasselnøddekerner
2 spsk hel boghvede
brøndkarse

Dressing:
2 spsk lys tahin
saft og skal fra 1/2 citron
1 fed hvidløg, revet
ca. 4-5 spsk vand
sal

Skyl quinoaen og kog den efter anvisningen på pakken. Rengør gulerødderne og vend dem med fennikelfrø, salt, peber og olivenolie. Steg dem på panden eller grill dem i ca. 10 minutter – de må stadig gerne have bid. Sørg for at vende dem undervejs.

Rist hasselnødderne på en tør pande eller i ovnen ved 200 grader, til de bliver gyldne og den brune hinde løsner sig. Lad nødderne køle en smule af, før du nulrer hinderne af og hakker nødderne groft. Rist herefter boghveden på en varm, tør pande i et par minutter, til de bliver gyldne.

Rør ingredienserne til dressingen godt sammen og smag den til. Hvis dressingen er for tyk, så tilsæt mere vand.

Rengør brøndkarsen og bland den med den afkølede quinoa. Fordel salaten på et fad, læg gulerødderne ovenpå og drys med nødder og boghvede. Fordel dressingen over salaten, smag til med salt og peber og server med det samme.

{ ÆBLEKAGE MED BLÆBÅR & KARDEMOMME }
4-6 personer

100 g olivenolie
3 æg
skal fra 1 øko citron
100 g sukker eller kokossukker
120 g mandelmel
50 g boghvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk kardemomme
1 tsk kanel
2 æbler
, skåret i tynde skiver
100 g blåbær

Pynt:
ca. 3 spsk grofthakkede hasselnødder

Rør olivenolie, æg og citronskal godt sammen i en skål. Rør sukrin gold, kokossukker, mandelmel, boghvedemel, bagepulver, kardemomme og kanel sammen i en anden skål og rør de våde ingredienser sammen med de tørre, indtil dejen er ensartet – vend blåbærrene i. Hæld dejen i en smurt, aflang tærteform, gerne med løs bund, og placér æbleskiverne ovenpå dejen. Drys med hasselnødder.

Bag tærten i ovnen ved 180 grader i ca. 25-30 minutter. Servér tærten lun med cremefraiche, skyr eller flødeskum.

Roadtrippin’ // Salat & Kage was last modified: november 1st, 2017 by Ditte Ingemann
0 kommentarer
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Mexi-burger med sorte bønner og chili mayo
næste
Græskar-crumble-tærte

Mere af det samme

Grillede naan-pizzaer med figner & parmaskinke

21. maj 2017

Cheesecake brownies

10. maj 2013

Kærlighed til kiksekage

5. marts 2013

Blomkål & Asparges

4. august 2013

Dejlige dadel-scones

28. august 2012

Guide til nem bryllupskage

6. august 2017

Kold sommer-gazpacho

29. juli 2016

Spicy gulerodssuppe med sprøde kikærter

13. september 2017

Syrlige citrusmuffins med blå prikker

26. januar 2013

Homemade peanut cookies

27. februar 2012

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012
  • TACO-FEST

    25. februar 2014

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

  • This is my dream breakfast setup  unfortunately my kitchen
  • Best organic citrus fruits from aarstiderne
  • Back in 2017 I worked on a very big book
  • Marrakech memories Hope to visit again this year!
  • 2018 turned out to be the worst year of my
  • Lunch isnt my favorite meal and even though I work
  • I drink quite a few cups of coffee every day
  • One of my go to meals and its also perfect
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen