The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

DessertKage

Græskar-crumble-tærte

af Ditte Ingemann 3. november 2017

Her kommer en opskrift, som I bare må prøve (hvis I kan lide græskar) – denne græskartærte er indbegrebet af alt hvad jeg holder af; blødt og sprødt, salt og sødt med et twist af kanel. Lige nu boomer det med græskar alle vegne – det er blevet rigtig populært at dekorere med de store, flotte græskarhoveder. Der findes rigtig mange forskellige græskarsorter, som kommer i forskellige former og farver, men dem som typisk findes i supermarkederne er hokkido og butternut. Denne amerikanske efterårs-dessert er rigtig nem at lave og størstedelen af fyldet består af græskar, så når du har lavet et fint græskarhoved kan du passende bruge kødet til denne skønne græskartærte.

{ Græskartærte med crumble }
6-8 personer

Bund:
40 g kokosmel
75 g mandelmel
115 g fuldkornsrismel
1 æg
40 g kokosolie
2 spsk ahornsirup
1 nip salt

Fyld:
500 g græskar, fx hokkaido
1,25 dl kokosmælk
2 æg
korn fra 1 vaniljestang
1 tsk stødt ingefær
1 tsk stødt kanel
1 tsk stødt kardemomme
skal fra ½ citron
5-6 spsk ahornsirup

Crumble:
75 g pekannødder eller valnødder
4 spsk kokossukker eller brun farin
2 spsk kokosolie
1 tsk kanel

Tænd ovnen på 200 grader.

Bland kokosmel, mandelmel og rismel i en skål. Rør æg, kokosolie, ahornsirup og salt i. Ælt dejen med hænderne, til den har konsistens som en tærtedej. Dejen kan være en smule svær at rulle ud, så det nemmeste er at presse dejen ned i tærteformene med hænderne. Brug en tærteform med løs bund, 22cm. Bag bunden i ca. 12 minutter.

Skær skrællen af græskarret og skær kødet ud i små tern – vej 500 g af. Kom det i en gryde med en smule vand og kog det mørt i ca. 20-25 minutter. Dræn og kom græskarternen i en foodprocessor med de øvrige ingredienser og blend indtil cremen er helt glat – smag cremen til og tilsæt mere sirup, hvis du ønsker en sødere kage. Fordel cremen i den forbagte tærtebund, og bag tærten ved 200 grader i ca. 20 minutter. Hak pekan- eller valnødder helt fint og rør det sammen med brun farin, kokosolie og kanel. Fordel blandingen ovenpå tærten og bag den yderligere 10-12 minutter ved 150 grader. Lad tærten køle helt af inden den serveres med flødeskum.

Græskar-crumble-tærte was last modified: november 3rd, 2017 by Ditte Ingemann
1 kommentar
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Roadtrippin’ // Salat & Kage
næste
Workshop i Marrakech / 21-28 april, 2018

Mere af det samme

Banankage med kanel & mørk chokolade

24. januar 2017

Pæretærtetid

30. oktober 2011

Længe leve lakridsis!

28. juni 2012

ice ice baby!

26. april 2012

Hindbærsnitter med hjemmelavet hindbærmarmelade

7. april 2017

Rabarbercrumble

14. maj 2017

Bønnebrownies med hasselnøddesmør

25. marts 2017

★ Spiselige julegaver ★

18. december 2013

Risalamande med 3 slags saucer

16. december 2016

Sankt Hans kage

22. juni 2015

1 kommentar

Line 19. oktober 2019 at 22:03

Skal man koge græskaret, eller kan man også vælge at bage det istedet?
(Synes det er svært at skrælle )

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen