Her kommer en opskrift, som I bare må prøve (hvis I kan lide græskar) – denne græskartærte er indbegrebet af alt hvad jeg holder af; blødt og sprødt, salt og sødt med et twist af kanel. Lige nu boomer det med græskar alle vegne – det er blevet rigtig populært at dekorere med de store, flotte græskarhoveder. Der findes rigtig mange forskellige græskarsorter, som kommer i forskellige former og farver, men dem som typisk findes i supermarkederne er hokkido og butternut. Denne amerikanske efterårs-dessert er rigtig nem at lave og størstedelen af fyldet består af græskar, så når du har lavet et fint græskarhoved kan du passende bruge kødet til denne skønne græskartærte.
{ Græskartærte med crumble }
6-8 personer
Bund:
40 g kokosmel
75 g mandelmel
115 g fuldkornsrismel
1 æg
40 g kokosolie
2 spsk ahornsirup
1 nip salt
Fyld:
500 g græskar, fx hokkaido
1,25 dl kokosmælk
2 æg
korn fra 1 vaniljestang
1 tsk stødt ingefær
1 tsk stødt kanel
1 tsk stødt kardemomme
skal fra ½ citron
5-6 spsk ahornsirup
Crumble:
75 g pekannødder eller valnødder
4 spsk kokossukker eller brun farin
2 spsk kokosolie
1 tsk kanel
Tænd ovnen på 200 grader.
Bland kokosmel, mandelmel og rismel i en skål. Rør æg, kokosolie, ahornsirup og salt i. Ælt dejen med hænderne, til den har konsistens som en tærtedej. Dejen kan være en smule svær at rulle ud, så det nemmeste er at presse dejen ned i tærteformene med hænderne. Brug en tærteform med løs bund, 22cm. Bag bunden i ca. 12 minutter.
Skær skrællen af græskarret og skær kødet ud i små tern – vej 500 g af. Kom det i en gryde med en smule vand og kog det mørt i ca. 20-25 minutter. Dræn og kom græskarternen i en foodprocessor med de øvrige ingredienser og blend indtil cremen er helt glat – smag cremen til og tilsæt mere sirup, hvis du ønsker en sødere kage. Fordel cremen i den forbagte tærtebund, og bag tærten ved 200 grader i ca. 20 minutter. Hak pekan- eller valnødder helt fint og rør det sammen med brun farin, kokosolie og kanel. Fordel blandingen ovenpå tærten og bag den yderligere 10-12 minutter ved 150 grader. Lad tærten køle helt af inden den serveres med flødeskum.
1 kommentar
Skal man koge græskaret, eller kan man også vælge at bage det istedet?
(Synes det er svært at skrælle )