The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

DessertKage

Græskar-crumble-tærte

af Ditte Ingemann 3. november 2017

Her kommer en opskrift, som I bare må prøve (hvis I kan lide græskar) – denne græskartærte er indbegrebet af alt hvad jeg holder af; blødt og sprødt, salt og sødt med et twist af kanel. Lige nu boomer det med græskar alle vegne – det er blevet rigtig populært at dekorere med de store, flotte græskarhoveder. Der findes rigtig mange forskellige græskarsorter, som kommer i forskellige former og farver, men dem som typisk findes i supermarkederne er hokkido og butternut. Denne amerikanske efterårs-dessert er rigtig nem at lave og størstedelen af fyldet består af græskar, så når du har lavet et fint græskarhoved kan du passende bruge kødet til denne skønne græskartærte.

{ Græskartærte med crumble }
6-8 personer

Bund:
40 g kokosmel
75 g mandelmel
115 g fuldkornsrismel
1 æg
40 g kokosolie
2 spsk ahornsirup
1 nip salt

Fyld:
500 g græskar, fx hokkaido
1,25 dl kokosmælk
2 æg
korn fra 1 vaniljestang
1 tsk stødt ingefær
1 tsk stødt kanel
1 tsk stødt kardemomme
skal fra ½ citron
5-6 spsk ahornsirup

Crumble:
75 g pekannødder eller valnødder
4 spsk kokossukker eller brun farin
2 spsk kokosolie
1 tsk kanel

Tænd ovnen på 200 grader.

Bland kokosmel, mandelmel og rismel i en skål. Rør æg, kokosolie, ahornsirup og salt i. Ælt dejen med hænderne, til den har konsistens som en tærtedej. Dejen kan være en smule svær at rulle ud, så det nemmeste er at presse dejen ned i tærteformene med hænderne. Brug en tærteform med løs bund, 22cm. Bag bunden i ca. 12 minutter.

Skær skrællen af græskarret og skær kødet ud i små tern – vej 500 g af. Kom det i en gryde med en smule vand og kog det mørt i ca. 20-25 minutter. Dræn og kom græskarternen i en foodprocessor med de øvrige ingredienser og blend indtil cremen er helt glat – smag cremen til og tilsæt mere sirup, hvis du ønsker en sødere kage. Fordel cremen i den forbagte tærtebund, og bag tærten ved 200 grader i ca. 20 minutter. Hak pekan- eller valnødder helt fint og rør det sammen med brun farin, kokosolie og kanel. Fordel blandingen ovenpå tærten og bag den yderligere 10-12 minutter ved 150 grader. Lad tærten køle helt af inden den serveres med flødeskum.

Græskar-crumble-tærte was last modified: november 3rd, 2017 by Ditte Ingemann
0 kommentarer
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Roadtrippin’ // Salat & Kage
næste
Workshop i Marrakech / 21-28 april, 2018

Mere af det samme

Søndagspandekager

4. december 2011

De bedste cookies ★

15. oktober 2013

Fabelagtige fastelavnsboller

7. februar 2012

Tiramisu med et twist

12. januar 2013

10 lækre efterårskager

20. oktober 2017

Banan “softice” med lakrids

26. juli 2014

Sneak peek – sunde søde sager

9. januar 2014

Rabarbercrumble

14. maj 2017

Skyr-is med rødbedekys

13. oktober 2013

to bake or not to bake…

25. august 2011

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012
  • TACO-FEST

    25. februar 2014

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

  • This is my dream breakfast setup  unfortunately my kitchen
  • Best organic citrus fruits from aarstiderne
  • Back in 2017 I worked on a very big book
  • Marrakech memories Hope to visit again this year!
  • 2018 turned out to be the worst year of my
  • Lunch isnt my favorite meal and even though I work
  • I drink quite a few cups of coffee every day
  • One of my go to meals and its also perfect
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen