The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Kage

Omvendt blommekage

af Ditte Ingemann 17. august 2012

Efter flere opfordringer på min facebook-side, kommer her opskriften på blommekage, som jeg bagte sidste weekend. Man kan sagtens lave tærten med andre typer af frugt, f.eks. æble, nektarin, fersken, kirsebær, abrikos eller måske en blanding. Jeg valgte modne, søde blommer og det blev rigtig lækkert. Kagen er bedst samme dag eller dagen efter – jeg serverede den både med skyr og vanilleis til og jeg må indrømme at vanilleisen vinder – det er klart at foretrække!

Blommekage:

Topping:
4 modne blommer
150 g brun farin
80 g smør
1 spsk honning

Dej:
100 g hvedemel
80 g fuldkornsmel
80 g smør
100 g sukker
2 æg
2 spsk mandler
1,5 dl mælk
1 tsk ren vanillepulver
2 tsk bagepulver
Salt

Smelt brun farin, smør og honning i en gryde og rør det sammen til en ensartet masse. Hæld det i en springform beklædt med bagepapir. Skær blommerne i tynde både og kom dem ovenpå sukker/smør-blandingen.

Pisk smør, sukker og vanille sammen og tilsæt æg og mælk. Hak mandlerne groft og kom dem i dejen sammen med mel, salt og bagepulver. Når det hele er rørt sammen, hældes dejen over blommerne og bages ved 175 grader i ca. 50-60 minutter. Lad kagen køle af inden den tages ud af formen og vendes rundt.

Omvendt blommekage was last modified: september 5th, 2012 by Ditte Ingemann
20 kommentarer
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Sommerpizza med pesto
næste
Min første creme brulee

Mere af det samme

Gulerodskage deluxe

29. juni 2014

Guide til nem bryllupskage

6. august 2017

Julegaver der kan spises!

20. december 2014

Cookie-sandwich med stempel!

9. december 2012

Crumblebarer med brombær

31. marts 2016

Macarons vs. Ditterons

11. marts 2014

Cookies in the sky with…

24. september 2013

Økologiske luksuscookies med chokolade & kanel

2. december 2018

Movember-cupcakes med lakrids & whisky

12. november 2012

Moussekage med hyldeblomst

28. juni 2016

20 kommentarer

Monsterscircus 17. august 2012 at 12:14

Ej, hvor ser den lækker ud! Det passer jo fantastisk! Jeg har fået en masse dejlig blommer af min veninde, super skønt med den dejlige opskrift! Ha en rigtig dejlig dag

Svar
Ditte 17. august 2012 at 15:31

Så kunne det jo ikke passe bedre :-) God weekend herfra!

Svar
Michelle 17. august 2012 at 16:28

Er det allerede blommesæson nu? Jeg troede det først var lidt senere som i september?

Svar
Ditte 17. august 2012 at 16:40

Slut juli til starten af oktober :-)

Svar
Michelle 17. august 2012 at 16:30

og kagen ser lækker ud i øvrigt :)

Svar
Ditte 17. august 2012 at 16:41

Mange tak :-)

Svar
Inger 17. august 2012 at 17:13

Det ser simpelthen så lækkert og indbydende ud – og super flotte billeder, som altid :O) I morgen vil jeg bage denne blommekage, da jeg får besøg af min kusine. Og jeg har en rigtig god vanilleis i fryseren, heldigt! Tak for opskriften Ditte og rigtig god weekend.

Svar
Ditte 17. august 2012 at 19:01

Mange tak – god weekend og god fornøjelse med kagen :-)

Svar
Joan 5. september 2012 at 12:55

Hej Ditte. Hvor mange personer er kagen beregnet til?

Svar
Ditte 5. september 2012 at 17:18

Hej Joan, den passer enten til 8 kagesultne eller 10 knap så kagesultne :-)

Svar
Jenny 5. september 2012 at 20:01

Hej Didde :)

Jeg skal til at bage din blommetærte imorgen, men jeg tænkte på hvilken creme du ville foreslå til den?

Mvh. Jenny

Svar
Ditte 5. september 2012 at 20:13

Ved ikke om det går under betegnelsen creme, men jeg spiste skyr og is til.

Svar
Sarah Krogh 7. september 2012 at 17:43

Tak for endnu en fantastisk opskrift, bagte kagen igår – og den var simpelthen SÅ god! MUMS :)
Smukke billeder og lækre opskrifter, hvad mere kan man ønske sig :)

Svar
Ditte 8. september 2012 at 15:03

Ihhh, hvor skønt at du kunne lide kagen :-)Og tak for de søde ord!

Svar
Ninna Sejrup 11. september 2012 at 11:57

hejsa
den ser super lækker ud, vil jeg bestemt prøve at lave ;-)
hvor længe kan den holde sig når den er bagt?? kan den evt fryses ned??

Svar
Ditte 11. september 2012 at 12:21

Jeg har ikke prøvet at fryse den og jeg synes nogle gange, at man mister en del af kvaliteten ved at fryse kager ned. Jeg synes helt klart, at blommekagen var bedst samme dag, som den blev bagt og gerne lun.. Den bliver en smule tør de efterfølgende dage :-)

Svar
Malin 12. september 2012 at 16:47

Den ser superlækker ud! Har lavet denne type op-ned kage med æbler og rabarber, men aldrig prøvet med blommer! Det skal jeg ihvertfald nu :)

Svar
Ditte 12. september 2012 at 17:04

Det lyder sørme også lækkert med rabarber :-)

Svar
Mette 1. marts 2013 at 15:26

Kan man erstatte fuldkornsmelet med almindeligt hvedemel? Hvis man nu står og skal lave kagen til en flok fuldkorns-forskrækkede væsener? :)

Svar
Ditte 1. marts 2013 at 16:47

Sagtens :-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen