The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

DessertKage

Chokoladetærter med karamel

af Ditte Ingemann 17. februar 2013

På mange opfordringer, kommer her opskriften på mine små chokoladetærter med karamel, som jeg lavede for et par uger siden. Jeg vil egentlig ikke sige så meget mere, men blot dele opskriften og smutte tilbage til min serie-søndag og hotdogs, som venter på mig i sofaen!

Små chokoladetærter, 4 stk.:

DEJ:
1 æggeblomme
50 g flormelis
100 g blødt smør
150 g hvedemel

FYLD:
2 dl piskefløde
200 g mørk chokolade
20 g smør
1 tsk pulverkaffe

4 spsk karamel/dulce de leche – opskrift kan ses her

Blødt smør smuldres i melet, æg og flormelis tilsættes. Dejen æltes hurtigt sammen og når den er blød og smidig, rulles den ud og kommes forsigtigt i små tærteforme eller en stor rund form, hvorefter de bages i ca. 20 minutter ved 200 grader.

Varm fløden op til kogepunktet og hæld den over i en skål med grofthakket chokolade, smør og pulverkaffe. Rør forsigtigt rundt i blandingen indtil chokoladen er smeltet og cremen er glat og ensartet.

Når bundene er bagt og kølet en smule af, smøres bunden med et tykt lag karamel, hvorefter chokoladecremen fordeles henover. Lad tærterne sætte sig på køl i ca. 3-4 timer eller til dagen efter. Inden servering drysses tærterne med kakao og nydes gerne med en kop god, stærk kaffe.

Chokoladetærter med karamel was last modified: februar 17th, 2013 by Ditte Ingemann
37 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Vafler til weekenden…
næste
Anders Ands nordiske pølseret

Mere af det samme

Movember-cupcakes med lakrids & whisky

12. november 2012

Bountykage

26. oktober 2014

Så blev det endelig fastelavn

5. februar 2013

Min mærkelige marengs

18. juni 2012

Lagkage med hindbær & saltet dadelkaramel

17. marts 2015

Magisk mousse

29. december 2012

Sommertærte med jordbær

18. juli 2014

Magiske müslibarer

12. januar 2012

Rabarbergrød med et strejf af ingefær

14. juli 2012

Kongekagen #2

19. januar 2013

37 kommentarer

Ida 17. februar 2013 at 19:53

Årh, det lyder fantastisk! En kombination af mine to yndlings ting; chokoladecreme og karamel. Jeg skal helt sikkert prøve dem af, næste gang jeg har en særlig anledning.

Svar
Ditte 17. februar 2013 at 20:52

De smager fantastisk og her blev de også serveret til en speciel lejlighed :-)

Svar
Natalie - nataliechristina 17. februar 2013 at 20:29

Opooooorghhhhh! Jeg mååååålave dem,e her!!!!!

http://Www.agoodiebag.blogspot.com – kig gerne fobi min blog or man kan vinde et design selv cover :)

Svar
Ditte 17. februar 2013 at 20:52

Hørt!

Svar
charlotte Brodersen 17. februar 2013 at 20:42

Mmmm lyder og ser himmelsk ud, den må jeg snart give mig i kast med :)
Har du brugt flash eller er det taget i dagslys?, ser i hvert fald rigtig godt ud med skyggerne…

Kh/
Charlotte

Svar
Ditte 17. februar 2013 at 20:53

Tak, Charlotte. Jeg bruger aldrig flash, kun dagslys :-)

Svar
Jeanette h 17. februar 2013 at 21:09

Ihh hvor ser de lækre ud!

Skal helt sikkert prøves herhjemme!

Svar
Ditte 17. februar 2013 at 21:28

Tak – prøv dem, prøv dem :-)

Svar
Prinsesse Suh 18. februar 2013 at 07:35

De skal da helt klart prøves af – måske med en smule chili… Skønne billeder!

Svar
Ditte 18. februar 2013 at 07:57

Ikke nogen dårlig idé ;-)

Svar
walkinrunout 18. februar 2013 at 08:36

åhh hvor ser de lækre ud… kan man godt spise dem fra morgenen????

Svar
Ditte 18. februar 2013 at 12:26

Absolut!

Svar
Julie 18. februar 2013 at 10:54

Uhm, dem må jeg vidst prøve. Jeg pinner, så de kan komme på min liste over mad jeg skal lave :-)

Svar
Ditte 18. februar 2013 at 12:27

Super :-) kan klart anbefale dem!

Svar
Cam 18. februar 2013 at 14:33

Er der ikke en anden måde at lave karamel creme på, end at koge en dåse i 3 timer?
Hvis du har en opskrift vil du så ikke dele den? :)

Svar
Ditte 18. februar 2013 at 14:40

Det har jeg desværre ikke…

Svar
Birgit Mathiesen 18. februar 2013 at 15:56

Ååhh… jeg han slet ikke sige noget…
både mine tænder, mund og øjne løber i vand…
Vild vildt lækkert, Mumme (:

Svar
Ditte 18. februar 2013 at 17:04

De smagte også mumme!

Svar
Inger 18. februar 2013 at 17:39

De mest fantastiske flotte billeder af dine små chokoladetærter – MUMS !

Svar
Ditte 18. februar 2013 at 17:53

TAK!

Svar
Ida 18. februar 2013 at 18:21

Der er en som efterlyser en nemmere måde til karamellen, og det findes skam. Urtekram har et produkt som hedder Dulce Leche (Netto har det ofte som spotvare til ca. 30 kr) som sparer en for al besværet med at koge. Prismæssigt er det også ok, sådan en glas svarer ca. til 1 1/2 dåse kondenseret mælk.

Svar
Ditte 18. februar 2013 at 18:35

Tak for tippet. Kender godt Urtekrams karamel og det er selvfølgelig meget nemmere… Det andet er bare sjovt at lave ;-)

Svar
Valentina 20. februar 2013 at 18:50

Uhhh, måske jeg lige fandt desserten til min pigemiddag næste fredag ;)

Svar
Ditte 20. februar 2013 at 19:34

Jeg kan på det varmeste anbefale dem :-)

Svar
Stine bjerre 21. februar 2013 at 19:28

Mange tak for opskriften. Kan de fryses ned?? Eller kan dejen bare fryses ned?

Svar
Ditte 21. februar 2013 at 19:48

Uhh, jeg har ikke prøvet det, men mon ikke en tærtebund sagtens kan fryses. Jeg fryser sjældent noget ned, så jeg er ikke den bedste til at svare på det ;-)

Svar
Cille 21. februar 2013 at 19:32

Hej Ditte – jeg skal holde 30 års fødselsdag og har tænkt mig at producere 20 af disse smukke tærter. Hvornår tager du tærterne ud af formene – før eller efter du lægger cremen i? Jeg vil helst lave dem dagen før…

Svar
Ditte 21. februar 2013 at 19:42

Først når cremen har sat sig og tærterne er helt kolde :-) god fornøjelse med dem!

Svar
Tine 22. februar 2013 at 07:58

Hej Ditte.
Dejlig side!

Jeg har et spørgsmål: hvordan sikrer du, at siderne på de små fine tærter ikke glider ned? Når jeg bager dem (selvom jeg bager “blindt” med bønner el.l.) så forsvinder de og efterlader ikke meget plads til selve fyldet.

På forhånd tak –

Svar
Ditte 22. februar 2013 at 08:12

Hej Tine, Jeg har ikke problemer med at siderne glider ned, men selve bunden hæver en smule, hvilket også gør, at der ikke er så meget plads tilbage. Til disse tærterne kom der egentlig rigeligt med fyld i, men du kan sagtens “blind bage” bunden :-)

Svar
Anne-Mette 24. februar 2013 at 21:30

Hej Ditte. Fantastisk man kan lave karamel
på den måde , hvor køber jeg mælken? Flot
Forside på din nye bog glæder mig til den.Kh
Anne-Mette

Svar
Ditte 25. februar 2013 at 20:23

Ja, det er nemlig smart og nemt. Jeg køber kondenseret mælk i Irma, men det findes mange steder, bl.a. Føtex, Rema 1000 :-) Dejligt du kan lide min forside, tak.

Svar
Kristina 25. februar 2013 at 21:36

syndigt syndigt! Det kan kun blive godt!

Svar
Ditte 25. februar 2013 at 21:46

De er nemlig syndige og gode :-)

Svar
Arnela 19. februar 2014 at 11:27

Hej Ditte.

Hvad menes der med pulverkaffe?

Svar
Ditte 19. februar 2014 at 11:31

Pulver fremstillet ved frysetørring af kaffe…. Fx: http://www.peterlarsenskaffe.dk/instant-kaffe

Svar
line W 28. august 2014 at 20:00

Hej, SUPER SUPER SUPER opskrift, lavede den til pige-komsammen, og alle var vilde med dem!

Dog kogte jeg dåserne, i en gryde, og nu det er som at den lim der holdte papiret fast, har sat sig fast i gryden, og jeg kan på ingen måde fjerne det? har du oplevet det? Ellers ved du hvordan man kan fjerne det? :)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen