På mange opfordringer, kommer her opskriften på mine små chokoladetærter med karamel, som jeg lavede for et par uger siden. Jeg vil egentlig ikke sige så meget mere, men blot dele opskriften og smutte tilbage til min serie-søndag og hotdogs, som venter på mig i sofaen!
Små chokoladetærter, 4 stk.:
DEJ:
1 æggeblomme
50 g flormelis
100 g blødt smør
150 g hvedemel
FYLD:
2 dl piskefløde
200 g mørk chokolade
20 g smør
1 tsk pulverkaffe
4 spsk karamel/dulce de leche – opskrift kan ses her
Blødt smør smuldres i melet, æg og flormelis tilsættes. Dejen æltes hurtigt sammen og når den er blød og smidig, rulles den ud og kommes forsigtigt i små tærteforme eller en stor rund form, hvorefter de bages i ca. 20 minutter ved 200 grader.
Varm fløden op til kogepunktet og hæld den over i en skål med grofthakket chokolade, smør og pulverkaffe. Rør forsigtigt rundt i blandingen indtil chokoladen er smeltet og cremen er glat og ensartet.
Når bundene er bagt og kølet en smule af, smøres bunden med et tykt lag karamel, hvorefter chokoladecremen fordeles henover. Lad tærterne sætte sig på køl i ca. 3-4 timer eller til dagen efter. Inden servering drysses tærterne med kakao og nydes gerne med en kop god, stærk kaffe.
37 kommentarer
Årh, det lyder fantastisk! En kombination af mine to yndlings ting; chokoladecreme og karamel. Jeg skal helt sikkert prøve dem af, næste gang jeg har en særlig anledning.
De smager fantastisk og her blev de også serveret til en speciel lejlighed :-)
Opooooorghhhhh! Jeg mååååålave dem,e her!!!!!
http://Www.agoodiebag.blogspot.com – kig gerne fobi min blog or man kan vinde et design selv cover :)
Hørt!
Mmmm lyder og ser himmelsk ud, den må jeg snart give mig i kast med :)
Har du brugt flash eller er det taget i dagslys?, ser i hvert fald rigtig godt ud med skyggerne…
Kh/
Charlotte
Tak, Charlotte. Jeg bruger aldrig flash, kun dagslys :-)
Ihh hvor ser de lækre ud!
Skal helt sikkert prøves herhjemme!
Tak – prøv dem, prøv dem :-)
De skal da helt klart prøves af – måske med en smule chili… Skønne billeder!
Ikke nogen dårlig idé ;-)
åhh hvor ser de lækre ud… kan man godt spise dem fra morgenen????
Absolut!
Uhm, dem må jeg vidst prøve. Jeg pinner, så de kan komme på min liste over mad jeg skal lave :-)
Super :-) kan klart anbefale dem!
Er der ikke en anden måde at lave karamel creme på, end at koge en dåse i 3 timer?
Hvis du har en opskrift vil du så ikke dele den? :)
Det har jeg desværre ikke…
Ååhh… jeg han slet ikke sige noget…
både mine tænder, mund og øjne løber i vand…
Vild vildt lækkert, Mumme (:
De smagte også mumme!
De mest fantastiske flotte billeder af dine små chokoladetærter – MUMS !
TAK!
Der er en som efterlyser en nemmere måde til karamellen, og det findes skam. Urtekram har et produkt som hedder Dulce Leche (Netto har det ofte som spotvare til ca. 30 kr) som sparer en for al besværet med at koge. Prismæssigt er det også ok, sådan en glas svarer ca. til 1 1/2 dåse kondenseret mælk.
Tak for tippet. Kender godt Urtekrams karamel og det er selvfølgelig meget nemmere… Det andet er bare sjovt at lave ;-)
Uhhh, måske jeg lige fandt desserten til min pigemiddag næste fredag ;)
Jeg kan på det varmeste anbefale dem :-)
Mange tak for opskriften. Kan de fryses ned?? Eller kan dejen bare fryses ned?
Uhh, jeg har ikke prøvet det, men mon ikke en tærtebund sagtens kan fryses. Jeg fryser sjældent noget ned, så jeg er ikke den bedste til at svare på det ;-)
Hej Ditte – jeg skal holde 30 års fødselsdag og har tænkt mig at producere 20 af disse smukke tærter. Hvornår tager du tærterne ud af formene – før eller efter du lægger cremen i? Jeg vil helst lave dem dagen før…
Først når cremen har sat sig og tærterne er helt kolde :-) god fornøjelse med dem!
Hej Ditte.
Dejlig side!
Jeg har et spørgsmål: hvordan sikrer du, at siderne på de små fine tærter ikke glider ned? Når jeg bager dem (selvom jeg bager “blindt” med bønner el.l.) så forsvinder de og efterlader ikke meget plads til selve fyldet.
På forhånd tak –
Hej Tine, Jeg har ikke problemer med at siderne glider ned, men selve bunden hæver en smule, hvilket også gør, at der ikke er så meget plads tilbage. Til disse tærterne kom der egentlig rigeligt med fyld i, men du kan sagtens “blind bage” bunden :-)
Hej Ditte. Fantastisk man kan lave karamel
på den måde , hvor køber jeg mælken? Flot
Forside på din nye bog glæder mig til den.Kh
Anne-Mette
Ja, det er nemlig smart og nemt. Jeg køber kondenseret mælk i Irma, men det findes mange steder, bl.a. Føtex, Rema 1000 :-) Dejligt du kan lide min forside, tak.
syndigt syndigt! Det kan kun blive godt!
De er nemlig syndige og gode :-)
Hej Ditte.
Hvad menes der med pulverkaffe?
Pulver fremstillet ved frysetørring af kaffe…. Fx: http://www.peterlarsenskaffe.dk/instant-kaffe
Hej, SUPER SUPER SUPER opskrift, lavede den til pige-komsammen, og alle var vilde med dem!
Dog kogte jeg dåserne, i en gryde, og nu det er som at den lim der holdte papiret fast, har sat sig fast i gryden, og jeg kan på ingen måde fjerne det? har du oplevet det? Ellers ved du hvordan man kan fjerne det? :)