The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Kage

Dittes donutfabrik

af Ditte Ingemann 8. oktober 2012

Så fik jeg testet min donutform endnu engang med to omgange bagte donuts med henholdsvis kanel og sukker, og lakrids og hindbærstøv. Begge hold blev rigtig gode, men bærer selvfølgelig præg af, at de er bagte og ikke stegte. Men så længe de bliver spist, mens de er friskbagte, smager de rigtig skønt i selskab med en god kop kaffe. Jeg har testet to forskellige slags deje, en hurtig og en knap så hurtig – der er ikke den store forskel, udover at den hurtige ikke bliver helt så luftig som den anden.

Bagte donuts med kanel & sukker, 6 stk. :

Dej:
10 g gær
3/4 dl mælk
1 spsk smør
1 æg
2 spsk sukker
salt
ca. 225 g hvedemel

Topping:
20 g smør
1 tsk kanel
2 spsk sukker

Lun mælk og smør i en gryde og hæld det over gæren. Rør gæren ud og tilsæt æg, sukker og salt. Tilsæt mel lidt ad gangen og ælt dejen indtil den er smidig – dejen må ikke være tør, men skal være en smule klistret. Lad dejen hæve et lunt sted i ca. 1,5 time.

Når dejen har hævet, deles den i 6 stykker og hvert stykke trilles til en lang pølse, som kommes i en smurt donutform. Bag dem ved 175 grader i ca. 8-10 minutter. Tjek efter 8 minutter, da de endelig ikke må få for lang tid.  Imens de er i ovnen, smeltes smørret i en gryde, og kanel og sukker blandes sammen i en skål. Når donuts’erne er færdige og kølet en anelse af, dyppes de i smeltet smør og dernæst i kanel-sukkerblandingen.

Bagte donuts med lakrids & hindbærstøv, 6 stk.:

Dej:
120 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
et nip salt
1 æg
1 spsk olie, neutral
1 spsk honning
1 spsk lakridssirup, salt
1 spsk mælk

Topping:
4-6 spsk flormelis
vand
frysetørrede hindbær

Bland først de tørre ingredienser sammen i en skål. Derefter røres de våde ingredienser i, og dejen røres indtil den er ensartet og en anelse klistret. Kom dejen i en sprøjtepose og sprøjt dejen ud i en smurt donutform. Bag dem ved 180 grader i ca. 8 minutter eller indtil de er gyldne – de må endelig ikke få for meget, så hold øje. Imens de er i ovnen, laves glasuren. Rør flormelis og vand sammen indtil det har en rigtig tyk konsistens. Køl donuts’erne en smule af og kom glasur på toppen. Hak en smule frysetørrede hindbær rigtig fint eller brug en sigte til at presse hindbærstøv ud igennem og drys det ovenpå glasuren.

Hvis du ikke har en donutform, kan du prøve at sprøjte dej-ringe ud på en bageplade i stedet. Jeg har ikke selv prøvet det, men tænker at det sagtens kan lade sig gøre. De bliver sikkert ikke lige så ensartede som i en form, men mon ikke de smager lige så godt.

Dittes donutfabrik was last modified: juli 10th, 2013 by Ditte Ingemann
8 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Pull-apart brød
næste
En lille kage med havtorn

Mere af det samme

Jagten på cookie’en

30. august 2012

Biscotti med birkes & chokolade

28. april 2011

Citrontærte

30. juni 2012

Lagkage med hindbær & saltet dadelkaramel

17. marts 2015

Fabelagtige fastelavnsboller

7. februar 2012

★ Spiselige julegaver ★

18. december 2013

Gulerodskage deluxe

29. juni 2014

Festkage!

13. december 2014

Lakrids cupcakes

27. marts 2011

You´ve gotta love cake!

23. november 2010

8 kommentarer

Inger 9. oktober 2012 at 16:45

Dine donuts ser rigtig lækre ud – jeg vil i hvert tilfælde meget gerne komme på besøg i din donutfabrik :O)

Svar
Ditte 9. oktober 2012 at 17:13

Du skal få donuts næste gang du kommer på besøg :-)

Svar
Maria Helena Holmskov Eberle 10. oktober 2012 at 07:58

Hvor er de fine! Er de svære at lave?

Svar
Ditte 10. oktober 2012 at 12:31

De er super nemme, hvis du har en donutform :-)

Svar
Susanne 10. oktober 2012 at 12:39

Hey, just discovered your blog via pinterest. Beautiful blog with mouthwatering recipes! Bye Susanne

Svar
Ditte 10. oktober 2012 at 12:43

Thanks :-)

Svar
Maria 27. oktober 2012 at 18:51

Kære Ditte
Tak for nogle fantastiske opskrifter. Hvor har du købt donutforme henne?
KH Maria

Svar
Ditte 28. oktober 2012 at 13:34

Hej Maria, Jeg har købt min donutform her: http://hellebergs.com/nyheder?catalogue_selected=393538_38940 :-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram


Fatal error: Cannot use object of type WP_Error as array in /var/www/thefoodclub.dk/public_html/wp-content/plugins/instagram-slider-widget/instaram_slider.php on line 971