The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Kage

En lille kage med havtorn

af Ditte Ingemann 11. oktober 2012

Selvom sæsonen for havtorn er ved at være slut, kan det jo være at nogle af jer, har gemt en rest havtorn i fryseren eller allerede har lavet en sirup, saft eller syltetøj ud af de små syrlige bær. Til denne kage har jeg tilsat resterne af min havtornsirup, som jeg fik i gave sidste år og bl.a. også har brugt til en dejlig is med havtorn.

Da jeg for nylig var en tur i Berlin, købte jeg nogle små, fine forme, som jeg har brugt til kagerne. Du kan sagtens bruge en springform, franskbrødsform eller en stor randform, hvis du ikke lige har de samme som mig.

Min kage er egentlig lavet ud fra princippet pund til pund – altså lige dele sukker, smør og mel. Hvis du ikke har havtornsirup, kan du lave kagen med f.eks. saft og skal fra citron, appelsin, grape eller en anden syrlig smagsgiver.

Lys kage med havtorn, ca. 8-10 personer:

200 g blødt smør
200 g sukker
3 æg
1 tsk ren vanillepulver
200 g hvedemel
2 tsk bagepulver
et nip salt
1 spsk mælk
2 spsk havtornsirup

glasur:
ca. 150 g flormelis
havtornsirup

Pisk smør og sukker sammen til det bliver lyst og luftig. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk til blandingen er ensartet. Tilsæt vanille, mel, bagepulver og salt og pisk ved laveste hastighed. Rør mælk og havtornsirup i dejen og fordel den i to smurte forme, Ø 14 cm eller i en springform, Ø 24 cm. Kagerne bages ved 180 grader i ca. 30-35 minutter – tjek efter 30 minutter!

Imens kagerne er i ovnen, røres glasuren sammen. Rør flormelis med havtornsirup eller vand – glasuren må gerne være tyk, skinnende og glat, så tilsæt væsken lidt ad gangen.

Når kagerne er kølet helt af, pyntes de med glasur og spises helst samme dag.

En lille kage med havtorn was last modified: oktober 11th, 2012 by Ditte Ingemann
12 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Dittes donutfabrik
næste
Sort Salat

Mere af det samme

Så blev det endelig fastelavn

5. februar 2013

Græskar-crumble-tærte

3. november 2017

Roadtrippin’ // Salat & Kage

1. november 2017

Søde sommerdesserter

3. august 2015

Blåbærmuffins

12. august 2014

I crave chocolate muffins

13. september 2011

Søndagssnegl!

24. november 2012

Mine festlige fuldkornsmuffins

9. august 2012

Søde nytårsdesserter

28. december 2015

Æblekage; efterårsfavoritten

26. september 2018

12 kommentarer

Birgit Mathiesen 11. oktober 2012 at 18:21

Flot, enkelt og elegant havtornkage, den må vi da prøve :)
Men det bliver vist desværre uden havtorn.. jeg vil gerne prøve med rød grape..
Så vi skal nyde grapekage på søndag :))
Knus og god weekend

Svar
Ditte 11. oktober 2012 at 20:55

Tusind tak – også god weekend til dig!

Svar
silleDottykay 11. oktober 2012 at 20:49

PÆNT

Svar
Ditte 11. oktober 2012 at 20:55

TAK :-)

Svar
sabine brandt 12. oktober 2012 at 08:57

· { smukke billeder, delikat blog … jeg kommer tilbage! } ·

Svar
Ditte 12. oktober 2012 at 09:18

Tusind tak!

Svar
Stine 12. oktober 2012 at 19:22

Bliver simpelthen nødt til at kommentere de fine billeder og ikke mindst de smukke flag – hvor har du hittet dem henne?

Svar
Ditte 13. oktober 2012 at 13:02

Tusind tak Stine. De små flag er købt hos den smukke blog og shop: http://shop.herriottgrace.com/

Svar
Nada Louise Cay 13. oktober 2012 at 07:37

Meget delikate billeder! Man får så afgjort lyst til at afprøve idéen, jeg har dog heller ingen havtorn, men en spændende stikkelsbærsirup, som jo også har en dejlig syrlighed.

Hvad hedder formene? Tænker de kan findes i Kunst & Køkkentøj, eller på nettet et sted.

Tak for en lækker blog,

La Cucina Nada

Svar
Ditte 13. oktober 2012 at 13:05

Tusind tak – god ide med stikkelsbær! Jeg kan ikke se navnene på mine forme, men mon ikke Kunst & Køkkentøj har nogle der minder om – ellers har H. Skjalm P. også et stort udvalg af forme :-)

Svar
Katrine 7. april 2013 at 13:21

Hej. Jeg synes det lyder svært lækkert med havtorn – i al slags mad faktisk. Meeeen, jeg har ikke kunne hitte det nogen steder. Hverken “friske” eller i sirupform – har du nogen gode tricks til hvor det kan købes? jeg bor i KBH. Bedste hilsner, Katrine

Svar
Ditte 7. april 2013 at 14:21

De friske er ikke i sæson endnu, men når de kommer kan de bl.a findes ved Sluseholmen og ved kolonihave-området i slutningen af Islands Brygge!

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen