The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

KageSøde sager

Sure cupcakes

af Ditte Ingemann 30. november 2011


Så blev det atter cupcaketid. Jeg synes de dekorative kager får en del modvind i medierne disse dage, som ikke er helt fortjent. Jeg er enig i, at cupcakes kan være kunstige, overdrevet søde og alt for pyntede, men de kan også være delikate, smagsfulde og flotte. Det synes jeg selv mine er og især denne nye version med citron og kokos er fantastisk god.

Æg

På min tur til Berlin forleden faldt mit øje på en retro-udseende bøtte i KaDeWe, som jeg straks måtte købe. Bøtten er ikke hvilken som helst bøtte; den indeholder nemlig et guf-lignende produkt lavet af skumfiduser! Hvis nogen er i tvivl ELSKER jeg guf. Jeg vidste ikke helt hvad dette vidunderprodukt kunne bruges til, men fandt frem til, at det kan blandes i frosting og bidrager til en meget let og luftig frosting. Jeg kom lemoncurd i min frosting, men hvis man ikke har det, så brug citronskal i stedet. Jeg brugte min efterhånden slidte cupcakeopskrift og tilsatte citronskal og revet kokos. Mine cupcakes blev toppet med en smule ristet kokos.
Enkelt og yndigt.

Grundopskrift på cupcakes, ca. 7 stk.

3 dl. hvedemel
1,5 tsk. bagepulver
120 g. blødt smør
2 dl. sukker
2 æg
1 dl. mælk
Til denne portion tilsatte jeg revet skal fra 1 citron og 2 spsk. kokos

Grundopskrift på frosting:

100 g. blødt smør
Ca. 6 dl. flormelis
0,5 dl. mælk
1 tsk. vanille
Til denne portion undlod jeg flormelis, mælk og tilsatte 1/2 bøtte fluff, 1 spsk. lemoncurd og KUN 50 g. smør. Men fremgangsmåden er den samme.

Pisk sukker og smør sammen med en håndmixer til det bliver luftigt. Tilsæt æggene og pisk igen. Tilsæt mel og mælk og pisk det hele godt sammen. Kom tilsidst bagepulver i, og pisk indtil det er en ensartet dej.

Kom dejen i muffinsforme og fyld 2/3 op. Kagerne bages i ca. 20 minutter ved 180 grader.
Mens kagerne er i ovnen laves frosting/glasur. Kom alle ingredienserne op i en skål og pisk indtil glasuren er helt glat og rimelig tyk. Dette kan godt tage et par minutter. Hvis glasuren er for tynd tilsættes mere flormelis.

Kagerne skal køle helt af inden de dekoreres med frosting.

Sure cupcakes was last modified: januar 25th, 2012 by Ditte Ingemann
10 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Mos af tre slags bønner
næste
Pressemøde hos Price

Mere af det samme

Mandel-kokos-kager

18. december 2014

Franske fristelser

18. november 2015

10 lækre efterårskager

20. oktober 2017

Marmorkagens comeback

5. august 2012

Julemuffins med pebermynte

16. december 2012

Magiske müslibarer

12. januar 2012

Nytårs-Popcakes

1. januar 2012

Tahinkonfekt + mit favorit værktøj i køkkenet

3. december 2017

Cookies med chokolade & havsalt

17. maj 2017

Sund mad på farten

29. maj 2016

10 kommentarer

Marian 1. december 2011 at 07:28

Det marshmellow fluff ser altså ret spændende… mums! Fine fine kager og her er jeg helt enig; det skal man ikke kimse ad!

Svar
Ditte 2. december 2011 at 08:44

@Marian; Frostingen blev faktisk rigtig god med fluff i, så jeg vil anbefale at prøve det. Jeg har ikke set det i DK, men mon ikke det kan støves op et sted ;-)

Svar
Michelle 17. januar 2012 at 20:31

Nu kan det godt være, det er et lidt gammelt indlæg, så jeg ved ikke om du ser min kommentar, men hvis man ikke kan finde fluff herhjemme, så ved jeg at min amerikanske veninde selv smelter marshmellows i en gryde evt, med lidt mælk eller fløde. Så vidt jeg ved er fluff nemlig bare smeltet skumfidus.

Svar
Ditte 17. januar 2012 at 20:44

@Michelle; Tror det kan købes I DK i amerikanske butikker, men næste gang vil jeg da bare prøve dit tip. Det lyder nemt og er sikkert lige så godt… På nær at man går glip af det flot glas :-)

Svar
kirstine 25. januar 2012 at 18:51

Hej Ditte.
Hvor er det en fed blog. Kan du evt gi mig linket til de sugerør du har på mange af billederne?
Jeg ved hvad min weekenden skal bestå af, lave nogle af dine opskrifter.

Svar
Ditte 25. januar 2012 at 19:15

Hej Kirstine, tusind tak for din kommentar. Dejligt du kan lide min blog. Mine sugerør er købt i New York hos Magnolia Bakery, men de har en web-shop, hvor du kan købe dem.:-)

Svar
Cecilie 24. februar 2012 at 17:28

Hej Ditte :)

Lækre cupcakes – sidder netop og spiser en. Men for mit vedkommende blev der faktisk til hele 20 cupcakes med de mængder som du har skrevet ovenfor. De kom i fine retro-blomstrede forme fra Søstrene Grene.

Venligst,
Cecilie

Svar
Ditte 24. februar 2012 at 18:21

Dejligt du kunne lide dem. Jeg er nok bare grådig når det kommer til cupcakes – jeg bruger rimelig store forme! God weekend.

Svar
Janni 11. december 2012 at 23:00

Du kan få Lige præcis den MarsmellowFluff i superbest

Svar
Ditte 12. december 2012 at 06:58

Sejt – tak for tippet!

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen