The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Søde sager

Sund banansoftice

af Ditte Ingemann 23. juli 2016

nicecream

Jeg har tidligere skrevet om bananis her på bloggen, men jeg vil lige slå et slag for det igen, for det er egentlig ret fantastisk, at man kan lave super lækker is ud af frosne bananer – det er nemt, sundt og smager fantastisk godt. Hvis du ikke har prøvet det, så vil jeg anbefale at fryse en masse bananer ned i dag, og lave lækker is imorgen – jeg lover du ikke bliver skuffet. 

Det gode ved denne bananis, også kaldet nice cream, er at du kan tilsætte forskellige smage eller bare spise den, som den er.
Gode toppings til nice cream: nødder, kerner, friske bær, kakaonibs, havsalt, tørret frugt, kokos og sprød granola.
Gode smagsgivere til nice cream: citrusskal, kakao, kaffe, lakrids, peanutbutter, mynte, matchapulver, frysetørrede bær – kun fantasien sætter grænser.

Her kommer min basisopskrift på banan-nice-cream:

{ NICE CREAM }
2 personer

4 modne bananer (det er vigtigt at bananerne er meget modne)
1 tsk ren vaniljepulver (kan undlades)
4-6 spsk mælk, fx mandel- eller kokosmælk

Skræl og skær bananerne i skiver, kom dem i en pose, og læg dem i fryseren i ca. 4-6 timer eller natten over – de skal være helt frosne.

Kom bananerne i en foodprocessor sammen med vanilje og mælk – lad det stå i ca. 3-5 minutter, så bananerne bliver en lille smule bløde. Pas på ikke at tilsætte for meget mælk, da konsistensen let bliver for tynd. Blend det hele godt sammen, indtil isen har en tyk og cremet konsistens. Den skal være så tyk, at du kan lave kugler af den. Pynt isen med valgfri topping – serveres med det samme.

Min favorit er med peanutbutter og kakaonibs på toppen. Hvad mon er din favorit?

Sund banansoftice was last modified: maj 25th, 2017 by Ditte Ingemann
2 kommentarer
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Sommersalater fra Go’morgen DK
næste
Kold sommer-gazpacho

Mere af det samme

Flødebolle-fest

7. april 2013

Boghvedecookies

1. februar 2016

Vafler til weekenden…

15. februar 2013

Æblesirup!

24. august 2012

Sig det med julebiscotti…

19. december 2012

Ispinde med knuste jordbær

21. september 2014

Min mærkelige marengs

18. juni 2012

Sød søndag

4. oktober 2015

Søndagspandekager

4. december 2011

LakridsKys

9. marts 2012

2 kommentarer

Birgit Mathiesen 23. juli 2016 at 20:48

BANANSOFTICE er altså bare super lækkert :)
Også endda uden mælk synes jeg..
men gerne med lidt guf drys på, mums :-)
Vild med NICE CREAM..

Svar
Karen 13. august 2016 at 14:08

MEGA lækket – valgte den sikre udgave med lidt mørk chokoladedrys over, men skal helt sikkert udforske andre ting. Tak for en skøn opskrift til et vildt lækkert is-alternativ

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram


Fatal error: Cannot use object of type WP_Error as array in /var/www/thefoodclub.dk/public_html/wp-content/plugins/instagram-slider-widget/instaram_slider.php on line 971