Jeg har tidligere skrevet om bananis her på bloggen, men jeg vil lige slå et slag for det igen, for det er egentlig ret fantastisk, at man kan lave super lækker is ud af frosne bananer – det er nemt, sundt og smager fantastisk godt. Hvis du ikke har prøvet det, så vil jeg anbefale at fryse en masse bananer ned i dag, og lave lækker is imorgen – jeg lover du ikke bliver skuffet.
Det gode ved denne bananis, også kaldet nice cream, er at du kan tilsætte forskellige smage eller bare spise den, som den er.
Gode toppings til nice cream: nødder, kerner, friske bær, kakaonibs, havsalt, tørret frugt, kokos og sprød granola.
Gode smagsgivere til nice cream: citrusskal, kakao, kaffe, lakrids, peanutbutter, mynte, matchapulver, frysetørrede bær – kun fantasien sætter grænser.
Her kommer min basisopskrift på banan-nice-cream:
{ NICE CREAM }
2 personer
4 modne bananer (det er vigtigt at bananerne er meget modne)
1 tsk ren vaniljepulver (kan undlades)
4-6 spsk mælk, fx mandel- eller kokosmælk
Skræl og skær bananerne i skiver, kom dem i en pose, og læg dem i fryseren i ca. 4-6 timer eller natten over – de skal være helt frosne.
Kom bananerne i en foodprocessor sammen med vanilje og mælk – lad det stå i ca. 3-5 minutter, så bananerne bliver en lille smule bløde. Pas på ikke at tilsætte for meget mælk, da konsistensen let bliver for tynd. Blend det hele godt sammen, indtil isen har en tyk og cremet konsistens. Den skal være så tyk, at du kan lave kugler af den. Pynt isen med valgfri topping – serveres med det samme.
Min favorit er med peanutbutter og kakaonibs på toppen. Hvad mon er din favorit?
2 kommentarer
BANANSOFTICE er altså bare super lækkert :)
Også endda uden mælk synes jeg..
men gerne med lidt guf drys på, mums :-)
Vild med NICE CREAM..
MEGA lækket – valgte den sikre udgave med lidt mørk chokoladedrys over, men skal helt sikkert udforske andre ting. Tak for en skøn opskrift til et vildt lækkert is-alternativ