The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Go'Morgen DanmarkVegetar

Kold sommer-gazpacho

af Ditte Ingemann 29. juli 2016

tomatsuppe

Det var egentlig meningen, at jeg skulle have skrevet et blogindlæg i går, for min blog havde nemlig fødselsdag og fyldte 6 år, men tiden løb desværre fra mig. Tænk at det er 6 år siden jeg startede med at blogge – sikke meget der er sket de sidste år. Jeg startede min dag med en tur i GO’Morgen Danmark, hvor jeg lavede kolde sommersupper – vi begyndte udsendelsen med at være udenfor i Tivoli i solskin, men pludselig blev himmelen mørk og så kom regnen. Det betød vi måtte rykke indenfor i al hast, og det var pludselig ikke længere vejr til kolde sommerlige supper, men mon ikke vi skal satse på, at det gode vejr kommer snart igen? Mange af jer har måske allerede set og deltaget i konkurrencen på min Facebook-side, som slutter lige om lidt, men I kan stadig nå at deltage her på falderebet. 

{ Sommer-gazpacho }
4 personer

2 røde peberfrugter
½ rødløg
500 g modne tomater
4 fed hvidløg
1 spsk olie
1 agurk
1 håndfuld bredbladet persille
1 håndfuld basilikum
1 spsk æblecidereddike
ca. 1 dl olivenolie
ca. 2 dl vand
salt og peber

Croutoner:
2 skiver groft surdejsbrød
2 spsk olie
havsalt

Topping:
4 spsk creme fraiche
2 spsk finthakket mynte
¼ vandmelon, i små tern

Rengør peberfrugterne, halvér dem og fjern kernerne. Pil rødløg. Skær tomater og løg ud i mindre stykker og læg dem på en bageplade med peberfrugter og hvidløg (uden skal). Vend olie, salt og peber rundt i blandingen og bag det hele i ovnen ved 200 grader i ca. 1 time – rør i det undervejs. Lad blandingen køle helt af.

Skær agurk ud i små tern og kom det i en blender med persille, basilikum, eddike, olivenolie og den afkølede grøntsagsblanding. Blend det hele godt sammen og tilsæt vand lidt ad gangen. Smag suppen til med salt og peber, og evt. et nip sukker for at fremhæve smagen. Ønsker du en tyndere suppe, så tilsæt mere vand. Stil suppen på køl i et par timer eller natten over, til den er helt kold og har trukket smag.

Skær brødet ud i tern og rist dem i olie på en varm pande, til de er gyldne og sprøde på alle sider – drys med salt. Inden servering toppes suppen med brødcroutoner, creme fraiche, hakket mynte og små tern af vandmelon.
Suppen kan også toppes med feta og pesto – det er også en virkelig skøn kombination.

tomater

Kold sommer-gazpacho was last modified: maj 25th, 2017 by Ditte Ingemann
9 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Sund banansoftice
næste
Tips til at spise mere grønt

Mere af det samme

De nemmeste morgenboller

27. juli 2015

Grøn Mandag / VEGETAR

8. august 2016

Grillede aubergineruller med quinoafyld

5. juli 2015

Mine bedste falafler

12. april 2014

Mulligatawny suppe

18. december 2010

Kiksede Kikærter

7. juli 2011

Grøn gryderet / Chili sin Carne

16. juli 2017

Vegetariske tacos

21. maj 2016

Vintersuppe med rødbede

20. november 2013

2018 – Grøntsagernes År? eller!

3. januar 2018

9 kommentarer

Inger 29. juli 2016 at 13:22

Kæmpe TILLYKKE med de 6 år til The Food Club :-) Og kæmpe HURRA til dig Ditte :-) Mega flot!
Jeg så dig i Go`morgen Danmark i går, og jeg fik sådan en lyst til at prøve din lækre Sommer-gazpacho, så det
står menuen på her hos os i aften! Vores drivhus er fyldt med røde tomater, vildt lækkert.
Rigtig god weekend!

Svar
Ditte Ingemann 31. juli 2016 at 19:43

Mange tak, Inger – jeg håber vejret bliver godt igen, så du kan teste suppen :-)

Svar
Miss T 29. juli 2016 at 17:24

Stort tillykke med 6-års-dagen, Ditte! Elsker at læse dine opskrifter med altid indbydende billeder til. Får desværre ikke altid kastet mig ud i dem, men derfor er de nu til stor fornøjelse alligevel. Elsker mad og elsker opskriftsbøger. Og dine er simpelthen så lækre. Og så synes jeg du har en ret så fornuftigt madfilosofi: sundt og godt, uden at være fanatisk. Dejligt!

Svar
Birgit Mathiesen 29. juli 2016 at 20:37

Kære Ditte
Stort tillykke med din 6 års bloggedag :)
Helt fantastisk som du har udviklet dig og til mega meget glæde for os alle,
1000 tak for det og bliv endelig ved og ved og ved ;-)
Altid en fornøjelse at kigge med på dine smukke billeder og skønne rejser samt afprøve dine inspirerende opskrifter :)
Din lækre gazpacho suppe, mumme..
minder mig om sommer og ferie sydpå :)

Svar
Ditte Ingemann 31. juli 2016 at 19:42

Tusind tak – det er så dejligt du læser med!

Svar
Lorena 30. juli 2016 at 17:21

Gazpacho med basilikum og creme fraiche?? Hvad???? Så må man bestemt ikke hedde den gazpacho ;)
Mvh, Lorena, en spaniere :)

Svar
Ditte Ingemann 30. juli 2016 at 17:47

Mon ikke det går? :-)

Svar
Emilie 7. august 2016 at 18:29

Hej Ditte

Hvilken blender har du?

Svar
Ditte Ingemann 7. august 2016 at 18:41

Jeg har en Vitamix, som jeg eeeeeeeeelsker :-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen